TV: Spænding til sidste fløjt

Tæt duel: Trak det længste strå

Hjemmeholdet kunne juble efter kampen efter et tæt opgør. Foto: Gert Smistrup
Hjemmeholdet kunne juble efter kampen efter et tæt opgør. Foto: Gert Smistrup

Tølløse Privat- og Efterskole har i rigtig mange år ikke spillet mere end højest fire kampe i turneringen. Skolen på Herredsåsen har derimod stolte traditioner, da de tidligere er nået langt med mange kampe.

Pigerne fra hjemmeholdet kendte før kampen ikke til modstanderne, og de ville helst ikke høre om, hvor mange mål de havde scoret, og hvor gode de er. Tølløse er stolte over, hvor langt de er kommet. Gæsterne fra Skolen på Herredsåen tænkte ikke på, hvor langt deres skole tidligere er kommet i turneringen. De spurgte, om hjemmeholdet spillede godt, for de havde kun hørt om nogle tvillinger.

Se kampfakta her.

Gik fra helt til skurk

Højt tempo
Der blev sat et vildt tempo i starten af kampen, hvor hjemmeholdet var meget i boldbesiddelse, men udeholdet fik arbejdet sig ind i kampen ved energisk spil. Hjemmeholdets to spillere med efternavnet Meyer samt Karoline, Eline og Frida spillede flot sammen, og det resulterede i flere farlige forsøg, men Emilia i udeholdets mål stod godt lige indtil, at Frida fik lobbet bolden over hende og scorede til 1-0 i midten af halvlegen.

Gæsterne vågnede virkelig efter scoringen, og de angreb nu med stor energi, og det var Cia, Tasnim og Botilde der var på færde. Og efter et par minutter bragte Botilde balance i regnskabet og scorede til 1-1, da Dina i hjemmeholdets mål gik fejl af en bold.

Målet så ud til at sætte skub i begge hold, og nu angreb hjemmeholdet for fuld kraft, men Karoline, Ditte, Caroline og Victoria dækkede godt op, så hjemmeholdet ikke fik det store ud af offensiven. I den anden ende fik Tasnim en kæmpe chance for frit mål men ramte ikke bolden ordentligt på den våde bane.

Spændende og intens kamp hen til halvlegen. I pausen talte hjemmeholdet om, at de spillede mod et godt hold men havde gjort det rigtig fint. Er der nogen, der er trætte, spurgte træneren? Det var der ikke, og alle ville spille. Udeholdet talte om, at de havde meget spil, så de skulle fortsætte. De mente dog, at hjemmeholdet lagde sig meget ned og fik mange frispark.

Anden halvleg blev sat i gang med angreb fra hjemmeholdet, men Jasmin, Freja og Caroline dækkede godt op igen. Den anden vej var Botilde konstant på færde men stadig en lige kamp med spil begge veje. Der var hjørnespark til udeholdet, og et hovedstød kom meget tæt på mål.

Der var spænding til det sidste i opgøret, og der blev kæmpet til sidste fløjt. Foto: Gert Smistrup
Der var spænding til det sidste i opgøret, og der blev kæmpet til sidste fløjt. Foto: Gert Smistrup

Trak fra efter pausen

Afgjort til sidst
Kampen levede stadig. Mange farlige fremstød af hjemmeholdets Anne, Katrine, Eline og Wilma, men Freja fik hver gang ryddet godt op til trods for det store pres. Efter flere forsøg fra udeholdet fik hjemmeholdet af flere gange spillet sig igennem, og Kristine Meyer drønede et skud i mål til 2-1 fem minutter før slut.

Det satte virkelig hjemmeholdet op, og de angreb og angreb, og det endte med at blive rigtig spændende, for udeholdet gav på intet tidspunkt op. Lige før slutfløjtet hamrede Frida et frispark ind over Emilia i målet til 3-1. Udeholdet gav alt, hvad de havde i sig, og det var tæt på, de fik scoret et mål mere, men det blev ved 3-1 til Tølløse Privat- og Efterskole, og de er dermed videre til sjette runde i Ekstra Bladet Skolefodbold og nærmer sig nu kredsfinalen.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Tølløse Privat- og Efterskole - Skolen på Herredsåsen, 3-1

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Caroline Jensen, Tølløse Privat- og Efterskole
Botilde Andersen, Skolen på Herredsåsen

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Freja Stenbæk


Hjemmeholdets piger fik kæmpe ros fra træneren. Han nævnte, at han næsten ikke skiftede ud, og at de havde kæmpet og spillet fantastisk. Alle pigerne sagde i kor, at de var stolte over at være kommet så langt, og nu drømte de om, hvor langt de kunne gå. De var alle meget glade og lettede, for de havde været nervøse før kampen.

Udeholdet fik kæmpe ros for, at de på intet tidspunkt havde givet op, men de var selvfølgelig skuffede og kede af, at de havde tabt. Men de tabte til et bedre hold, som de havde spillet lige op med.

Stolt mor på sidelinjen

Se Tølløses jubel efter sejren: