TV: Stadig på tronen

Har skrevet historie: For første gang er hjemmeholdet videre fra anden og tredje runde

Det blev et meget tæt og spændende opgør, da Margretheskolens drenge tog imod Fjordlandsskolens drenge. Foto: Jørgen Jakobi
Det blev et meget tæt og spændende opgør, da Margretheskolens drenge tog imod Fjordlandsskolens drenge. Foto: Jørgen Jakobi

Der var høj tænding inden kampen på Margretheskolens bane, hvor hjemmeholdet skulle tage imod drengene fra Fjordlandsskolen.

Gæsterne vandt deres første kamp med 3-0, hvorefter de i anden kamp vandt 5-3 mod Jyllinge Skole.

Værterne havde skrevet historie. Skolen havde ikke siden år 2000 spillet sig videre fra anden runde. Og i de seneste par har skolens drenge tabt deres kamp i første runde. Men i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold tog de en sejr på 4-2 i første runde, 6-5 i anden runde, og det skulle også vise sig, at de kunne spille sig videre til fjerde runde efter denne kamp. De har dermed sat skolerekord.

Se kampfakta her.

Mark Jensen inden kampen. Foto: Jørgen Jakobi
Mark Jensen inden kampen. Foto: Jørgen Jakobi

Der var lidt kaos i Fjordlandsskolens forsvar. Foto: Jørgen Jakobi
Der var lidt kaos i Fjordlandsskolens forsvar. Foto: Jørgen Jakobi

Se også: TV: Kunne ikke afgøres

Selvtilliden var i top
Hjemmeholdets Mark Jensen var ikke i tvivl.

- Skolen har ikke vundet en drengekamp i mange år, og dengang var jeg slet ikke  født. Så vi er med til at skrive skolehistorie, sagde han.

- Det er bare så fedt, at vi er kommet så langt. Og vi skal længere. Selvom vi i denne kamp skal møde et OK hold, så vinder vi, tilføjede han.

Udeholdets keeper Niclas Christiansen håbede på en sejr.

- Jeg håber, vi får de chancer, vi skal bruge. Og så kan vi skyde dem ind, fortalte han inden kampen.

- Jeg tror helt sikkert, vi vinder, afsluttede han.

Værterne tog teten fra starten. Gæsternes forsvar lå for langt tilbage og var meget afventende. Det gav dem masser af arbejde, og de var travlt beskæftiget med at holde hjemmeholdet i skak.

Men særligt farlige var værterne nu ikke. I midterforsvaret hos gæsterne ragede forsvarsklippen Marcus Thiersen op. Ham slog man sig på, og ham fik hjemmeholdet hurtigt respekt for.

Efter et kvarters tid fandt udeholdet ud af at skubbe deres forsvarsspil længere frem. Det gav dem mere spil. Dog var det stadig uden de store målchancer.

På deres modstanderes højrekant huserede den lynhurtige Kian Lisberg. Det varede ikke længe, før der blev sat ekstra opmærksomhed på ham.

Begge trænere forsøgte ihærdigt at få spillerne til at skyde mere udefra, men det hjalp ikke. Bolden blev for det meste driblet ihjel, når de nærmede sig det lille felt.

Hjemmeholdets Mark fik trykket den af. Han fik sat et mål i nettet. Foto: Jørgen Jakobi
Hjemmeholdets Mark fik trykket den af. Han fik sat et mål i nettet. Foto: Jørgen Jakobi

Se også: Stolperne stod i vejen

Beholdte selvtilliden
Et hjørnespark fra hjemmeholdet  i det 22. minut ramte den fjerneste stolpe. Det var det tætteste på et mål, indtil vi fik serveret en lækkerbisken af en scoring.

Der kom en lang bold frem til Mark Jensen, og selvom han var hårdt presset af to gode forsvarsspillere Basubi Nagujja og Marcus Thiersen,fik han elegant loppet bolden over den fremstormende keeper Niclas Christiansen.

Hermed var stillingen 1-0 til værterne. Det vakte jubel på lægterne, som var godt besat. Der var vist en begyndende fodboldfeber på vej hos hjemmeholdet. Kort tid efter havde deres Victor Nielsen et godt hug. Men stillingen var stadig 1-0, da dommeren fløjtede til pause.

Der var stor ros til hjemmeholdet, og de fik endnu en gang besked på, at der skulle skydes noget mere udefra.

Alle gik ud til anden halvleg med masser af selvtillid. Særligt målscoreren Mark Jensen var i overdådigt humør.

- Jeg scorede sgu, lød det fra Mark, da han luntede ind på banen til anden halvleg.

Tobias Husemoen lige inden hans 2-0-scoring. Foto: Jørgen Jakobi
Tobias Husemoen lige inden hans 2-0-scoring. Foto: Jørgen Jakobi

Se også: TV: Var bedst i regn og blæst

Overraskende afslutning
De første ti minutter kæmpede begge hold, så det gnistrerede. Kampens dommer havde travlt uden at være på overarbejde. For drengene gik kun til stregen.

Præcis i det 10. minut fik vi kampens deltalje. Værternes anfører Niklas Frahm erobrede endnu en gang bolden i eget felt. Han tog et par træk fremad og en slog en fremragende aflevering til Tobias Husemoen, der smart fik drejet bolden forbi gæsternes keeper til 2-0. Det var dejlige detaljer.

Hvis man dermed troede, at kampen var afgjort, tog man fejl.

Målet satte i den grad fut i modstanderne, der overtog scenen. De vandt næsten samtlige nærkampe, og hjemmeholdet begyndte at hænge med hovederne.

Angrebene på værternes mål rullede frem på rad og række. Men her havde de en sikker skanse. Jonas Rasmussen var svær at passere. I denne kamp var han i overdådigt spillehumør. Han havde masser af sikre indgreb og fik altid sat ro på spillet, når han fik fat i bolden.

Anfører Niklas Frahm udtalte sig på denne måde efter kampen med et glimt i øjet:

- På flere tidspunkter i anden  halvleg spillede vi en del taktisk. Det må være det udtryk, der bedst dækker vores lidt henholdende spil.

Det voldsomme pres fra udeholdet gav bonus til allersidst. På en ripost fik Sadiq Otmanzai headet bolden i mål til 1-2. Her spidsede kampen så meget til, at der måtte uddeles et gult kort til hvert hold i en ellers meget fair spillet kamp. Men begge hold faldt hurtigt til ro, og kampen ebbede ud uden flere scoringer. Så værterne kunne juble højt og inderligt. De var kommet videre til fjerde runde for første gang nogensinde.

Niklas fra Margretheskolen fik fortjent fidusbamsen for sit flotte spil. Foto: Jørgen Jakobi
Niklas fra Margretheskolen fik fortjent fidusbamsen for sit flotte spil. Foto: Jørgen Jakobi

Hør Fjordlandsskolens keeper Niclas fra inden kampen her:

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen