TV: Snæver sejr

Tæt affære: Drengene gav hinanden gav til stregen

Der blev gået til vaflerne i opgøret. (Foto: Bjarne Friis Jensen)
Der blev gået til vaflerne i opgøret. (Foto: Bjarne Friis Jensen)

— Vi får det svært mod Svinninge-holdet, både fordi stort alle spillerne spiller sammen på klubplan, men også fordi vi mangler hele midtbanen, da de er på lejrskole. Men vi må fokuserer på de spillere, vi har til rådighed og ikke dem, som mangler, filosoferede de to Højbytrænere Jess Schrøder og Frank Viggo inden kampen imellem Højby Skole og Katrinedalskolen, afdeling Svinninge.

Dette fravær skal også ses i lyset af, at spillerne – på nær en enkelt – er fra ottende klasse eller lavere. Spillerne var dog særdeles klar til den svære opgave mod Svinningedrengene. Og trænerne havde et sidste råd til sine spillere.

— Stå kompakt og gør områderne små. Sats i øvrigt massivt på omstillinger, lød det.

Træner for Katrinedalsskolen, Per Bromann, var meget fortrøstningsfuld inden kampen og kunne bemærke, at det så fornuftigt ud, da alle spillerne spiller på Svinninges U16 hold i fritiden og derfra kender hinanden.

Se kampfakta her.

Se også: 'Guldhammeren'

Der blev gået til stålet. (Foto: Bjarne Friis Jensen)
Der blev gået til stålet. (Foto: Bjarne Friis Jensen)
 

Lige start
Kampen startede meget jævnbyrdigt, og spillerne forsøgte at få spillet til at glide mere jævnt.

Men det var svært at få organiseret småspillet, da begge holds spillere var meget aggressive. Det blev ikke bedre af, at kampen blev afviklet på en våd og tung bane.

Der blev ikke produceret mange chancer, men Højbys Nicklas Olson havde dog et flot forsøg, som desværre for ham blev stolpe ud efter fem minutters spil. Det lugtede lidt af mål, og efter 21 minutter tog Emil Stech sagen i egen hånd.

Emil startede et angreb fra egen banehalvdel og via ping-pong med holdkammeraterne, var han pludselig alene igennem og kunne passere Katrinedalsskolens målmand til hjemmeføring 1-0.

Men Svinningeholdet gav ikke op, og det lykkedes også at tilspille sig til gode chancer inden pausen. Blandt andet havde Philip Nielsen et flot langskud på trekanten, men der blev ikke scoret mere inden pausen.

Drengene kæmpede om hver en bold. (Foto: Bjarne Friis Jensen)
Drengene kæmpede om hver en bold. (Foto: Bjarne Friis Jensen)
 

Hård kamp
Per Bromann lavede et par taktiske udskiftninger, og han opfordrede sine spillere til at fortsætte det pågående spil og kæmpe om hver bold.

Højbys to trænere Jess Schrøder og Frank Viggo flyttede brikkerne på den store tavle og repeterede spilkonceptet sammen med spillerne.

Således startede anden halvleg, hvor første slap. Begge hold kæmpede for at få overtaget i kampen, men med to påpasselige forsvar, blev der ikke skabt mange åbne chancer. Dog fik store Nicklas Olson endnu en friløber, men endnu en gang klarede Anton Emde skudførsøget.

De to hold kæmpede for sagen, men måtte konstatere, at der ikke blev scoret mere. Højby kunne således trække sig ud af opgøret med en smal 1-0 sejr.