TV: Selvsikkerheden blegnede

Vanvid: Pludselig skulle udeholdet spille otte imod 11

Naia Starup var et lyntog på højrefløjen. Foto: Michael Nordkvist
Naia Starup var et lyntog på højrefløjen. Foto: Michael Nordkvist

Pigerne fra Forlev Friskole skulle krydse klinger med Nymarkskolen fra nabobyen Slagelse.

Det blev en rigtig spændende affære på trods af, at flere af udeholdets spillere går en såkaldt elite-klasse, hvor de har stort fokus på fodbold. Sådan nogle spillere havde hjemmeholdet ikke på deres meget lille skole.

Udeholdets træner Henrik Lund-Nielsen var da inden kampen også 100 procent sikker på, at hans hold ville vinde, selvom han kun havde tolv spillere til rådighed.

- Det betyder ingenting, om vi er 12 eller 14. Vi vinder alligevel.

Træner Lars i den anden lejr var da også noget bekymret over, at Nymark kom med en flok elite-spillere og udtrykte:

- Må de virkelig bruge dem? Nå, vi plejer alligevel at blive slået ud i første runde. Sådan er det, når man er en lille skole og ikke har det store udvalg af spillere. Så han tog det med godt humør.

Se kampfakta her.

Christian Passer lige før han hamrer til kuglen. Foto: Michael Nordkvist Sjællandmidt TV: Stensikker på sejr

Havde spillet uden afslutninger
Udeholdet startede da også kampen, som var de skudt ud af en kanon. Især anfører Naia Starup var i hopla og kløede på for fuld skrald. Hjemmeholdets piger i de grønne trøjer kunne slet ikke følge med i det høje tempo. Og Naia kunne i hvert eneste angreb få al den plads, man som fodboldspiller kan ønske sig, men hver eneste gang var hendes indlæg alt for svage.

Hjemmeholdets keeper Katja Nielsen var lysvågen og spillede i første halvleg meget offensivt. Hun spillede nærmest som en god gammeldags sweeper foran sit straffesparksfelt. Det var ikke noget, udeholdet brød sig om.

Det var spil til et mål. Gæsterne havde alt spillet, og hjemmeholdet forsvarede sig med de midler, de havde til rådighed.

De svage indlæg fra højresiden fortsatte, og Katja i målet nappede det, hun skulle, når boldene kom for tæt på.

Naia Starup havde mange skæve indlæg i første halvleg. Foto: Michael Nordkvist
Naia Starup havde mange skæve indlæg i første halvleg. Foto: Michael Nordkvist

Der heades væk. Foto: Stig Sinius Nielsen Sjællandmidt TV: Venskabet sat på standby

Mål i sidste sekund
Men få sekunder før første halvleg ebbede ud, lykkedes det udeholdet at få bolden i nettet. Det var lille Katrine Jensen, som kun går i syvende klasse, der var søgt med ind i feltet. Da bolden pludselig lå foran hende, trykkede hun af. 1-0 til gæsterne og dommer Ulrik Gøtze kunne fløjte til pause.

Udeholdet havde haft mindst tyve indlæg i første halvleg. De nitten af dem var kommet fra højresiden uden, det havde ført til noget.

Man kan undre sig over, at pigerne ikke prøvede indlæg fra banens modsatte side.

Hjemmeholdet valgte at skifte Kajta Nielsen ud i målet og give Sarah Frandsen handskerne på, hvorfor vides ikke. Katja havde stået formidabelt i de første 30 minutter.

Katrine Jensen går kun i syvende klasse. Foto: Michael Nordkvist
Katrine Jensen går kun i syvende klasse. Foto: Michael Nordkvist

Fuld fart frem. Foto: Søren Møller Sjællandmidt Stolperne stod i vejen

Fremragende start på anden halvleg
Gæsterne forsatte fra anden halvlegs start det høje tempo. Der skulle da heller ikke gå mere end ca. halvandet minut, før Naia Starup endelig fik ordentlig ram på bolden, hvilket resulterede en superflot scoring fra en relativt spids vinkel. Nu var stillingen 2-0 til gæsterne.

Men hjemmeholdet lagde sig ikke ned. Katja Nielsen, som havde stået på mål i første halvleg, var nu blevet angriber og hendes allerførste aktion resulterede i en reducering, da udeholdets forsvar stod og kiggede fodbold.

Nu var spændingen tilbage i kampen. Men ikke ret længe. For på angrebet efter fik Naia Starup igen tid og plads. Igen ramte hun bolden rigtigt, da den blev sendt ind foran målet. Her stod lille Katrine Jensen minsandten igen, og så var stillingen 3-1 til udeholdet.

Se målet til 3-1 her:

Stor chance. Foto: Jens Jørgen Jørgensen Sjællandmidt Gav aldrig op

Tre gule kort på fem minutter
Udeholdet var foran 3-1. Det virkede som om, de havde helt styr på det. Men pludselig begyndte de at lave alverdens unoder på banen.

Det gad dommer Gøtze ikke være med til, så på bare fem minutter måtte hele tre af gæsternes spillere sendes ti minutter i straffeboksen. Med tre gule kort, og så skulle der spilles otte mod elleve.

Tre spillere i overtal til hjemmeholdet var mere, end Kamilla Nielsen kunne stå for. Hun fik hurtigt reduceret til 3-2 på et rigtigt energimål, hvor hun først overhalede forsvaret for derefter at udplacere Mathilde Nygaard i udeholdets mål.

Nu var spændingen virkelig tilbage igen. Men igen var det kun en kort fornøjelse, for selv i stort undertal var udeholdet overlegne i mange af spillets facetter, og Matine Flatau kunne uden større anstrengelser udbygge føringen til 4-2 med 10 minutter tilbage.

Der blev gået til den mellem de to drengehold. Begge hold spillede en meget lige kamp. Foto: Gert Smistrup Sjællandmidt TV: Kunne ikke afgøres

Gæsterne overlevede undertallet
I kampens sidste ti minutter havde hjemmeholdet naturligvis meget spil og faktisk også pæne chancer for at sparke sig tilbage i kampen, men kræfterne var sluppet op, og de kom ikke nærmere yderligere scoringer.

Da gæsterne få minutter før slutfløjt atter var blevet elleve spillere på banen, trak hjemmeholdet stikket. 

I kampens sidste sekunder nåede hjemmeholdets Maeve Gent da også lige at få reddet sig et gult kort for at bremse et lovende angreb fra udeholdet.

Kampen sluttede derfor 4-2 til Nymarkskolen, som er videre til næste runde.

Udeholdet kunne juble efter sidste fløjt. Foto: Michael Nordkvist
Udeholdet kunne juble efter sidste fløjt. Foto: Michael Nordkvist
 

Det var super spændende kamp, som Forlev havde stor ære af, men de var oppe imod overmagten.

Fiduser til Katja Nielsen fra Forlev og Katrine Jensen fra Nymarkskolen.

Fairplayhåndklæde til Jazmin Borup fra Forlev.

Vi fangede Katrine Jensen efter kampen:

1 af 2 Man må ikke tage bolden med hånden. Foto: Michael Nordkvist
2 af 2 Naia Starup var et lyntog på højrefløjen. Foto: Michael Nordkvist