TV: 'Snurretoppen' fik tidlig julegave efter vanvittigt drama

Lille kæmpe: Rasmus Bagge slider mere på græsset end de fleste

Rasmus Bagge - med øgenavnet 'Snurretoppen' - i vild jubel efter det vanvittige drama, der sikrede Vemmelev Skole en plads i kvartfinalerne til april 2016. (Foto: Henrik Schou)
Rasmus Bagge - med øgenavnet 'Snurretoppen' - i vild jubel efter det vanvittige drama, der sikrede Vemmelev Skole en plads i kvartfinalerne til april 2016. (Foto: Henrik Schou)

VEMMELEV (Ekstra Bladet): Ganske få sekunder var Vemmelev Skole fra at tabe en kredsfinale for andet år i træk. Sidste år spillede de på udebane i Taastrup foran det mest fantastiske publikum set i flere år så tidligt i turneringen. 800 var mødt op med bannere, trommer og masser af larm for at støtte de lokale helte fra Borgerskolern.

Efter 0-0 i den ordinære tid var alt klart til straffe.

- Men med under to minutter tilbage af den forlængede spilletid fik de scoret efter noget klumpspil. Det var vist med knæet, og så brød folk bare ud i skrig og skrål. Og da dommeren kort efter fløjtede kampen af, så væltede det bare ind med tilskuere på banen. Det var helt sindssygt, husker Rasmus Bagge tilbage.

- Det var stadig en stor oplevelse, vi har aldrig før spillet foran så mange tilskuere (se fotos og TV fra den kamp her).

Gallerier Galleri: Vemmelev Skole - Nordvangskolen
Stærkt sammenhold
Hele otte spillere fra startopstillingen i dette års kredsfinale, var med i det smalle nederlag til Borgerskolen 20.november sidste år. De havde sat næsen op efter en guldmedalje denne gang, da de hjemme skulle møde Nordvangskolen fra Glostrup.

- Vi havde både en masse erfaring med fra sidste års kampe, men så er vi også syv mand på banen i dag, der spiller sammen i klubben her i Vemmelev. Det betyder selvfølgelig en hel masse, vi kender hinandens pladser og måder at løbe på, fortæller den centrale midtbanespiller, som har spillet fodbold i 12 år.

Det er blevet til 13 kampe på tre sæsoner med Ekstra Bladet Skolefodbold for den 15-årige. Sekunder skilte ham fra ikke at få flere kampe nogensinde i verdens største skoleturnering. Dommeren var klar til at fløjte kampen af med tre minutters overtid, da miraklet skete.

Men først skulle de så grueligt meget i gennem.
Vemmelev Skole er klar til forårets slutspil efter straffespark. (Foto: Henrik Schou) Sjællandmidt TV: Vådt krudt Vemmelev
DM i at losse
Der var blevet læst på lektien før kredsfinalen:

- Vi ville køre lange bolde ned mod deres backs, fordi vi havde læst, at de var så stærke centralt, forklarer Bagge og skifter så toneleje:

- Men så kom vi jo bagud efter under to minutter. Det var en kold klud i fjæset. Vores træner sagde, at vi bare skulle give den gas og spille kampen som om, den stadig stod 0-0.

Præcis 103 sekunder skulle Nordvangskolen bruge på at komme foran. (Foto: Henrik Schou)
Præcis 103 sekunder skulle Nordvangskolen bruge på at komme foran. (Foto: Henrik Schou)

Så det gjorde drengene under de vanskelige forhold med en meget stærk vind på langs af banen, som hjemmeholdet havde fordel af efter pausen.

- Anden halvleg var bare en lang kamp for at udligne. Vinden var en stor hjælp for os der. Vi kunne virkelig lægge tryk på dem.

Gæsterne fik trænet deres evner i at losse bolde. Det var en flok unge knægte uden kørekort, der havde parkeret en hel konvoj af busser nede foran målet. En tredobbelt Chelsea med skrue for at forsvare den smalle føring. Her fik de store drenge i midterforsvaret virkelig fightet og hamret bolde op mod vinden, hvilket ikke var det smarteste. Bolden kom meget hurtigt tilbage i hovedet på dem.

Til gengæld lykkedes hjemmeholdets taktik med at spille på Nordvangskolens backs så heller ikke. De forsøgte det samme om og om igen uden held. Vemmelev havde dog nogle store chancer, som burde have givet mål og en sejr i ordinær tid. Den anden halvleg er de selv uden om ikke at få noget ud af.

(Se 64 fede fotos fra kampen HER)

De kan bare hoppe op på ryggen, Rasmus Bagge fighter videre. (Foto: Henrik Schou)
De kan bare hoppe op på ryggen, Rasmus Bagge fighter videre. (Foto: Henrik Schou)

Sidste sekund
Dommeren havde taget fløjten i hånden for at puste for sidste gang, da det sker:

- Det er jo det aller, aller sidste angreb, hvor der bliver sendt en lang bold ind over. Ligesom i en bue. Af en eller anden grund løber deres målmand ud efter den, men den ryger over ham. Måske får han solen i øjnene, jeg ved det ikke. Det så i hvert fald meget mærkeligt ud. Han kunne jo bare være blevet stående.

- I stedet fik vores venstre kant Lukas (Jensen) den lige i hovedet og kunne stille og roligt heade den ind i et tomt mål. Jeg tror seriøst aldrig, han har scoret på hovedet før, kommer det hurtigt fra Rasmus Bagge med et kæmpe grin.

Drengene gik naturligvis amok, som havde de allerede vundet kampen.  Nu havde de presset på så længe og haft store chancer lige foran kassen.

- Det var helt fantastisk, for vi havde bare kæmpet og kæmpet. Det var en mega forløsning for os at se den bold sejle ind.

Til gengæld stod gæsterne som stenstøtter og forstod intet. De havde det hele i hånden, den var hjemme. Men så blev alt sort.

Ekstase efter 1-1 udligningen tre minutter inde i dommerens tillægstid efter gæsternes mange forsøg på at trække tiden. (Foto: Henrik Schou)
Ekstase efter 1-1 udligningen tre minutter inde i dommerens tillægstid efter gæsternes mange forsøg på at trække tiden. (Foto: Henrik Schou)

Gallerier Galleri: Vemmelev Skole - Nordvangskolen
Styr på nerverne i starten
Pludselig fik hjemmedrengene den ekstra gejst, de skulle bruge.

- I den forlængede spilletid havde vi ligesom gejsten efter scoringen. Vi starter endda også med at have vinden i ryggen der, men det lykkedes ikke at lukke og slukke.

Drengene fik på skift krampe og var tydeligt trætte efter den hårde fight, så de sidste ti minutter blev en større ørkenvandring end de første 70 minutter. Kampen får ingen priser eller rosende ord med på vejen for at have vist de rasende få tilskuere til så vigtig en kamp tekniske lækkerier eller sammenhængende spil.

- Vi tog det roligt med vinden i hovedet i anden halvleg af den forlængede. Vi ved jo, at vi har Mads (Kümpel) i målet, der er super god på straffe. Han reddede os i sidste runde, hvor vi også endte i straffe.

- Derfor har vi også trænet straffe op til kredsfinalen. For vi ved jo, at kampene er så tætte her langt fremme i turneringen. Det har klart hjulpet på nerverne at vide, at den del var der styr på. Vi tog heller ingen chancer og lod præcis de samme sparke som i sidste kamp, slår den stærke midtbaneslider fast og afslører:

- Jeg sparker selv først. Det gjorde jeg også sidst. Mine nerver er bedst i starten, senere hen bliver jeg for nervøs.

Bagge er ikke bange for en glidende tackling, selv om kampen desværre ikke blev spillet på græs. Så ses jo ikke mange rigtige tacklinger, da de færreste ønsker sig de store brandsår. (Foto: Henrik Schou)
Bagge er ikke bange for en glidende tackling, selv om kampen desværre ikke blev spillet på græs. Så ses jo ikke mange rigtige tacklinger, da de færreste ønsker sig de store brandsår. (Foto: Henrik Schou)

Lukas Jensen fejrede sit meget vigtige mål. (Foto: Henrik Schou) Sjællandmidt TV: Jublende lykkelig
Tyndt på toppen

Efter hver kredsfinale får kampens profil et øgenavn (her er de otte i vest), som spilleren bærer med sig til foråret. For Rasmus Bagge er det: 'Snurretoppen'. Han fiser rundt i midtercirklen som en flue i en flaske og slider græsset længere og længere ned. Sjældent står han stille og fighter til sidste sveddråbe.

Den primære opgave for ham er at få boldene op til topscorer Christoffer Bergman.

- Jeg tror faktisk, at jeg har lagt op til alle hans 15 mål, men i dag blev det ikke til noget, lyder det fra den ærlige Rasmus.

Det hænger også sammen med, at topscoreren blev dækket flot op af de høje gutter hos gæsterne, som også havde læst hjemmefra. Men primært var det altså hans egen fejl, fordi han ni ud af ti gange ganske enkelt selv løb hen og stillede sig ved sine oppassere. Altså de spillere, der skulle dække ham op. Det gav ingen mening.

I stedet burde han naturligvis hele tiden have været på tæerne, skiftet side og gjort det besværligt for de andre. Eller udnyttet at deres bagerste mand næsten konstant stod alt, alt for langt tilbage og aldrig brugte kræfter på at styre en linje til offsiden. Vemmelevs eneste målfarlige spiller valgte at lege magnet og suge sig selv hen til forsvaret, så han i hele kampen fik et sølle skud, der røg i sidenettet. Et. Her er virkelig noget at arbejde med for holdet, som er nødt til at have mere at byde på oppe foran.

Det var ganske enkelt for let at dække topscoreren helt ud af kampen. Der skal tænkes i vinterpausen eller handles nyt i transfervinduet...(Foto: Henrik Schou)
Det var ganske enkelt for let at dække topscoreren helt ud af kampen. Der skal tænkes i vinterpausen eller handles nyt i transfervinduet...(Foto: Henrik Schou)

Vemmelev Skole er klart til forårets kvartfinale. (Foto: Henrik Schou) Sjællandmidt Vemmelev er klar til kvartfinalen
Vanvittigt mål
- Vi går efter det flade spil, for vores spillere er jo meget små. Så bolden skal gøre arbejdet for os og ikke fysikken, lyder det fra 'Snurretoppen', der uddyber:

- Derfor var det mål på hovedet efter en kæmpe høj bold jo også så vanvittigt. Det burde aldrig kunne ske. Og slet ikke med deres lange folk nede bagved. Men de tog heldigvis lige en slapper på det rigtige tidspunkt.

Det er tydeligt at mærke glæden i hans stemme, når han fortæller om kampen, der bliver vundet med 6-4 efter straffe. Endelig fik de revanche. I år er det deres tur til at gå hele vinteren og glæde sig til slutspillet.

Så lille er forskellen. Her scores på Nordvangskolen. (Foto: Henrik Schou)
Så lille er forskellen. Her scores på Nordvangskolen. (Foto: Henrik Schou)

Og her redder Vemmelevs keeper det skud, der ender med at blive det afgørende. (Foto: Henrik Schou)
Og her redder Vemmelevs keeper det skud, der ender med at blive det afgørende. (Foto: Henrik Schou)

Mens han sidder der med sin fidusbamse i hånden og guldmedaljen om halsen, ser det ud som om, at han bare gerne ville spille den kamp i morgen. Han ligner et lille barn juleaften, lige før gaverne må åbnes.

- I aftes i sengen tænkte jeg bare på, at jeg glædede mig helt vildt til at spille den her kamp. I år skulle det være. Så jeg var rigtig spændt og havde sommerfugle i maven, da jeg lukkede øjnene. Og drømte om den her guldmedalje, siger han og viser den stolt frem med et smil fra øre til øre.

'Snurretoppen' er klar. Pyt med julen. Bare kom med den kvartfinale. Større gave kan han ikke få.

Hør ham selv fortælle om dramaet her:

Drengene fra Vitaskolen kunne juble over sejren i finalen. Foto: Ernst van Norde Nyheder Sådan gik finalerne i Odense

Jubel i kæmpe bunke hos Vemmelev. (Foto: Henrik Schou)
Jubel i kæmpe bunke hos Vemmelev. (Foto: Henrik Schou)

  Andreas Kanstrup har spillet en stor turnering for Nordvangskolen. (Foto: Henrik Schou) Sjællandmidt TV: Et hårdt farvel
Carlsberg Sport med en stor flaske sodavand og en flot bold til kampens bedste spiller Rasmus Bagge, der naturligvis også fik fidusbamsen. (Foto: Henrik Schou)
Carlsberg Sport med en stor flaske sodavand og en flot bold til kampens bedste spiller Rasmus Bagge, der naturligvis også fik fidusbamsen. (Foto: Henrik Schou)

Thomas Christensen fra Sportmaster delte medaljerne ud til begge hold efter kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)
Thomas Christensen fra Sportmaster delte medaljerne ud til begge hold efter kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)

Gallerier Galleri: Vemmelev Skole - Nordvangskolen

1 af 3 Thomas Christensen fra Sportmaster med 'Snurretoppen'. (Foto: Henrik Schou)
2 af 3 Det tog hårdt på de stakkels drenge at fighte i forlænget spilletid. (Foto: Henrik Schou)
3 af 3 Rasmus Bagge - med øgenavnet 'Snurretoppen' - i vild jubel efter det vanvittige drama, der sikrede Vemmelev Skole en plads i kvartfinalerne til april 2016. (Foto: Henrik Schou)