TV: Snuppede smal sejr

Selvsikkerhed: Der skulle dog mere til end forventet

Sofie Rosenbæk skyder på overliggeren. Foto: Birger Dencker
Sofie Rosenbæk skyder på overliggeren. Foto: Birger Dencker

Modsat drengene, så var Jægerspris Skoles piger rimelig sejrssikre.

- Sidste år vandt vi med 7–0 over dem (Fjordlandsskolen red.). Det gør vi også i denne kamp.

Se kampfakta her.

TV: Tog advarsel alvorligt

Hård modstand
Det skulle vise sig, at det blev ikke så nemt, som de havde regnet med. Flere af udeholdets fyldte ikke meget i landskabet, men de kunne godt spille fodbold. I midterforsvaret var det især den lille Maja Andersen, som ryddede rigtigt godt op, kom på tværs og fik blokeret rigtige mange forsøg. Også Katrine Lisberg og Aida Olsen spillede en rigtigt flot kamp. 

Når det er så sagt, så virkede hjemmeholdet som et rigtig skarpt hold. Alle pigerne spiller fodbold til daglig, men især Sofie Rosenbæk, Nikita Vestergaard, Marika Østergaard, Freya Filtenborg og Liv Jakobsen viste rigtige gode fodboldevner.

TV: Forventningerne fejlede

Skal score på chancerne
Men for at vinde fodboldkampe så skal man score mål på sine chancer. Det havde hjemmeholdet rigtigt svært ved. Især Nikita Vestergard var en stor synder med mange store chancer, som hun skulle havde scoret på. Blandt andet var hun alene med målmanden og en anden gang ramte bolden overliggeren. Hun burde nok have lavet tre-fire kasser. Sofie Rosenbæk synes også, hun skulle teste overliggeren.

Første halvleg endte målløs, klart flest chancer til hjemmeholdet, men også udeholdet og især Kathrine Lisberg havde sine chancer.

Anden halvleg var til gengæld kun to minutter gammel, før en af banes bedste Marika Østergaard tog sagen i egen hånd. En dribletur fra midt på egen banehalvdel  og for en gangs skyld fik Maja Andersen ikke fat i bolden. Marika scorede sikkert bag Silje Persson i udeholdets mål. Et klassemål, og så stod den 1–0 til hjemmeholdet.

Sammenspil imellem Marika Østergaard og Sofie Rosenbæk. Foto: Birger Dencker
Sammenspil imellem Marika Østergaard og Sofie Rosenbæk. Foto: Birger Dencker

Holdt legestue fra første fløjt

Spændende til det sidste
Efterhånden som kampen skred frem, virkede pigerne fra udeholdet meget trætte, og hjemmeholdet var tættere på 2–0, end udeholdet på en udligning. Dog havde begge hold i slutfasen kæmpe chancer, hvor både Marika og Nikita brændte på det skammeligeste, men også Katrine Lisberg fra udeholdet kunne havde bragt balance i målregnskabet.

Da dommeren fløjtede kampen af, kunne træner Anders Bossen ånde lettet op. En fortjent sejr, men den kunne sagens været endt i straffespark. 

Hør fra Nikita og Marika efter kampen: