TV: Straffe i ren gyser

Kampen bølgede: Det så længe ud til, at Fløng Skole ville vinde i ordinær tid

Den tætte dyst blev afgjort på straffe. Foto: JJØ
Den tætte dyst blev afgjort på straffe. Foto: JJØ

Det var to formstærke og sejrsvante hold med skud i støvlerne, der torsdag ramlede sammen i 5. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold på Fløng Skoles lækre græstæppe.

Det var Fløng Skole, der tog imod pigerne fra Taastrup Realskole.

Værterne havde ikke fået nævneværdig modstand i de tre foregående kampe, og med et hold bestående af sidste års kredsfinalister var de en anelse favoritter. Udeholdet kom til kampen uden at have lukket mål ind, samtidig med at de selv havde skubbet 27 kasser ind.

Det kunne kun blive en seværdig og spændende festforestilling - og det blev det. Måske mere spændende end velspillet.

Se kampfakta her.

Sådan gik finalerne i Vejle

Var ikke forberedte
- Ih hvor jeg er dog nervøs i dag, lød det fra flere fra hjemmeholdet.

Gæsternes målmand, Josefine Schmidt, var sikker i sin sag, da hun sagde:

- Jeg får meget at lave i dag. Det er jeg helt sikker på. 

Hun fik ret.

Tilskuerne myldrede frem fra Fløng Skole, og kommentarerne var ofte dybt usaglige. Således mente et par kæphøje drenge, at tre drengespillere alene kunne smadre begge hold. Ak ja, rønnebærrene var sure. Fløng Skoles drenge var for længst sparket ud af turneringen med et brag.

Kampen kom i gang, og det viste sig hurtigt, at holdene ikke rigtigt havde forberedt sig på hinanden. Bolden røg konstant ud til Cajsa på venstrekanten, og hun drev gæk med værterne i starten.

Mon ikke hjemmeholdet skulle have talt om netop "Cajsa-rinden" inden kampen.

De kække drenge fra før viste nu, at de havde forstand på fodbold. Forundret lød det:

- Hvorfor sætter de ikke nummer ti (Cajsa Hansen) ud af spil?

Bolden var nærment klistret til fødderne på Cajsa. Foto: JJØ
Bolden var nærment klistret til fødderne på Cajsa. Foto: JJØ

Slog til igen

Scorede trods pres
Men værterne ville bestemt også være med i kampen. Efter gæsternes raketstart tog hjemmeholdet fat.

I det sjette minut var de tæt på at sætte det første mål ind mod Taastrup Realskole, men det kiksede. Men i de følgende fem minutter kom udeholdet under et pres, de ikke har prøvet før i denne sæson.

De magtede ganske enkelt ikke at få bolden væk, fordi de konstant blev overfaldet af aggressive og kampklare piger fra hjemmeholdet.

Gæsterne fik reddet sig ud af det vilde pres og fik igen spillet bolden op til Cajsa, der satte et par spillere og lagde bolden ind på midten, hvor Freja Visti kom løbende. Hendes skud var et smukt studie i god skudafvikling. Bolden susede over i det fjerneste hjørne, og den dygtige målmand hos Fløng Skole, Isabell Hansen, var chanceløs.

1-0 til Taastrup Realskole, og der var spillet cirka 12 minutter.

Derefter spillede begge hold pæn fodbold, men chancerne blev aldrig rigtig store, selvom både Helin Kanbul og Andrea Willumsen lagde gode afleveringer til både højre og venstre side. Hos gæsterne var den lille terrier inde på midten Jessica Clausen på konstant boldjagt.

Freja Visti fra Taastrup udtrykte det meget tydeligt på denne her måde.

- Vi kom ikke til de store chancer, fordi de andres forsvar var så gode og sad på os hele tiden. De nærmest klistrede sig til os, så vi havde svært ved at komme på skudhold.

Freja Visti og Andrea Willumsen i duel om bolden. Foto: JJØ
Freja Visti og Andrea Willumsen i duel om bolden. Foto: JJØ

Dobbelt hattrick i målfest

Vendte kampen
Derudover fik Fløng Skole skubbet sit forsvar så langt op ad banen, at gæsterne alt for tit løb offside. Det er ærgerlige meter at løbe forgæves, når dommerens fløjte stopper angrebet.

Fløng Skoles topscorer Marie bjergbakke så tilskuerne ikke ret meget til, før hun trådte ind på scenen med et brag. I det 20. minut tog hun bolden fra en modstander og løb med største lethed udenom en både en forsvarsspiller og Josefine i målet. Derefter trillede hun bolden i det tomme mål til 1-1.

Det så legende let ud, og værterne jublede som om, de havde vundet kampen.

Målet satte gang i Cajsa Hansen, der igen tog nogle lange løb på venstrekanten. Men det var som om, hun var blevet luret. De fleste gange blev hun løbet op, og der kom ingen afslutninger ud af det.

Det kom der til gengæld i den anden ende. Marie Bjergbakke ville lige vise, hvordan hun lavede sit første mål. På næsten samme elegante måde rundede hun både spillere og keeper, og så førte Fløng Skole 2-1.

Det var noget, der passede tilskuerne. Da dommeren blæste til pause, førte hjemmeholdet 2-1.

Overlegne i målfest

Fokus på fairplay
Der blev ikke sagt meget i Fløng Skoles lejr i pausen, og intet blev ændret. Men holdet førte jo også 2-1. Så den skulle bare køres hjem.

De blev dog bestormet, da anden halvleg blev fløjtet i gang. Taastrup Realskole lagde et enormt pres, men chancerne var stadig færre end chancerne for at vinde en stor gevinst i lotto.

Der blev kæmpet om alle bolde, og ingen sparede sig i nærkampene. Men det var fair spil hele vejen.

Det var mest tydeligt, da Andrea Willumsen blev ramt hårdt på knæet og faldt omkuld. Øjeblikkeligt stoppede spillet, og pigerne fra begge hold samledes om den tilskadekomne pige. Hun blev hjulpet ud af banen af en forældrer fra det modsatte hold. Det var fairplay i højeste potens.

Udeholdet fortsatte deres pres for at få udlignet, men kræfterne begyndte at slippe op. Det var værterne, der havde de fleste kræfter. De fik også skabt nogle store chancer mod kampens slutning.

Først havde Cecile Torp et vidunderligt hovedstød, der tog overliggeren. Derefter var Helin Kanbul også tæt på at lukke kampen.

Trods et lille diskret skub i ryggen kom hun fri, og hendes kvalificerede afslutning sneg sig udenom den ene stolpe.

Marie Bjergbakke var også tæt på, men stadig 2-1 til Fløng Skole, inden kampen tog en ny drejning.

To glade spillere efter kampen. Foto: JJØ
To glade spillere efter kampen. Foto: JJØ

TV: Spænding til det sidste

Sørgede for straffe
Taastrup Realskole kastede sig frem i en ny offensiv, og selvom trætheden var tydelig, fik de igen overtaget.

Et indkast havnede hos Cajsa, der lynhurtigt sendte bolden til Laura Strandberg.

- Jeg var løbet i position, selvom jeg var træt. Så fik jeg bolden fra Cajsa, og så var det bare at vende sig om og skyde. Mon ikke jeg blev glad, da jeg så den strøg ind, så vi kom på 2-2, sagde Laura efter kampen.

Så var det gæsternes tur til at forsvare. De trak sig tilbage på banen og brugte al deres energi på at få bolden væk. Da dommeren samtidig havde lagt otte minutter oven i spilletiden på grund af uheldet, blev det otte lange minutter for udeholdet. Men fighte - det kunne de alle. Når det så kneb allermest, så var Josefine Schmidt klar med en redning.

Der blev ikke scoret flere mål, og derfor var en straffesparkskonkurrence nødvendig for at finde en vinder.

Den blev uhyre tæt.

TV: Afgjort fra start

Bedst fra pletten
Begge hold scorede på de to første spark, og begge hold brændte nummer tre.

Begge hold scorede på nummer fire, inden Cajsa Hansen scorede på Taastrup Realskoles sidste forsøg.

Se Cajsas scoring her:

Dermed lå der et tungt pres på Cecilie Torps skuldre og fødder. Det klarede hun ikke, for hendes skud blev klaret af Josefine Schmidt i målet. Dermed er Taastrup Realskole nu videre til kredssemifinalen, hvor Baunehøjskolen venter.

TV: Buldrede videre

Se det sidste spark, der sendte Taastrup Realskole videre, her:

Kredssemifinalen har deadline 14. november, og det er Taastrup Realskole, der har hjemmebane.

De spiller om at komme i pigernes kredsfinale i Sjælland Midt. Kredsfinalen spilles onsdag 21. november klokken 11.

Kampen blev rundet af med en snak med vinderholdets to målskytter, Freja Visti og Laura Strandberg. Begge piger havde kun ros tilovers for deres modstander.

- Det er det absolut bedste hold, vi har mødt , lød det fra begge piger.

- Det var så svært at komme til chancer, men heldigvis kom vi videre, men det kunne ligeså godt have været os, der røg ud.

Freja forklarede, at de havde aftalt, at bolden skulle spilles meget ud på kanterne. Men hvorfor bolden kom ud i venstre side ni gange ud af ti, havde hun ingen forklaring på.

Pigerne kunne heller ikke give en forklaring på, hvorfor Marie Bjergbakke havde fået så frie hænder, da hun lavede begge sine mål. Men det må de vist tale om inden næste kamp.

- Vi vidste godt, at det ville blive en svær kamp, for vi kender mange af spillerne. Men nu ved vi, at vi også kan vinde de svære kampe, og dem tror vi, at vi får flere af. For vi vil gerne vinde mange kampe endnu, sluttede begge piger med et kæmpe smil på læben.

Hør fra vindernes to målscorere efter kampen her: