TV: Samlede selv holdet

Flot initiativ: Det blev en kamp i højt tempo

Der blev gået til den i hver eneste duel. Foto: JJØ
Der blev gået til den i hver eneste duel. Foto: JJØ

Tirsdag kl. 13.00 løb Roskilde Private Realskoles pigehold på banen til kamp mod Absalon Skole.

De gjorde de af to grunde. For det første havde de slået Daastrup Skole med 2-1, men allerstørst betydning havde det, at to initiativrige piger Caroline Severin og Julie Hansen fik sat det hele i gang.

Ingen pigehold fra skolen havde nogensinde været med før og skulle tilsyneladende heller ikke i år.

Se kampfakta her.

TV: Lukkede ned for profil

Stærkt initiativ
Men så tog Caroline og Julie fat.

De fik en tilladelse fra rektor. De samlede et hold. De skaffede en træner. De skaffede udstyr til nogle af de piger, der ikke havde det, og så blev holdet tilmeldt.

Strålende initiativ, som vi på Ekstra Bladet uddeler stor ros for.

Hør pigerne fortælle om, hvordan og hvorfor de gjorde det:

Kampen havde trods regnfuldt vejr stor bevågenhed fra en masse tilskuere, og de blev hurtigt vidne til god fodbold.

Især hjemmeholdet diskede op med pænt fodboldspil. De var større og fysisk stærkere end gæsterne, som har rigtig mange spillere fra 7. og 8. klasse med på holdet.

Så det var ofte Realskolen, der vandt nærkampene, men på hurtigheden var Absalon absolut bedst.

Fuld fokus på bolden. Foto: JJØ
Fuld fokus på bolden. Foto: JJØ

TV: De mindste blev de største

Tog sagen i egen hånd
Hjemmeholdet var dominerende under ledelse af Hannah Boe og Caroline Severin, men de fik ikke sat nogle gode afslutninger mod målet.

Så tog Frederikke Sørensen fra udeholdet fat. Hun havde udrettet meget på egen hånd. Hun var som en hvirvelvind, der ikke kunne standses.

Det gav tre gode forsøg på to minutter. Og tredje gang var lykkens gang for Frederikke. Hun hamrede bolden i kassen helt oppe under taget og dermed føring på 1-0 til Absalon Skole.

Minuttet efter dansede bolden tango på målstregen i den anden ende, men Absalon fik bolden væk. Op til Frederikke, som lynede igen.

Så i stedet for 1-1 stod det nu 2-0 til Absalon Skole.

TV: Hattrick i debut

Kæmpede videre
Det slog aldeles ikke værterne ud. De mosede på igen, og minuttet efter fik Natacha Seeger bolden i mål efter et godt forarbejde af Caroline Severin, så 2-1 og kampen var stadig helt åben, da dommeren fløjtede til pause.

Begge hold var opsatte på at komme i gang igen. Regnen silede ned, og det var koldt at stå stille.

Anden halvleg startede med et meget flot ryk med bolden af Hanne Boe fra Roskilde Private Realskole. Det var sort uheld, at hun ikke fik udlignet til 2-2 efter blot 18 sekunder.

Hjemmeholdet fortsatte presset, men gæsterne forsvarede sig godt og gav ingen chancer væk. Der kom ingen reelle skudforsøg på Absalon-keeperen Mille Nielsen, så hendes evner blev ikke sat på de store prøver.

I stedet for sendte Absalon Skole bolden op til Frederikke. Hun vidste godt, hvad der skulle gøres, og kort tid efter stod det 3-1 til Absalon Skole, og dermed var kampen lukket ned.

Det var for vådt og koldt til for alvor at kæmpe sig ind i kampen igen.

TV: Uden chance

Effektiviteten var afgørende
Inden der blev fløjtet af, fik den hårdt arbejdende Sarah Rasmussen bonus for sit gode arbejde. Hun lukkede kampen med en scoring til 4-1, som blev kampens resultat.

Absalon Skole fik hermed sin tredje sejr i denne sæson, og det var noget, der passede Frederikke Sørensen, som med sit hattrick var i fokus i denne kamp.

- Det er altid dejligt at vinde, sagde en glad Frederikke efter kampen.

Frederikke Sørensen spillede en stærk kamp. Foto: JJØ
Frederikke Sørensen spillede en stærk kamp. Foto: JJØ

- De to øvrige kampe har vi ikke fået så meget modstand som i dag. Jeg synes, Roskilde Private Realskole er bedre, end resultatet viser. Vi var bare mere effektive end dem. Her var Frederikke meget beskeden. Det var netop hende, der i dette opgør var effektiv.

- Min hurtighed er mit bedste våben, fortsatte Frederikke.

- Jeg har en søster, der er god til atletik, så det kan være, jeg har gode gener i den retning. Men jeg spiller fodbold, og der kan jeg så bruge min hurtighed, sluttede Frederikke.