TV: Stensikkert i semifinalen

På egne præmisser: Frederiksberg Skole styrede spillet i kvartfinalen

Pigerne fra Frederiksberg Skole vandt sikkert 3-0 i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
Pigerne fra Frederiksberg Skole vandt sikkert 3-0 i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou

Tirsdag blev den første kvartfinale for pigerne øst for Storebælt spillet i Sorø, hvor Frederiksberg Skole tog mod Stenløse Privatskole.

Der var en fantastisk kulisse med mange tilskuere, der havde taget både bannere, trommer og megafoner med. Det skabte en rigtig god stemning i det solrige, men meget blæsende vejr.

Se kampfakta her.

SE ALLE DE FEDE BILLEDER FRA KAMPEN HER.

Sigrid Hjorth dirigerer fornemt tropperne og blander sig i det hele. Foto: Henrik Schou Sjællandmidt TV: Formanden rensede ud

Tog styringen
Gæsterne fra Stenløse startede med brask og bram, og efter et par minutter havde Emma Hammelev et skud på mål fra højre side. Målmand Nanna Løfmark parerede nede ved jorden, og bolden røg ud til endnu en Stenløsespiller. Hendes skud var dog alt for svagt, så målmanden havde ikke besvær med at holde bolden.

- Nanna går i 7. klasse og er vant til at stå på et 8-mands mål, fortalte anfører Ida Skovbo efter kampen.

Efter dette første angreb fra gæsternes side gled initiativet lidt efter lidt over på Frederiksberg Skole. 

Katrine Abrahamsen arbejdede godt i højre side og lagde flere afleveringer hen til fløjen mod hjørneflaget. Desværre for hende og holdet kom der dog ikke meget ud af det.

- En egentlig strategi kan man ikke sige, at vi havde, fortalte Ida Skovbo efter kampen.

- Flere af os spiller sammen til daglig og kender hinanden, og derfor var oplægget inden kampen bare, at vi skulle spille, som vi plejer.

Tilskuerne havde lavet et skilt specielt til Sigrid Hjorth, der også er elevrådsformand. Foto: Henrik Schou
Tilskuerne havde lavet et skilt specielt til Sigrid Hjorth, der også er elevrådsformand. Foto: Henrik Schou

Chili Nielsen jubler med sine holdkammerater efter målet til 2-0. Foto: Henrik Schou Sjællandmidt TV: Instagram-dronning på pletten

Kunne ikke komme forbi
- Vi skulle spille højt og presse. Min opgave var at presse i front, hvor jeg skulle tage det med ro og kun skyde, når der var mulighed for mål, lød det fra angriber Olivia Olsen efter kampen.

- Når jeg ikke kommer så meget med tilbage efter at have været i angreb, skyldes det, at vores midtbane er så stærk, at jeg ikke føler behov for det. Derfor vil jeg helst være helt fremme for at modtage bolde, fortsatte hun.

Det var nu hjemmeholdet, der havde initiativet. Stenløse Privatskole kunne slet ikke få deres spil til at hænge sammen. I en af de situationer, hvor der ikke var adresse på bolden, opfangede værternes Katrine Abrahamsen bolden, erobrede den og stormede mod mål.

Men hun blev standset af Stenløseforsvaret, hvor Maja Nikolic og Anna Nielsen gjorde et formidabelt forsvarsarbejde. Hele tiden med lovlige midler.

Katrine Abrahamsen spillede en god kamp på kanten. Foto: Henrik Schou
Katrine Abrahamsen spillede en god kamp på kanten. Foto: Henrik Schou

Gallerier Galleri: Frederiksberg Skole - Stenløse Privatskole

Satte sig på midtbanen
Der er da også mange måder at stoppe en modstander på - herunder også ulovlige.

12 minutter inde i kampen tog udeholdets Emma Freisner hånden til hjælp og forsøgte at holde en modstander. Det resulterede i en udvisning på ti minutter.

Chili Nielsen fra Frederiksberg Skole tog det efterfølgende frispark og skød på mål, men den røg lige i favnen på keeperen.

Gæsterne måtte nu omorganisere sig og erstatte Emma i forsvaret. Det blev Emma Hammelev, der måtte ned. Det medførte en alvorlig svækkelse af midtbanen og det fremadrettede spil.

Midtbanen blev herefter erobret af hjemmeholdet med en storspillende Ida Skovbo i spidsen.

- Jeg er en 8'er. Det er mig, der har overblikket og dirigerer spillet. Selvfølgelig var vi pressede i nogle situationer, men efterhånden som vi fik lukket deres bedste spillere ned, så var det vores kamp. Og hvis jeg skal være ærlig, så troede jeg faktisk, at de var bedre end det, de viste i dag, lød det fra Ida efter kampen.

- Vores aftale om, at vi skulle være først på bolden, holdt. Vi erobrede mange bolde.

Ida Skovbo spillede en rigtig flot kamp og scorede kampens sidste mål. Foto: Henrik Schou
Ida Skovbo spillede en rigtig flot kamp og scorede kampens sidste mål. Foto: Henrik Schou

Chili Nielsen i den lilla trøje i duel med en af modstanderne i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou Sjællandmidt Krydderi til kvartfinalen

Usammenhængende spil
Kampen bar ikke præg af, at der var vedtaget nogen speciel strategi. Det hele virkede ustruktureret, og spillet foregik i små områder af banen. Alle markspillere befandt sig i så små områder, at det næsten var umuligt at få noget fornuftigt i gang.

- Det er rigtigt, at vi skal have meget mere styr på vores forsvarspil, så vi ikke klumper sammen som i dag. Det bliver småspil, og vi kan ikke skille os af med bolden på en fornuftig og fremadrettet måde. Vi står oven i hinanden. Det skal der arbejdes med, konstaterede Ida Skovbo Jensen.

Normalt er det dog Laura Kristensen, der står for at styre midtbanen, mens den dygtige Sigrid Hjorth bør få sat skik på bagkæden, så der bliver mange flere spilmuligheder, når de har erobret bolden.

Laura måtte de dog undvære i denne kamp på grund af en skade.

Sigrid Hjorth spillede igen en rigtig god kamp. Foto: Henrik Schou
Sigrid Hjorth spillede igen en rigtig god kamp. Foto: Henrik Schou

Chili Nielsen i midten af billedet jubler over scoringen til 1-0 i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou Sjællandmidt TV: 'Vil aldrig glemme kamp'

Så kom målet
Kort efter blev gæsterne fuldtallige igen og gik over til deres normale formation.

Et par minutter før pausen var det først målmand Viktoria Kumini, der kom i store problemer. Dernæst var en forsvarsspiller ved at lave selvmål i sin iver efter at få bolden væk, og slutteligt fik hjemmeholdet scoret til 1-0.

En bold var gået på tværs og endte med at give hjørnespark. Sparket blev taget, og blandt de utroligt mange spillere i feltet dukkede Caroline Fibiger op. Midt i klumpspillet fik hun sendt bolden i nettet med sin krop. Det var noget af et tilfældigt mål, men stadig fuldt fortjent efter spil og chancer.

Caroline Fibiger scorede til 1-0 efter klumpspil i gæsternes forsvar. Foto: Henrik Schou
Caroline Fibiger scorede til 1-0 efter klumpspil i gæsternes forsvar. Foto: Henrik Schou

Laura Kristensen måtte til sidst give op og kort før tid gå ud, men hun kæmpede til det sidste for sit hold. Foto: Henrik Schou Sjællandmidt TV: Ægte kaptajn i smertehelvede

Lukkede og slukkede
Efter 37 minutter fik værterne et frispark i venstre side lige uden for straffesparksfeltet. Hjemmeholdets Chili Nielsen gik til bolden og skød. Bolden ramte undersiden af overliggeren og gik ind i målet. Kampen stod derfor 2-0 til Frederiksberg Skole.

Det var nu værternes kamp, og den foregik på deres præmisser.

I det 42. minut modtog anfører Ida Skovbo bolden inde på midten af banen. Hun afdriblede to modstandere og skød så højt, at målmanden ikke kunne nå den, og bolden sejlede ind lige under overliggeren.

Så stod den 3-0, og selvom gæsterne forsøgte og sikkert gerne ville, var det umuligt at indhente tremålsføringen.

Ida Skovbos mål til 3-0

1 af 6 
2 af 6 
3 af 6 
4 af 6 
5 af 6 
6 af 6 

3-0 blev også kampens endelige resultat, og Frederiksberg Skole er derfor videre til semifinalerne. Her møder de vinderen af kampen mellem Åvangskolen og Lille Næstved Skole. Semifinalen spilles torsdag 11. april, og de spiller om at komme i finalen på Vejle Stadion 25. april.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Frederiksberg Skole - Stenløse Privatskole, 3-0

Målscorere:
1-0: Caroline Fibiger (29')
2-0: Chili Nielsen (37')
3-0: Ida Skovbo (42')

Se målet på frispark her:

Sigrid Hjorth er generalen i forsvaret hos Frederiksberg Skole, hvor hun tager et stort ansvar. Foto: Henrik Schou Sjællandmidt TV: Super stærke Sigrid

Skal skyde mere
Frederiksberg Skoles tre mål kom altså på en tilfældighed, en dødbold og et langskud. Samtidig havde værterne ikke mange skudforsøg på trods af det store pres, de lagde i kampen.

- Det er helt rigtigt. Det er ikke, fordi vi ikke vil skyde. Vi dribler og dribler helt ind i feltet, og så bliver bolden taget fra os. Det er ikke, fordi vi absolut vil drible, men mere fordi vi måske ikke føler, at den ligger rigtig til et ordentlig skud. Så vil vi hellere drible til det rette øjeblik, sagde anføreren efter kampen.

- Det er noget, vi skal arbejde med. Vi har været samlet fire tirsdage, hvor vi har spillet, og skal nok samles igen på tirsdag. Her vil vi tale om de gode og dårlige ting, der er sket i dag, sluttede Ida, der fortjent havde fået fidusbamsen efter kampen.

Frederiksberg Skoles vej til semifinalen:

14. september: Frederiksberg Skole - Marievangsskolen 3-0

5. oktober: Sorø Privatskole - Frederiksberg Skole 0-2

24. oktober: Nymarkskolen - Frederiksberg Skole 1-5

9. november: Frederiksberg Skole - Antvorskov Skole 3-1

16. november: Frederiksberg Skole - Tølløse Privat- og Efterskole 5-0

21. november: Frederiksberg Skole - Taastrup Realskole, 3-1

2. april: Frederiksberg Skole - Stenløse Privatskole, 3-0

Frederiksberg Skoles samlede målscore: 24-3

Hør Ida fortælle om kampen her: