TV: Smadder på årets første kamp

Kneben sejr: Der var fart over feltet men kun et enkelt mål i sæsonåbner

Der blev gået til stålet. Her en vild anførerduel mellem Dehan Tuna (i hvid) og Carl Emil fra Trekronerskolen. Foto: Henrik Schou
Der blev gået til stålet. Her en vild anførerduel mellem Dehan Tuna (i hvid) og Carl Emil fra Trekronerskolen. Foto: Henrik Schou

Præcis kl. 10.00 fløjtede kampens dommer op til turnering nummer 55 i verdens største skolefodboldturnering: Ekstra Bladet Skolefodbold. Kampen stod mellem drengene fra Hedegårdenes Skole og Trekronerskolen.

Se kampfakta her

Første kamp på plads

Klar fra første fløjt
Begge hold var mere end klar, og det nyslåede græs blev lynhurtigt overtrampet af 22 par friske drengeben i nypudsede støvler. Hjemmeholdet fra Hedegårdenes Skole havde god støtte i publikum, der fulgte opgøret intenst fra sidelinjen.

Godt proppet på sidelinjen. Foto: Henrik Schou
Godt proppet på sidelinjen. Foto: Henrik Schou

Det blev dog hurtigt klart, at Trekronerskolen havde mest at byde på. Deres spil var mere bredt, og de havde et par gode kanter, som voldte de lidt mere tunge drenge fra hjemmeholdet problemer. På henholdsvis kanten og den offensive midt havde Trekroner nemlig placeret et par brødre med afrikanske aner.

Og der var ikke gået mange øjeblikke, før begge havde vist prøver på elegant teknisk fodbold. Især imponerede Ato Junior med sine skarpe vendinger og sin evne til at sætte sin direkte modstander af.

Galleri: Hedegårdenes Skole - Trekronerskolen (drenge)

Hans bror i modsatte side var også fiks på fødderne, men begik den fejl at søge tættere på brormand. Derved blev udeholdets spil meget kompakt i venstre side.

Det blev lynhurtigt spottet af trænerbænken fra hjemmeholdet, som derefter fik dirigeret forsvaret over mod de afrikanske brødre.

'Er jeg med på skoleholdet i år?'

Status quo ved pausen
Udeholdet havde et klart overtal, men de store chancer blev der ikke produceret. Derimod var hjemmeholdet tæt på at få en spiller helt fri, men et sammenstød med målmanden førte til, at det løb ud i ingenting. Hvis dommeren havde dømt straffespark her, havde det været svært at protestere.

0-0 ved pausen, og begge hold troede på sejren.

Hør Trekronerskolens træner i pausen her:


Anden halvleg fortsatte som første. Trekroner trykkede på, og godt dirigeret af anfører Carl Emil (kaldet Carlos) pumpede udeholdet boldene frem mod Hedegårdene, som kæmpede ufortrødent videre. Carl Emil var god til at dirigere sine medspillere frem, så de kunne fange alle de løse bolde, som hjemmeholdet fyrede op af banen i håb om en omstilling.

SE GALLERIET FRA KAMPEN

Store chancer i begge ender
Da uret rundede 39 minutter troede alle, at kampen blev afgjort. En vidunderlig pasning med ydersiden fra Sebastian Thillerup spillede Ato Junior helt fri, men hans velplacerede skud blev på fornemste vis nappet af en i øvrigt velspillende Devrim Inanc i målet for Hedegårdene. Stadig 0-0.

Akrobatik var der også plads til. Foto: Henrik Schou
Akrobatik var der også plads til. Foto: Henrik Schou

Derefter fulgte en periode, hvor hjemmeholdet fik tilkæmpet sig tre hjørnespark i streg, og alle tre kunne med lethed være gået i mål.

Anfører Carl Emil havde følgende at sige om dem:

- Jeg var temmelig nervøs for at tabe kampen, da de pludselig i slutningen af kampen fik tre hjørnespark lige i træk. Jeg tænkte: 'Åh nej, hvis de får et mere, så går det galt.' Det ville bare have været så uretfærdigt.

Målrig start på ny turnering

Lukkede og slukkede
Men både Carl Emil og resten af holdet slap med skrækken og slap for straffespark, for med kun fire minutter igen afgjorde Ato Junior kampen.

Han fik fat i bolden, kom lidt ud i højre side, og efter et par træk mere hamrede han bolden i kassen. Det var en kæmpeforløsning for udeholdets spillere, som derefter forsøgte at få helt kontrol over kampen. Det lykkedes dog for hjemmeholdet at få sendt en yderst kvalificeret afslutning af sted i kampens døende minut, men stillingen holdt. Sejren på 1-0 til udeholdet Trekronerskolen var en kendsgerning.

Som præmie for årets første mål modtog Ato Junior en pakke Carlsberg Sport.

Så Abdulla Aydemir fik ikke ret, da han inden kampen troede på en sejr til hjemmeholdet Hedegårdenes Skole: