TV: 'Turboen' slog til igen

Som en fisk i vandet: Josefine Funch holdt legestue og viste lækkerier på samlebånd

Jublende Josefine Funch efter sin scoring i kvartfinalen. (Foto: Henrik Schou)
Jublende Josefine Funch efter sin scoring i kvartfinalen. (Foto: Henrik Schou)

Stemningen var som sædvanlig i top, da Skolen på Herredsåsen bød velkommen til gæsterne fra Frederiksborg  Byskole i kvartfinalen i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Overblik og boldkontrol er bare to af de stensikre overskrifter på Kamilla Karlsen. (Foto: Henrik Schou) Sjællandnord TV: 'Styrmand Karlsen' indkalder til møde før semifinale

Se fakta om kampen HER.

Festlige rammer
På Herredsåsen er altid garant for perfekte forhold og styr på tingene. Bevares, banen kunne have været bedre, men vi skriver altså den 11. april, så der var lidt knolde hist og her.

Den festlige ramme sørgede blandt andet skolens mindste årgange for. De mødte frem i flotte røde bluser, mens de sang lokale slagsange om deres heltinder.

Se heppekoret i aktion HER

På sidelinjen var der dog en vis nervøsitet at spore hos  hjemmeholdets to trænere, og følgende kommentar fra trænerbænken, da dommeren fløjtede op, siger vist alt om den opgave Herredsåsen skulle i gang med

- Hvor længe kan vi mon holde nullet?

 'Turboen' med turbo-mål
Svaret kom præcis 140 sekunder senere. En god aflevering fra Sofie Bredgaard i dybden, havnede ude i venstre side, hvor lynhurtige Josefine, også kaldet 'Turboen', ragede bolden til sig, satte to spillere af, tog et skarpt træk ind mod midten, før hun med et præcist skud sendte sit hold foran med 1-0 uden chance for keeper Olivia Nakazibwe. Verdensklasse af 'Turboen'.

Så skulle der jubles efter den tidlige scoring. (Foto: Henrik Schou)
Så skulle der jubles efter den tidlige scoring. (Foto: Henrik Schou)

Men inden da var det faktisk hjemmeholdet, der havde fået presset Byskolen tilbage på egen banehalvdel, men når Sofie Bredgaard  erobrede bolden, så gik der cirka otte sekunder, før den lå på en kanterne på modstandernes banehalvdel. Sofie kan det med præcise afleveringer.

Efter den hurtige føring tog udeholdet over, og spillet foregik på deres præmisser. Men hele tiden efter samme recept. Høje afleveringer fremad og stort set hver gang blev der sigtet efter Josefine, som også altid var mere end klar til at modtage bolden. Armene var i konstant bevægelse oppe over hovedet, for at gøre opmærksom på hvor hun var og at hun gerne ville have bolden.

Nyheder Galleri: Skolen på Herredsåsen - Frederiksborg Byskole

Og når hun fik bolden, blev der tryllet. Med små hurtige sidestep lignede det dans på højt niveau. Hun må være en oplagt kandidat til næste års "Vild med dans". Hende er der ingen der slår i en quickstep. 'Turboen' har da heller intet imod at være meget på bolden.

- Det er bare det fedeste at få bolden og lege med den. Jeg er vild med fodbold. Jeg bruger al min tid på at spille fodbold og jeg træner syv gange om ugen. Ikke nødvendigvis med en bold, men al slags træning, der kan gøre mig bedre. For jeg vil være bedre, og jeg kan blive bedre, siger hun.

'Turboen' i sin dans med bolden. (Foto: Henrik Schou)
'Turboen' i sin dans med bolden. (Foto: Henrik Schou)

Men i dag var det fodbold, det handlede om, og her fik Herredsåsen -fremragende dirigeret af Louise 'Tranen' Tranberg faktisk lukket temmelig godt ned for Byskolens angrebsspil. I målet må vi erkende, at Olivia, ikke som før skrevet, var holdets svage punkt. Der var gode redninger og gode indgreb. Stor ros til Olivia fra Herredsåsen.

Pigerne fra Frederiksborg Byskole er semifinaleklar. (Foto: Jørgen Jakobi) Sjællandmidt Frederiksborg Byskole spillede sig i semifinalen

Forsvarskiks
Det lignede en smal føring til udeholdet, da Herredsåsen sluttede halvlegen med et kæmpe forsvarskiks.

En relativt ufarlig bold blev sendt fra venstrekanten af Olivia Dyhr og den passerede to forsvarsspillere og en keeper, før den havnede hos en helt udækket Katrine Fischer.

Herefter var det ikke et spørgsmål om hun kunne sparke den i mål, men om hun kunne nå det, inden der blev fløjtet af. Bolden trillede ind over stregen, da uret stod 29:58. og halvlegen sluttede med 2-0-føring til Frederiksborg Byskole.


Katrine Fischer kunne let score til 2-0 efter et forsvarskiks hos Skolen på Herredsåsen. (Foto: Henrik Schou)
Katrine Fischer kunne let score til 2-0 efter et forsvarskiks hos Skolen på Herredsåsen. (Foto: Henrik Schou)

Josefine 'Turboen' Funch er kommet sig hundrede procent over sin skade og er klar til at tørne ud i kvartfinalen. (Foto: Henrik Schou) Sjællandmidt 'Turboen' er fit for fight efter skadeshelvede

Ustruktureret pausesnak
I pausen var der gang i den hos hjemmeholdet

Efter en formaning om ikke at flagre for meget, kom hovedspørgsmålet på banen.

- Skal vi satse hele butikken og  smide både Laura og Louise længere frem på banen?

Laura Andersen havde i første halvleg forsøgt at stække 'Styrmand Karlsen'. En svær opgave, som heller ikke blev løst særligt godt. Enden på det hele blev, at holdet fortsatte som de slap og efter et kvarter, ville man forsøge noget mere offensivt.

'Styrmand Karlsen' var svær at lukke ned. (Foto: Henrik Schou)
'Styrmand Karlsen' var svær at lukke ned. (Foto: Henrik Schou)

Hos gæsterne fra Frederiksborg Byskole mindede pausesnakken mest om en hyggelig tøseaften, hvor man i små grupper fik snakket om løst og fast. Der var ikke struktur på noget som helst, og spillerne bød ind med deres meninger på skift. Der kom ingen klare aftaler om anden halvleg og begrebet "tænding" var ikke-eksisterende.

Lidt mærkeligt, når man er nået til kvartfinalen i verdens største skolefodboldboldturnering.

- Jeg kan godt se, at det ikke var særlig struktureret, men sådan har vi gjort i alle vores kampe, så det bliver nok ikke anderledes, fortæller Josefine Funch om pausesnakken.

Fuld fart på Bredgaard, men med Louise Tranberg lige i hælene. (Foto: Henrik Schou) Sjællandmidt TV: Tidlig scoring gav ro

'Tranens' friløber
Anden halvleg kom i gang og kampen fortsatte på samme måde. Byskolen havde overtaget og Herredsåsen kæmpede for æren. Silje Simonsen fra Byskolen blev kantspiller i stedet for at forsvare, og det var en god beslutning. Hun sørgede for, at der kom noget variation i udeholdets angrebsspil, og det gav gode chancer til udeholdet, men ingen kunne tilsyneladende passere Olivia i målet. Sofie Bredgaard forsøgte sig et par gange. Ved hendes sidste forsøg lignede hun en spiller, der var gået tør for luft. Josefine forsøgte sig et par gange på egen hånd, men hun blev lynhurtigt omringet af orangeklædte spillere, og de fik i fællesskab pillet bolden fra hende.

Louise 'Tranen' Tranberg var Herredsåsens bedste. (Foto: Henrik Schou)
Louise 'Tranen' Tranberg var Herredsåsens bedste. (Foto: Henrik Schou)

Josefine Funch var da heller ikke ovenud tilfreds med sin egen og holdets præstation, selvom det blev til sejr.

- Jeg mener selv, jeg kan gøre det bedre. Og jeg synes egentlig heller ikke, at vores hold i dag spillede særligt godt, men heldigvis var vi gode nok til at slå Herredsåsen, som helt sikkert er det bedste hold, vi har mødt indtil nu.

Cirka 10 minutter før tid kom den chance, der kunne have sparket spændingen ind  i kampen.

Louise 'Tranen' Tranberg har for sidste gang imponeret på grønsværen i Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Henrik Schou) Sjællandmidt TV: 'Tranens' sidste dans

'Tranen' erobrede bolden på egen banehalvdel og fangede udeholdet i en god omstilling. Op ad banen i frit løb direkte mod målet gik det, og bagfra blev hun hårdt presset af  en jagtende Olivia Dyhr. Begge spillere nåede ind i det lille felt og med sine absolut sidste kræfter sendte Louise et skud mod målet. Men Thea Brich, der ikke tidligere i kampen var på alvorlige opgaver, fik afværget forsøget med en god parade og stadig 2-0. Den såkaldte farlige føring.

Thea Brich lod sig ikke overliste. Hun var gennem hele kampen meget påpasselig i sit felt. Det var hende, der ejede det felt. Hun ligner den bedste keeper, der er tilbage i dette års turnering.

Silje Simonsen sætter her sin scoring til 3-0 ind bag Herredsåsens keeper. (Foto: Henrik Schou) Sjællandmidt TV: Målscorer Silje håber på finaleplads

Lukkede og slukkede
Derefter gav Herredsåsen op. Der blev ikke jagtet flere scoringer. Nu gjaldt det om at holde resultatet. Men det gik ikke.

Josefine havde trukket sig lidt tilbage på banen, og smed et par gode afleveringer frem. Den ene til Silje Simonsen, der sagde tak for tilliden . Hun trak ud i banen og da hun blev angrebet af keeper Olivia, passerede hun denne med et fladt skud i det lange hjørne. 3-0 var en kendsgerning, og der var fem minutter tilbage. Det kom der ikke flere mål ud af, så det blev også resultatet af kampen.

Silje Simonsen scorer til slutresultatet 3-0. (Foto: Henrik Schou)
Silje Simonsen scorer til slutresultatet 3-0. (Foto: Henrik Schou)

Det blev fejret med kram fra holdkammeraterne. (Foto: Henrik Schou)
Det blev fejret med kram fra holdkammeraterne. (Foto: Henrik Schou)
 

'Turboen' med landsholdet
Josefine Funch lå med krampe til sidst i kampen, og hun lagde da heller ikke skjul på, at hun var træt. Men det var der en helt særlig grund til.

- Jeg fik krampe til sidst. Og det er ikke fordi, jeg ikke er i træning. Jeg kom hjem fra England i går, hvor jeg har været med U16-landsholdet for at spille en træningsturnering mod Italien, Tjekkiet og England.

- Det gik faktisk så godt, at vi vandt alle vore kampe, og dermed turneringen. Det var temmelig hårdt, og det var jeg  mærket af  i dag, og derfor synes jeg ikke selv, jeg var oppe i gear i dag.

- Når jeg trækker landsholdstrøjen over hovedet og skal spille landskamp. Ja, jeg ved ikke, hvordan jeg skal beskrive det. Men det er en vidunderlig følelse.

Få styr på slutspil og finaler HER

Stærkt hold med bløde punkter
En fortjent sejr til Frederiksborg Byskole. Holdet med de mange profiler, men bestemt også et hold med en del bløde punkter.

Det er soleklart, at der skal et godt forsvar til at matche Sofie Bredgaard, Josephine Funch samt Silje Simonsen. Og hvis man i den anden ende kan komme forbi styrmand Karlsen og Olivia Dyhr, så er der god plads. Men Thea i målet skal også overlistes. Det har andre hold gjort. Faktisk er denne kamp den første, hvor Frederiksborg Byskole har holdt nullet.

Josefine Funch nyder en velfortjent tår efter kampen. (Foto: Henrik Schou)
Josefine Funch nyder en velfortjent tår efter kampen. (Foto: Henrik Schou)

- Fra i dag kigger vi frem mod semifinalen, og hvis vi kan få lov, er vi nogle stykker, der gerne vil ud og se den anden kvartfinale. Det er rart at være så forberedt som muligt. Vi er så tæt på finalen, så vi sætter alle sejl til for at få den store oplevelse. Og vi tror på det.

- Vi håber alle sammen på, at vi kan få den store oplevelse at komme i finalen og selvfølgelig vinde den.

Vi kigger spændt frem mod semifinalen i næste uge.

Se også Josefine Funch fortælle efter kampen her:


Glade Frederiksborg Byskole-piger. (Foto: Henrik Schou)
Glade Frederiksborg Byskole-piger. (Foto: Henrik Schou)
 

1 af 2 Josefine 'Turboen' Funch var igen på pletten for Frederiksborg Byskole, da de spillede sig i semifinalen. (Foto: Henrik Schou)
2 af 2 Jublende Josefine Funch efter sin scoring i kvartfinalen. (Foto: Henrik Schou)