TV: Stolpe ud

Mange mål til trods: Bolden blev hamret på stolper og overligger, men ind kom den dog

Der var massevis af stolpeskud i tirsdagens opgør. (Foto: Jørgen Jakobi)
Der var massevis af stolpeskud i tirsdagens opgør. (Foto: Jørgen Jakobi)

For fjerde i år i streg var Ekstra Bladet Skolefodbold-nyklassikeren i Tølløse på plakaten. Tølløse Privat- og Efterskole tog imod Elverdamsskolen.

De fleste gange har Tølløse Privatskole spillet sig til håneretten, så de var også en smule favoritter i dagens opgør. Som altid på Tølløse Privat var banen spækket med tilskuere, der nød fodboldkampen, det gode vejr og hinanden.

Det eneste, der manglede var en kampdommer, men det blev klaret af en fodboldkyndig tilskuer.

Se kampfakta her.

Ishockey-dreng stærk uden stav

Der var som altid masser af tilskuere på lægterne. (Foto: Jørgen Jakobi)
Der var som altid masser af tilskuere på lægterne. (Foto: Jørgen Jakobi)
 

Det bedste forsvar er et godt angreb
De to hold stod godt til hinanden, og det var angrebet, der blev satset på. Udeholdet fra Elverdamsskolen var tæt på efter fem minutter, men 25 sekunder senere lå bolden i deres eget net. Bolden blev sendt ind af den meget hurtige Oscar Goldborg. 1-0 til hjemmeholdet. Oscar blev lidt småskadet og gik ud for at få lidt is på foden.

Keller klarede ærterne

Oscar måtte ud og behandle sin fod med lidt is. (Foto: Jørgen Jakobi)
Oscar måtte ud og behandle sin fod med lidt is. (Foto: Jørgen Jakobi)
 

Det svækkede hjemmeholdet en smule. Elverdamsskolen overtog spillet, men de var slet ikke skarpe nok i deres afslutninger.

I minut nr. 14 kom Oscar ind igen, og præcis 14.35 gjorde han stillingen til 2-0 efter et flot sololøb. Da Mads Nielsen kort tid efter øgede føringen til 3-0, lignede det et sammenbrud for Elverdamsskolen. Men fra sidelinjen fik Kasper sine spillere op i gear igen, og kort før pausen blev der reduceret til 1-3, så kampen var stadig åben.

— Hold nu styr på Oscar. Vi kan sagtens lave to mål, lød det fra Elverdamsskolens træner Kasper i pausen.

I den anden lejr havde Firat travlt med at fortælle, at man vinder ikke en fodboldkamp, fordi man fører ved pausen.

Stolpeskud i massevis
Anden halvleg startede med et festfyrværkeri. Inden for de første fire minutter havde Tim fra Elverdamsskolen to skud. Den ene på overliggeren og det andet på stolpen. Derfor stod kampen stadig 3-1, og kampen bølgede meget fra side til side. Der var store chancer nok, men også to dygtige keepere.

Det kan være svært at holde balancen i fodbold. (Foto: Jørgen Jakobi)
Det kan være svært at holde balancen i fodbold. (Foto: Jørgen Jakobi)
 

Stort set pakket ind i anden halvleg, kom Oscar fri af sin markering. Det sagde han tak for med et flot mål til 4-1, og dermed var kampen punkteret for spænding, men det gode spil fortsatte.

Tølløse Privatskole havde også et skud på overliggeren, og i den anden ende havde Elverdamsskolen to gigantchancer for at reducere.

Målposen var blevet tømt, og nyklassikeren sluttede med 4-1 til hjemmeholdet fra Tølløse Privat- og Efterskole.

—Jeg er meget tilfreds med min egen og holdets indsats, udtalte den glade målskytte Oscar Goldborg efter kampen til Ekstra Bladet Skolefodbold.