TV: 'Snørebåndet' snørede sækken

Sikker sejr: Storspil endnu engang af Viktoria Bindslev

Viktoria Bindslev (blå anfører) med sikker fysik og god teknik - en sikker skanse bagude. (Foto: Henrik Schou)
Viktoria Bindslev (blå anfører) med sikker fysik og god teknik - en sikker skanse bagude. (Foto: Henrik Schou)

FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Nogle gange er der en ekstra kamp i kampen. Når to angribere mødes og begge så gerne vil score. Eller når en farlig spiller skal forsøge at komme forbi en dygtig forsvarer. De udkæmper deres helt egen dyst. Netop sådan var det i kvartfinalen på Frederiksberg stadion mellem hjemmeholdet fra Johannesskolen og Vestegnens Privatskole.

Den absolutte topscorer i årets udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold i direkte duel med en af de bedste forsvarere. Agnes Høybye mod Viktoria Bindslev. Begge anførere på deres hold. Og klubkammerater til hverdag i Brøndby. En kamp ingen ville tabe - hverken kampen eller duellen. Både semifinaleplads og håneret på spil.

Se også: Galleri: Johannesskolen - Vestegnens Privatskole

Dronningen ude
Vinderen af begge dele blev yderst fortjent Viktoria Bindslev fra Vestegnens Privatskole. Den stensikre 2-0 sejr var aldrig i fare, det samme var sejren over Agnes heller ikke. At den ellers tidligere så målfarlige forward har nettet imponerede 35 gange var ikke til at se. Både i kropssprog og løb var der tegn på at have givet op meget tidligt.

- Jeg kender jo Agnes rigtig godt. Når det ikke lige kører for hende, så gider hun ikke mere. Lige så snart hun dækkes tæt op eller laver fejl, så bliver hun irriteret, forklarer Viktoria om den nærmest tandløse måldronning.

- Der ligger også et stort ansvar på hende. Tilskuerne råber jo slet ikke på holdet, de kalder bare hendes navn hele tiden. Det pres kan hun helt sikkert også mærke.

Selvfølgelig havde gæsterne forberedt sig ved at at dække Agnes op. Kendskabet fra klubben og de mange artikler på Ekstra Bladet viste sig som en kæmpe fordel. Dronningen af topscorerlisten blev lukket helt ned - og så på dronning Margrethes fødselsdag.

Se også: TV: Emilie lukkede Agnes ned

Super teknik og overblik hos dygtige Viktoria Bindslev. (Foto: Henrik Schou)
Super teknik og overblik hos dygtige Viktoria Bindslev. (Foto: Henrik Schou)

Vil så gerne
Den nærmeste opdækning skulle Viktoria selv stå for. Det gik også fint de første 10 minutter. Her holdt hun pladsen centralt i forsvaret og dirigerede sine medspillere i forhold til offside. Hele tiden ser hun til siderne for ikke at blive overrasket af en dyb stikling eller hurtig kant.

Men i takt med at intet lykkedes for Agnes Høybye, gik Viktoria længere med frem.

- Så lod jeg lidt de andre tage over, for jeg ville så gerne med frem og score, forklarer hun med et stort smil.

Det blev også til flere farlige forsøg fra den talentfulde spiller, der uden tvivl var alle de øvrige på banen overlegen rent teknisk. Hendes overblik og evner med bolden er en nydelse at se på. De mange medlevende tilskuere råbte også opmuntrende, når hun tog sine hurtige løb frem på banen.

Bagude har hun nok den bedste målmand tilbage i årets turnering. Den stensikre Signe Kiss-Madsen giver en super ro og sikkerhed for spillerne, der med ro i maven kan fokusere på at få bolden frem. Plus de altid kan bruge keeperen som en ekstra markspiller, hun kan nemlig uden problemer sparke bolden over midten. I stiv modvind.

- Det er fedt at have hende bag sig. Hun har jo styr på det og kan også gå sikkert ud i bolden.

Signe Kiss-Madsen i et af mange sikre indgreb i feltet. (Foto: Henrik Schou)
Signe Kiss-Madsen i et af mange sikre indgreb i feltet. (Foto: Henrik Schou)

Se også: TV: Se karaktererne for Johannesskolen - Vestegnens Privatskole

Langt mellem det lækre
Viktoria Bindslev er af Ekstra Bladet døbt 'Snørebåndet' for sin måde at binde forsvaret sammen. Det var efter en super præstation i kredsfinalen mod Skolen på Herredsåsen, der blev besejret med 2-1 tilbage i november. En skøn revanche for nederlaget i kredsfinalen på straffe året før til netop Herredsåsen.

- Selvfølgelig er der lavet en masse sjov med det øgenavn, det er jo ikke lige et normalt et. De kalder mig bare for 'Vik' til fodbold, hvor vi kalder Agnes for 'Agge'.

'Snørebåndet' havde set frem til at få en kamp mere på skoleholdet, som hun optræder på for femte år i træk. Nu får hun mindst en kamp mere.

- Det var vildt fedt at vinde den kredsfinale og kvalificere os til kvartfinalen. I starten troede jeg, at vi ville tabe. Mest på grund af Agnes. Hun skyder godt med begge ben, dribler godt og er meget fysisk.

Bare ikke i kvartfinalen, hvor der kun i få øjeblikke blev vist detaljer frem for de mange tilskuere. En skuffende optræden fra topscoreren, der dog er ung nok til at kunne spille med næste sæson og blive den mest scorende spiller nogensinde i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Skøn rundedans efter sejren:

Se også: TV: Se alt video fra Johannesskolen - Vestegnens Privatskole

Endelig på tv
Det er svært for spillerne så langt fremme i turneringen at have tankerne på de vigtige kampe. Den store opmærksomhed og presset fra venner og bekendte sætter sine spor.

- Jeg glemte faktisk at spise morgenmad i morges. Det blev bare til en yoghurt. Pludselig havde jeg været i bad i en hel time. Så skulle det godt nok gå stærkt, storgriner den 16-årige profil endnu en gang.

Hun får en banan at Ekstra Bladets udsendte til at stille den værste sult og fortsætter med at fortælle om holdets forberedelser:

- Alle var så mega klar til den her kamp. Den skulle bare vindes. Semifinalen var vores. Det er så vildt, at vi er nået så langt.

- Nu går vi hele vejen, vi skal bare i finalen. Og have nye trøjer. Med vores navn på og det hele. Og spille live på TV 3+. Det er helt vildt, slår hun fast og fortsætter hurtigt:

- Jeg har sgu aldrig været på tv før. Kun som boldpige.

Hør 'Snørebåndet' fortælle om kvartfinalen:
 

Se også: Galleri: Johannesskolen - Vestegnens Privatskole

Hør tilskuerne synge:

Se også: TV: Vera gav aldrig op

De to kaptajner i direkte duel. (Foto: Henrik Schou)
De to kaptajner i direkte duel. (Foto: Henrik Schou)

1 af 3 Vild jubel efter den første af to scoringer fra Signe Sørensen (tv). (Foto: Henrik Schou)
2 af 3 Masser af medlevende tilskuere på Frederiksberg stadion. (Foto: Henrik Schou)
3 af 3 Viktoria Bindslev (blå anfører) med sikker fysik og god teknik - en sikker skanse bagude. (Foto: Henrik Schou)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere