TV: Stadig første mål til gode

Skal nok komme: Skolens pigehold har endnu ikke formået at score et mål i Ekstra Bladet Skolefodbold

Eja i målet reddede for Vallekilde-Hørve flere gange, men i den anden ende lykkedes det ikke at få scoret. (Foto: Bjarne Friis Jensen)
Eja i målet reddede for Vallekilde-Hørve flere gange, men i den anden ende lykkedes det ikke at få scoret. (Foto: Bjarne Friis Jensen)

Træner Thomas Friis fra Vallekilde-Hørve Friskole røbede før kampen, at han ikke mindedes, at hverken pige- eller drengeholdet nogensinde har vundet en kamp i skoleturneringen. Han mindedes heller ikke, at de nogensinde havde scoret et mål.

Men det havde Hørve-holdet tænkt sig at lave om på i dag.

Se interview med de to holds anførere:

Målet: Én scoring
Efter en lille forsinkelse grundet ens spilledragter, kunne dommeren fløjte opgøret i gang. Men det skulle vise sig, at Hørve-pigerne var kommet op imod et hold, som var dem både fysisk og taktisk overlegne.

I en lind strøm begyndte målene at rasle ind hos den ellers ikke uefne målvogter, Eja, som man ikke kunne klandre for, at Hørve-pigerne var bagud 6-0 ved pausen. De mange blev scoret af Malou Fisher-Jørgensen (4), Elisabeth Safari, Karoline Pedersen og Hannah Aasklint hver et mål.

I slutningen af halvlegen kom Hørve-pigerne dog bedre med i spillet og skabte da også et par chancer, som kunne have opfyldt succeskriteriet hos træner og spillere – 1 mål. Men holdene måtte gå til pause med stillingen 7-0.

Chokstart

Træner Kim Weesgaard fra Grundtvigsskolen repeterer taktikken for holdet. (Foto: Bjarne Friis Jensen)
Træner Kim Weesgaard fra Grundtvigsskolen repeterer taktikken for holdet. (Foto: Bjarne Friis Jensen)
 

Det brede mål
I pausen forsøgte pigerne at opmuntre hinanden.

— Det går bare rigtig godt for dig, Eja.

— Ja, men jeg synes at målet er lidt bredt!

Holdet rekonstrueredes og så var man klar til anden halvleg.

I Grundtvigsskolen-lejren var træner Kim Weesgaard rigtig godt tilfreds med sine piger.

— I spiller rigtig, rigtig godt. I skal fortsætte med at løbe og kæmpe, som I har gjort i første halvleg. Vi skifter lidt ofte ud, så alle har været på banen så meget som muligt. Men det afgørende er, at vi alle har det sjovt.

Bortset fra manglende mål, fortsatte anden halvleg hvor første slap. Hørve-pigerne kæmpede det bedste de havde lært, og det resulterede da også i, at holdet tilspillede sig store chancer, men ingen mål. I starten af halvlegen fortsatte Malou sit målshow med endnu en kasse, men det var også, hvad der blev noteret på måltavlen i den kamp.