TV: Super stærke Sigrid

Går forrest: Giver ikke modstanderen en chance

Sigrid Hjorth er generalen i forsvaret hos Frederiksberg Skole, hvor hun tager et stort ansvar. Foto: Henrik Schou
Sigrid Hjorth er generalen i forsvaret hos Frederiksberg Skole, hvor hun tager et stort ansvar. Foto: Henrik Schou

At afholde en farlig angriber fra at afgøre en fodboldkamp må være en af Sigrid Hjorths livretter. Sådan virkede det i hvert fald, da pigerne fra Frederiksberg Skole i Sorø tog imod Taastrup Privatskole. Som i en bedre Olsen Banden-film var alt klart, tilrettelagt og planlagt ned i mindste detalje.

TV: Ægte kaptajn i smertehelvede

Går altid forrest
Sigrid er den, ligesom Egon Olsen, der fortæller og giver kollegerne i forsvaret besked på, hvor på banen de skal være, og hvornår de skal rykke frem, så modstanderen går i offside-fælden.

- Ja, det er mig der styrer det, men selvfølgelig er det et samarbejde. Der skal jo bare være en, der tager beslutningerne, fortalte Sigrid efter kampen.

Og man må sige, at det er Sigrid meget dygtig til. Men undtagelse af en smutter i kredsfinalen holdt hun og resten af pigerne i forsvaret fuldstændigt Taastrup Realskole fra selv de mindste chancer. Men den ene gang den smuttede var også nok til, at Taastrups farligste angriber Cajsa Hansen fik scoret.

- Ja, det lykkes fint for os i dag. Vi holder vores pladser, og det fungerer fint. Vi får presset dem forholdsvis højt på banen, og hvis en smutter igennem, ja, så skal jeg jo virke som et fejeblad og bakke op.

- Når vi så fik fat i bolden, synes jeg, vi var gode til at spile i trekanter op ad banen i samarbejde med vores midtbane. VI har arbejdet på denne måde i hele turneringen, og jeg forventer, at det bliver vi ved med. Nu det er gået så godt indtil nu, forklarede Sigrid videre.

Sigrid Hjorth i en af de mange dueller i kredsfinalen, hvor hun igen tog et stort ansvar. Foto: Henrik Schou
Sigrid Hjorth i en af de mange dueller i kredsfinalen, hvor hun igen tog et stort ansvar. Foto: Henrik Schou

TV: Frederiksberg får guldmedaljer

Kender hinanden rigtig godt
Ifølge Sigrid er det en klar fordel, at mange af holdets spillere kender hinanden rigtig godt fra klubfodbolden.

- VI kender jo også hinanden fra vores klub Lynge-Broby, hvor de fleste af os spiller. Chili spiller i Greve, og Ida spiller i Herlufholm, men ellers tror jeg vi alle sammen er i den lokale klub. Det giver jo nogle fordele, at vi er vant til at spille sammen.

- Det er også dejligt, at hele vores skole bakker os op. Lige fra vores skoleleder og så helt ned til det fantastiske publikum. Prøv at se i dag, hvilken opbakning vi fik. Jeg var nu noget duperet af Taastrups fans. De kom i bus med bannere, røgrør, og så sang de slagsange. Måske vi kunne lære lidt der.

Da Sigrid blev spurgt ind til kampens forløb, var hun ganske tilfreds, og hun havde store roser til holdkammeraterne samt modstanderens målmand Josefine Schmidt.

- Ja, vi holdt dem godt i vores forsvar. Det er også flot med den arbejdsindsats, som Ida lægger for dagen. Ida spiller jo 6’er på vores hold, og det er noget nemmere at styre forsvaret, når hun først har 'ødelagt' deres opspil.

- Og så har vi jo vores angreb. Det er da noget for sig selv. Vi laver tre mål i dag. Det ene flottere end det andet. Tre skud fra distancen som alle bliver banket ind bag deres målmand Josefine Schmidt.

- Jeg synes ellers, at hun står en god kamp. Måske var hun lidt langt ude på vores scoringer, men Laura vores anfører og så Chili og til sidst Ida, ja, de banker altså også hårdt til den, så det kan godt være svært. Jeg har i øvrigt lige hørt, at hun står på mål i Brøndby på det bedste hold i årgangen, så det er mega flot, at vi laver tre kasser på hende.

Sigrid Hjorth i den lilla trøje overtog i løbet af kampen anførerbindet, da holdets normale anfører Laura Kristensen blev skadet. Foto: Henrik Schou
Sigrid Hjorth i den lilla trøje overtog i løbet af kampen anførerbindet, da holdets normale anfører Laura Kristensen blev skadet. Foto: Henrik Schou

ZOOM: Frederiksberg Skole - Taastrup Realskole

Vil vinde det hele
Det er Sigrids tredje år som spiller i Ekstra Bladet Skolefodbold, og dermed er det også hendes sidste år. Derfor er ambitionerne også ekstra høje, og Sigrid og holdkammeraterne vil endnu længere i verdens største skolefodbold-turnering.

- Det er tredje år, jeg spiller på skoleholdet, og det er mit sidste år. Så i år skal det være. Vi var jo også lidt ekstra opsatte, da vi så afstemningen på nettet om en mulig vinder af kampen. Den var på 60/40 i Taastrups favør.

At Sigrid har kæmpe betydning for sit hold, så vi også ved, at hun var det naturlige valg som vice-anfører, da holdets normale anfører Laura Kristensen måtte udgå med en skade.

- Nu skal vi spille rigtig kvartfinale til foråret. Det bliver spændende. Vi har tidligere kun været i kredssemifinalen, så dette er mega stort. Vi skal træne sammen. Gerne i skoletiden.

Jeg tror, vi kommer til at bruge noget understøttende undervisning til det, så kan vi nemlig samle alle pigerne fra alle klasser, sluttede den storsmilende Sigrid.

Ekstra Bladet og DBU ønsker Sigrid held og lykke videre i turneringen. Sigrid blev for øvrigt belønnet som fidusbamsevinder i kredsfinalen mod Taastrup Realskole.

Sådan gik finalerne i Vejle

Hør en glad Sigrid Hjorth fra Frederiksberg Skole sætte et par ord på kredsfinalen: