TV: Sendt på grillen af Zeka

Nappede sejren: Det blev sværere end forventet for Absalons Skole

Benjamin Zeka (i blå) spillede fantastisk.
Benjamin Zeka (i blå) spillede fantastisk.

- Vi skal på grillen, Vi skal på grillen, Vi skal på grillen og ha' en pølsemix!

Sådan lyder det noget alternative kampråb - og sejrsråb - fra Absalons Skoles drenge, der vandt kampen mod Lynghøjskolens drenge i en tæt og meget lige kamp, hvor afgørelsen skulle findes sent.

Se kampfakta her

Perfekt fodboldvejr
Som var det timet, trak skyerne sig fra hinanden og blotlagde en klar himmel med en højt skinnende sol, præcis da kampens dommer fløjtede opgøret imellem Lynghøjskolen og Absalons Skole i gang på anlægget i Svogerslev.

To driblekonger i spil

Hjemmeholdet havde masser af tilskuere til kampen, men ligesom deres helte indenfor kridtstregerne fandt tilskuerne heller aldrig rigtig melodien på trods af de mange fremmødte.

Fik modstand
Det var et enormt selvtillidsfyldt Absalon-hold, der allerede inden kampen snakkede om, hvordan de skulle fejre sejren. De fik sig dog noget mere modstand, end de mest højtråbende drenge havde regnet med.

En vild rutschebane-tur

Lynghøjskolens drenge gik noget mere ydmygt til opgaven, og i stedet for at snakke om det lod de fødderne tale. Desværre for dem ikke højt nok på dagen.

Selve kampen bar præg af to meget lige hold, der begge var spækket med fodboldspillere, der til daglig spiller fodbold på et vist niveau. Specielt Lynghøjs centerforsvar, med anfører Johan Nielsen og Tobias Matthiesen, viste rigtig gode takter i langt største delen af kampen.

De kom gang på gang i vejen for modstanderen, og i stedet for bare at høvle bolden væk byggede holdet angreb op nedefra med milimeterpræcise afleveringer. Anderledes svagere i billedet stod sidste kamps helt store oplevelse Kasper Chabert, der aldrig rigtig fandt spillet frem fra første runde og kampen igennem virkede overmatchet af Absalons Skoles to centrale midtbanespillere.

TV: Guldhammeren slog til igen

Stærke i forsvaret
For Absalons Skole var specielt Melik Kis en stor oplevelse i forsvaret, hvor han gang på gang, trods vanskeligheder med sin placering, fik løbet Lynghøjskolens spillere op og afværget, inden det blev farligt. Melik udtalte om sin spillestil efter kampen:

- Jeg har et godt overblik og kigger rigtig meget på, hvor jeg tror, bolden ryger hen.

- Jeg holder altid meget øje på bolden i duellerne, og ellers sørger jeg for at få dækket af, så det ikke kan blive farligt.

Tre comebacks

På midtbanen har Absalon Skole en spiller, der også i tidligere år har været en stor profil for dem - nemlig Benjamin Zeka, som mod Lynghøj var valgt til anfører. Stort set alt Absalons spil gik igennem Benjamin, som gerne selv tager ved bolden og fører den frem. Som et godsstog, der først stopper, når kuglen er i kassen.

Intens kamp
Masser af fight kendetegnede kampen, men de helt store chancer blev vi ikke forkælet med. Vi skulle da også helt hen til det 18. minut, før første store chance meldte sig. Lynghøj kom frem til et godt indlæg, men lige inde foran mål kunne angriberne ikke komme frem og prikke bolden i det tomme mål, så stadig 0-0. Umiddelbart bagefter fik Lynghøj endnu en stor chance. Denne gang ved Ulrick Hansen, der kampen igennem var en trussel dybt med sin store speed.

TV: Sådan Hedegårdene

Fem minutter senere bragede Absalon så et skud på overliggeren, og umiddelbart bagefter havde de en stor mulighed på en dødbold. Noget, som Absalons skole virkede overlegne på i kampen:


Stadig ingen mål
Vi kunne dog gå til pause med 0-0.

Med 10 minutter tilbage af kampen kunne Absalons Skole fejre dagens første mål - signeret Benjamin Zeka, der - ligesom han havde forsøgt kampen igennem - satte godstoget i gear og tog et langt raid op centralt i banen. Med en lille vinkel på, så den lå perfekt til hans giftige venstreben, bankede Benjamin bolden op i nettaget og kunne dermed fejre en føring til Absalon Skole.

Anførernes duel

Benjamin med et skud. Foto: Casper Boe Jensen
Benjamin med et skud. Foto: Casper Boe Jensen

Dette krævede selvsagt en reaktion fra Lynghøjskolen, der, i takt med at uret nærmede sig de 60 minutter, smed flere og flere folk frem og håbede at deres tilbageblivende forsvarsspillere og keeper kunne holde stand.

TV: Dagmar drønede derudaf

Satsede offensivt
Dette sats kom dog til at koste. Absalons Skole scorede nemlig efter 58 minutter Ved Mathias Kjelgaard, der kampen igennem søgte ind i banen fra sin placering på kanten, og med to minutter igen af kampen gav det altså pote. Melik Kis udtalte om scoringen til 2-0:

- Jeg var egentlig lidt nervøs for, at vi skulle i straffe, da den stadig stod 0-0, selvom jeg gerne selv ville have sparket. Men da vi scorede til 1-0, blev jeg glad, men man skulle stadig være fokuseret. Da vi scorede til 2-0, tænkte jeg, at den var sikker.

Mirakel-Martin måtte give op efter nervepirrende straffe

Hør interview med Melik:


Og sikker - det var den. Men Benjamin Zeka ville alligevel fjerne enhver tvivl og gjorde det til 3-0. Han bliver en central del af Absalons Skoles fremtidige færd i årets turnering. Stor kamp af ham.

Ikke lang tid efter sidste må, fløjtede dagens fremragende dommer af, og drengene fra Absalon Skole kunne igen fortælle om, hvor sejren skulle fejres med deres noget alternative kampråb.

TV: Absolut godkendt Absalon