TV: Rose på umulig opgave

Lektier for: Allerslevs fighter skulle mandsopdække Peder Syvs store profil

Rose (tv.) var på mission impossible mod dygtige Alberte. Foto: Henrik Schou
Rose (tv.) var på mission impossible mod dygtige Alberte. Foto: Henrik Schou

Med et slutresultat på 6-0 kunne man hurtigt tro, at kampen mellem Peder Syv Skolen og Allerslev Skole var en ensidig affære. Men det er på ingen måde hele sandheden. Bedømt ud fra spillet var kampen en relativt lige affære, men den helt store forskel var, hvordan holdene forvaltede bolden.

Se kampfakta her

TV: Kaptajn Sukkerfod

Klar til kamp
Det var to rigtig gode pigehold, de to skoler stillede op med til kampen på banerne i Viby Sjælland. Peder Syv Skole, anført af Alberte Niklasson, havde dog mere kvalitet i afslutningerne og boldbesiddelsen - to vigtige parametre, der i sidste ende var med til at give Peder Syv Skolen en sikker sejr.

Alberte (i sort) med en af mange præcise afleveringer. Foto: Henrik Schou
Alberte (i sort) med en af mange præcise afleveringer. Foto: Henrik Schou

Allerslev Skole, med anfører Augusta Sinding, var dog allerede opmærksomme på Peder Syvs anfører, da Augusta og Alberte til hverdag spiller på samme hold i deres klub FC Lejre.

Galleri: Peder Syv Skolen - Allerslev Skole

Peder Syv med kampråb:


Det havde medført, at Rose Steener, der til kampen var placeret på den defensive midtbane for Allerslev, på forhånd havde fået til opgave at dæmme op for Peder Syvs stærke profil Alberte.

Allerslev inden kampstart:


Sacos lykkebånd virkede - igen

Ikke nemme lektier
Men det var ikke sådan lige til. Den to år yngre Rose var kommet på noget af en opgave ved at skulle være oppe mod den ældre og noget højere Alberte. En kamp i kampen, som Alberte også vandt.

Alberte var ofte et skridt foran Rose (tv.). Foto: Henrik Schou
Alberte var ofte et skridt foran Rose (tv.). Foto: Henrik Schou

- Det er rigtig fedt og være med i turneringen og prøve at kæmpe mod andre skoler. Jeg synes egentlig, det gik rigtig fint overfor de andres anfører, som vi godt på forhånd vidste var rigtig god, sagde Rose efter kampen.

Hør interview med Rosa:


Selve kampen bød på højt tempo, kompromisløse tacklinger og masser af godt spil i samtlige 60 minutter. Det lange hår fløj til alle sider, når spillerne kæmpede om bolden, og mere end én gang resulterede det i syngende tacklinger. Specielt centralt i banen var der mange nærkampe - krydret med hurtige pasninger og gode detaljer.

Flot kamp af Sascha
Efter et par udmærkede forsøg fra Peder Syv blev det efter 10 minutter for alvor giftigt, da en af kampens store profiler, Sascha Færch med 7-tallet på ryggen, modtog en bold lidt udenfor feltet.

TV: Kaptajn Sukkerfod

Nærmest med det samme sparkede hun på kassen - højt i målet og henover Allerslev-keeper Sandra Poulsen til føring på 1-0. Et rigtig angribermål af Sascha, som ikke til daglig går til fodbold mere og lidt efter lod sig udskifte med ondt i halse. Men hun kom ind og gjorde mere godt senere i kampen.

SE GALLERI FRA KAMPEN

Sascha får pudset støvler efter sit første mål. Foto: Henrik Schou
Sascha får pudset støvler efter sit første mål. Foto: Henrik Schou

Endnu et mål
Som en tro kopi af første mål, dog med anden sidste fod, sparkede Mathilde Larsen sit hold på 2-0 med et langskud lidt udenfor feltet højt i målet. 20 minutter var der spillet, og selvom holdene havde bolden lige meget, var Peder Syv bare bedre til at forvalte den. Specielt Alberte Niklasson bandt spillet sammen på midtbanen for Peder Syv, og Allerslev måtte sande, at selvom man kan prøve at dæmme op for det andet holds profiler, så er det langt fra lige så nemt at gøre i praksis.

TV: Danser løs efter første sejr længe

Inden pausefløjtet blev det også 3-0 til Peder Syv. Efter et hjørnespark, hvor en Allerslev-spiller kom til at sparke bolden i eget net.

I pausen var taktikken klar fra Allerslevs træner:

- Vi skal sparke flere lange bolde, vi skal være mere offensive.

- Ikke noget med at pakke sig og begrænse nederlaget. Det er bare ud over stepperne.

Træner-kollegaen hos Peder Syv var også klar i mælet til sine spillere:

Kom flyvende i anden halvleg
Som sagt, så gjort. Allerslev kom flyvende fra start i anden halvleg, men ingen mål til følge. Og i dag var det den helt store forskel. For bedst som man troede, Allerslev skulle gå op og score, lynede Sascha Færch i den anden ende af banen. Halsen var tilsyneladende ikke øm nok til at holde hende på sidelinjen.

TV: Hidsig kaptajn på bedre tanker

Umiddelbart efter blev det også 5-0 på en fantastisk aflevering fra Alberte Nicklasson, der kampen igennem lagde den ene sukkerbal efter den anden i dybden. Alberte, der i går havde set Pierre-Emile lægge en super stikning for Southampton i Europa League, gjorde ham kunsten efter. Og for enden af afleveringen var Katrine Grønne sikkerheden selv.

Inden slutfløjtet blev den også 6-0 på en super langskudskasse af samme Kathrine, som gav tilskuerne, som var talstærkt til stede, en skøn afslutning på kampen.

TV: Bolvig boltrede sig