TV: Tidlig scoring gav ro

To minutter: Mere skulle Byskolens piger ikke bruge for at bringe sig foran i kvartfinalen

Fuld fart på Bredgaard, men med Louise Tranberg lige i hælene. (Foto: Henrik Schou)
Fuld fart på Bredgaard, men med Louise Tranberg lige i hælene. (Foto: Henrik Schou)

Mandag formiddag sikrede pigerne fra Frederiksborg Byskole sig en plads i semifinalen i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Pigerne fra Frederiksborg Byskole er semifinaleklar. (Foto: Jørgen Jakobi) Sjællandmidt Frederiksborg Byskole spillede sig i semifinalen
Nyheder Galleri: Skolen på Herredsåsen - Frederiksborg Byskole

Byskolens Sofie Bredgaard var naturligvis jublende glad efter kampen, men heller ikke overvældet over holdets spil, selvom det endte med en sikker sejr på 3-0 over Skolen på Herredsåsen.

- Nu havde vi glædet os siden kredsfinalen og vi var meget spændte på, hvordan det ville gå. Det var en dårlig bane og vi kunne ikke rigtigt få vores eget spil til at køre, udtrykte Sofie sig.

Sofie Bredgaard er en vigtig spiller for Frederiksborg Byskole. Hun var også fremtrædende i sejren i kvartfinalen. (Foto: Henrik Schou)
Sofie Bredgaard er en vigtig spiller for Frederiksborg Byskole. Hun var også fremtrædende i sejren i kvartfinalen. (Foto: Henrik Schou)

Silje Simonsen sætter her sin scoring til 3-0 ind bag Herredsåsens keeper. (Foto: Henrik Schou) Sjællandmidt TV: Målscorer Silje håber på finaleplads

Mål efter to minutter gav ro på
Det var da også mere glidende spil, Byskolen viste i efterårets kredsfinale på deres kunststof-hjemmebane, ingen tvivl om det.

- Men vi formåede at score ret tidligt i kampen (efter 02:20, red.) og det gav os lidt mere ro over spillet.

- Jeg var selv med i kampens åbningsmål. Jeg lagde en stikning i dybden op mod Josefine, som efter et par nærkampe fik bolden med sig, driblede ind i feltet og med en inderside bragte os foran 1-0.

- Det gav lidt mere ro på vores spil, men jeg havde forventet at Herredsåsen ville være mere farlige.

Bredgaard og Funch jubler efter den hurtige scoring. (Foto: Henrik Schou)
Bredgaard og Funch jubler efter den hurtige scoring. (Foto: Henrik Schou)

Vi regner med god støtte til begge hold fra sidelinjerne. (Foto: Henrik Schou) Sjællandmidt SLUT: Frederiksborg Byskole snupper 3-0-sejr i kvartfinalen

Ikke nervøs
Men selvom spillet ikke for alvor kom til at flyde for Byskolen, som det gjorde i kredsfinalen, var Sofie Bredgaard egentlig ikke nervøs undervejs.

- Jeg var egentlig ikke nervøs for om vi skulle vinde kampen, fortalte Sofie der kun går i 7. klasse og som har et par gode år mere på skoleholdet.

- Da vi sidst i første halvleg kom på 2-0 ved Katrine Fischer, så kørte det bare for os. Det var kun en gang i anden halvleg, at jeg var bange for om de fik scoret.

- Midt i halvlegen fik deres bedste, Louise Tranberg, en slags friløber, men tæt under mål, fik vores gode målmand Thea Brich pareret. Var dette ikke deres eneste mål chance? spurgte den kække Sofie.

Sofie Bredgaard i duel med Louise Tranberg. (Foto: Henrik Schou)
Sofie Bredgaard i duel med Louise Tranberg. (Foto: Henrik Schou)

Josefine 'Turboen' Funch er kommet sig hundrede procent over sin skade og er klar til at tørne ud i kvartfinalen. (Foto: Henrik Schou) Sjællandmidt 'Turboen' er fit for fight efter skadeshelvede

Hyggeligere i bussen, når man har vundet
Indtil i dag var der kun gået fire mål ind på Herredsåsens forsvar, så det må siges at være flot af Byskolen at putte tre scoringer i nettet.

Byskolen har fire landholdsspillere på holdet, og om dagens kamp må man sige, sige at landsholdsklasse fornægter sig ikke.

Sofie og alle hendes holdkammerater kan glæde sig til næste runde, hvor udfaldet afgør om de kommer i finalen i verden største skolefodboldturnering.

- Det vil vi alle meget gerne, sluttede den lille, men meget dygtige kantspiller fra Fredensborg Byskole, mens hun strålede om kap med forårs solen.

- Det er hyggeligere at sidde i bus og tog hjem fra Kalundborg, når man har vundet, kom det med et uskyldigt smil om munden.

Se og hør Sofie Bredgaard fortælle efter kampen her:


Sofie Bredgaard får bolden under kontrol. (Foto: Henrik Schou)
Sofie Bredgaard får bolden under kontrol. (Foto: Henrik Schou)
 

1 af 2 Sofie Bredgaard er en vigtig spiller for Frederiksborg Byskole. Hun var også fremtrædende i sejren i kvartfinalen. (Foto: Henrik Schou)
2 af 2 Fuld fart på Bredgaard, men med Louise Tranberg lige i hælene. (Foto: Henrik Schou)