TV: Sløv målscorer

Men klasse fornægter sig ikke: På trods af en middelmådig indsats, lavede 'Guld-Oscar' to mål

Oscar fra Tølløse Privat- og Efterskole spillede ikke sit livs kamp, men blev alligevel kampafgørende. (Foto: Jørgen Jakobi)
Oscar fra Tølløse Privat- og Efterskole spillede ikke sit livs kamp, men blev alligevel kampafgørende. (Foto: Jørgen Jakobi)

— Jeg var lige ved at tage ham ud og ruske ham op, sagde en glad Tølløse-træner om Oscar Goldborg efter kampen, hvor Tølløse Privat- og Efterskole havde vundet 3-1 på udebane over Stenhus Kostskole i en kamp, hvor topscorer Oscar Goldborg, trods en middelmådig indsats, alligevel blev match vinder med to mål.

Se kampfakta her

Allerede inden kampen virkede 'Guld-Oscar' ikke specielt tændt på opgaven.

Hør ham her på video:

Anderledes tændt var Stenhus-anføreren Carl Sørensen. Han vidste godt, hvad det drejede sig om, og han spillede for øvrigt endnu brandkamp for sit hold.

Hør hans kommentarer her:

Men noget gik galt i Stenhus-planen. Efter et par minutter, hvor et par tilfældige indkast sendte bolden i diverse retninger, havnede den hos en udækket Oscar Goldborg, der langt ude fra trykkede af. Det lignede nærmest et pligtskud, som en angriber skal fyre af, når han kan se målet. Bolden passerede uhindret gennem forsvaret og keeper Johan Rasmussen reagerede slet ikke, før bolden trillede over stregen. 1-0 til udeholdet efter bare knap tre minutter.

Det satte ekstra fut i Stenhus-drengene og de pressede på. Og det gav udbytte. En af de få dårlige clearinger Tølløse havde, røg tilbage i feltet, hvor bolden sprang rundt som en ping-pong-kugle i et flipperspil, før den havnede hos den lille tætte terrier Victor Machenauer, der resolut trykkede af. Bolden strøg i kassen til 1-1. Der var spillet bare otte minutter.

Victor fra Stenhus i lilla. (Foto: Jørgen Jakobi)
Victor fra Stenhus i lilla. (Foto: Jørgen Jakobi)
 

Der var lagt op til målfest på Stenhus Kostskole, hvor en del tilskuere efterhånden var mødt frem.

Se også: TV: Armstrækninger og mål til 'Guld-Oscar'

Forsvaret hos begge hold kom i gear
Men det modsatte skete. Begge holds forsvar satte sig igennem, og begge holds keepere viste, at den ros de havde modtaget i tidligere kampe var fuldt ud berettiget. Derfor var det småt med chancer i resten af halvlegen, men det var hjemmeholdet, der viste mest power og energi. 1-1 ved pausen, og der blev hældt kul på drengene af begge de engagerede trænere.

Anden halvleg startede som første halvleg. Stenhus havde glemt alt om Oscar, der havde en gigantchance for at bringe sit hold foran med 2-1 efter bare tre minutter. Den kiksede og det blev begyndelsen til et hårdt pres fra hjemmeholdet mod et Tølløse-hold, der fik rigeligt at gøre med at forsvare sig. I spidsen for dette forsvar stod en umådeligt stærkt spillende Jens Israelsen, der gang på gang kom imellem, når Stenhus tordnede frem. Deres farligste angriber, Simon Stavnskær, havde mange store, endda rigtig store, chancer for at bringe sit hold foran, men trods hans store ihærdighed og arbejdsindsats, havde han ikke heldet med sig.

Marius Vernon fra Tølløse med en god redning. (Foto: Jørgen Jakobi)
Marius Vernon fra Tølløse med en god redning. (Foto: Jørgen Jakobi)

Se også: TV: Dobbelt op på Oscar

Stenhus pressede - Tølløse scorede
Mens alle ventede på det forløsende mål til Stenhus, slog Tølløses topscorer Oscar til i den modsatte ende. Han dukkede op som trolden af æsken og satte iskoldt bolden i kassen til 2-1. Intet havde man set til ham siden det tredje minut, før målet til 2-1 ud over den chance han brændte tidligt i anden halvleg.

Stenhus-drengene satte endnu mere turbo på, og det var som at se en bisværm omkring honning. Så mange spillere var der foran Tølløse-målet. Fem minutter før tid havde Simon et drøn på stolpen, men stillingen var der ikke ændret på.

— Kom nu frem, alle mand, blev der råbt fra sidelinjen, mens Tølløse-drengene desperat sparkede bolden ud over kanterne, når de fik mulighed for det.

Se også: TV: Fysikken var afgørende

Alle mand frem
I sidste minut fik hjemmeholdet hjørnespark. Alle blev dirigeret frem, også keeper Johan Rasmussen. Tilskuerne holdt vejret. Skulle den satsning lykkes?

Tølløse-drengene i sort forsvarer sig. (Foto: Jørgen Jakobi)
Tølløse-drengene i sort forsvarer sig. (Foto: Jørgen Jakobi)
 

Det blev Jens Israelsen fra Tølløse Privat- og Efterskole, der fik hovedet på bolden og han fulgte selv op på sit eget hovedstød. Han løb bolden op, og jagtede det helt frie mål i den anden ende. Han havde de fleste kræfter og nåede at komme så langt, at han kunne sparke bolden i det tomme mål til 3-1, og det blev kampens sidste aktion.

Et hold sprang jublende  i vejret, mens et andet hold kylede sig i græsset af ærgrelse. Sådan er fodbold. Jubel og glæde og ingen taler om retfærdighed.

Drengene fra Tølløse håber nu på en kamp mod Skolen på Herredsåsen. For de mener selv, de har noget at hævne fra sidste år. Inden det kan blive en realitet, skal Kalundborg-drengene dog lige vinde deres næste kamp, men Tølløse-drengene er mere end klar.

Se også: TV: Stensikkert Stenhus

Sløv indsats
Vi talte efter kampen med kampens store profiler. Jens med den kæmpestore indsats og Oscar med en noget mere lunken indsats, men dog med to mål.

Jens og Oscar efter kampen. (Foto: Jørgen Jakobi)
Jens og Oscar efter kampen. (Foto: Jørgen Jakobi)
 

— Jeg ved ikke rigtigt, hvad der gik galt med mig i dag, sagde Oscar.

— Jeg kunne slet ikke komme i gang. Jeg var sløv og kunne ikke kæmpe som jeg plejer. Jeg er glad for mine to mål, men jeg indrømmer, at jeg kan spille meget bedre. Det håber jeg sker, allerede i næste kamp.

Anderledes humør var der over Jens, der strålede om kap med sin fidusbamse.

— Jeg synes vi kæmpede utroligt godt i dag, og jeg skal ærligt indrømme, at vi var noget presset i lang tid af kampen, men vi overvandt presset, og det var så dejligt, da jeg fik sat panden på den sidste bold, og kunne løbe den i mål. Jeg er glad for min indsats. Jeg gav alt, hvad jeg havde i mig.

1 af 2 Kampens dommer omringet af sin helt egen fangruppe. (Foto: Jørgen Jakobi)
2 af 2 Oscar fra Tølløse Privat- og Efterskole spillede ikke sit livs kamp, men blev alligevel kampafgørende. (Foto: Jørgen Jakobi)