TV: Udnyttede vinden bedst

Flot udført: Taktikken blev fulgt til punkt og prikke

Liv Jakobsen og resten af hjemmeholdet fulgte taktikken og blev langt mere offensive efter pausen. Foto: Poul Gregersen
Liv Jakobsen og resten af hjemmeholdet fulgte taktikken og blev langt mere offensive efter pausen. Foto: Poul Gregersen

Pigeholdet fra Jægerspris Skole tog imod Jyllinge Skole på græsbanen, kaldet 'i hullet' ved Jægerspris Skole. En virkelig lækker bane, der indbød til fodbold.

Hjemmeholdet kom til kampen med en sejr i første kamp på 1-0, mens udeholdet havde vundet klart med cifrene 4-0 i deres seneste optræden.

Vi fik også set en del fodbold, men den stærke vind på langs ad banen gjorde sit til, at det var svært at spille op mod vinden og var i sidste ende udslagsgivende for, at hjemmeholdet vandt 3-0.

Se kampfakta her.

Se også: Lukkede og slukkede

Skulle spille i dybden
Anfører Mathilde Vinding fra udeholdet forklarede inden kampen:
- Vi har nogle hurtige folk foran, og derfor skal vi spille dem i dybden. Det gør heller ikke noget, at vi får gang i nogle driblinger for at komme frem ad banen.

- Jeg tror på vores hold, og at vi vinder.

Og til sit hold lige inden kampen:

- Vi skal løbe for hinanden, vi skal kæmpe og når vi så er trætte, bliver vi skiftet ud.

- Dog ikke efter fem minutter, supplerede træner Peter Maden.

Se også: TV: Snuppede smal sejr

Forstærkede defensiven
Hjemmeholdets anfører Liv Jakobsen fortalte om sit hold strategi:

- Vi har valgt at spille med fem mand i forsvaret, altså ret defensivt, og når vi så ser, hvor det bærer hen, rykker vi begge backs længere frem og det samme med midtbanen, der så må op i angrebet.

Det viste sig senere, at det var det, der skete i anden halvleg.

Efter de to hold havde set hinanden lidt an, kom udeholdets Malou Sørensen på skudhold og fik trykket af, men ikke indenfor rammen.

Kamp om bolden. Foto: Poul Gregersen
Kamp om bolden. Foto: Poul Gregersen

Se også: TV: Hattrick og hovedstød

Arbejdede igennem
Hos hjemmeholdet faldt én spiller i øjnene med det samme, midtbanespilleren Marika Jakobsen, der arbejdede som en hest, oppe og nede og konstant med i spillet. Marika spiller til daglig på U15 Øst i BSF.

- Jeg har selv trænet hende her i Jægerspris, fortalte træner for skoleholdet Anders Bossen.

- Det var tydeligt at se, at hun skulle et andet sted hen for at udvikle sig. Efter aftale med Marikas forældre blev det så BSF, der jo ligger et stykke væk.

Efter små otte minutter havde hjemmeholdet deres første rigtig gennemspillede angreb. Fra højre side blev bolden spillet diagonalt til venstre, hvor Ane Caroline Nielsen forsøgte sig. Uden held.

Det havde til gengæld Marika Svensson minuttet efter. Et frispark til hjemmeholdet midt på udeholdets banehalvdel. En kort bold på tværs til Marika, der tog et par træk og skød. Målmanden forsøgte at sparke bolden væk, men ramte ved siden af. 1-0.

På mål stod Monique Christensen, der slet ikke er målmand, men nogen skulle jo stå. Senere fik Monique fat i flere bolde.

Her forsøger Monique at sparke væk, men bolden ryger over hendes fod og ind i målet. Foto: Poul Gregersen
Her forsøger Monique at sparke væk, men bolden ryger over hendes fod og ind i målet. Foto: Poul Gregersen

Se også: Lavede årets tyveri igen

Måtte ud og sunde sig
I midten af halvlegen måtte hjemmeholdets Freya Filtenborg hjælpes fra banen.

- Jeg blev trådt oven på foden, samtidig med at jeg var vrikket lidt om på den, fortalte Freya, mens hun lå og sundede sig.

- Jeg skal nok blive klar og komme ind igen. Og det kom Freya.

Begge hold havde en del spil, men hjemmeholdet havde svært ved at spille op mod den stærke vind. Nogle gange blev bolden næsten hængende i luften og faldt lige ned.

Freya Filtenborg måtte hjælpes af banen. Foto: Poul Gregersen
Freya Filtenborg måtte hjælpes af banen. Foto: Poul Gregersen

Se også: TV: Kom stærkt igen

Skulle sparke i vindet
Udeholdet fik ikke gavn af deres medvind. Trods skydetelt de sidste fem minutter af første halvleg, kunne de ikke score. Nogle af boldene røg også forbi målet, hvor Fie Oldrup stod en god kamp.

- I har spillet en fin første halvleg, konkluderede hjemmeholdets træner Anders Bossen som det første, da pigerne var samlet.

- Det er vigtigt, at vi sparker mere på mål og især nu, hvor vi får medvind. I må sparke længere ude fra.

- Og så skal I passe på Signe Andersen. Signe vandrer meget, og I må tale sammen om, hvem der følger hende.

- Det bliver lettere for os og sværere for dem nu, vi har medvind. Jeg synes, det er i orden, at forsvaret engang imellem ikke forsøger at spille sig ud af situationen med risiko for boldtab, men at give den et langt spark op over midten, sluttede han.

Hos udeholdet gik anfører Mathilde Vinding på mål, og Monique Christensen kom op i angrebet.

Se også: Fodbold er ikke retfærdigt

Hurtig kasse
Modstanderne havde set rigtig. Signe Andersen fra udeholdet var en pågående, dygtig spiller, der både kunne noget selv, men også sammen med andre. Det var Signe, der efter blot et minut havde et skud på mål.

Hjemmeholdet havde ændret strategi, som Marika havde spået før kampen. Holdet var blevet mere offensivt med meget mere og bedre spil på kanterne, og så forstod de at udnytte vinden.

Ikke to minutter var spillet. Den dygtige Nikita Vestergaard, der i højre side i straffesparkfeltet fik en bold fra venstre. Nikita øgede med det samme til 2-0.

Det var lidt af en dukkert for udeholdet, der dog bevarede både gejsten og evnen til at spille, selvom det var svært i modvinden. Det gav også udeholdet mere plads, at hjemmeholdet havde rykket deres hold længere frem.

En misforståelse eller manglende kontakt mellem tre spillere i udeholdets forsvar gjorde, at Marika fik trampet bolden med lidt uden for straffesparkfeltet, og hun scorede sikkert til 3- 0.

Se også: Fik opfyldt deres ønske

Glad for opbakningen
Midt i halvlegen kom udeholdets målmand Mathilde Vinding til skade. I en duel om bolden, hvor Mathilde lå på jorden, blev hun ramt i hovedet af en modspiller. Det var svært at se, hvad der skete, men Mathilde forklarede, mens hun blev hjulpet væk, at hun fik en støvle i hovedet, mens hun lå ned. Trist for Mathilde og for udeholdet, der igen satte Monique Christensen på mål.

Resten af halvlegen var en lige kamp, hvor der indimellem måske blev spillet lige hårdt nok.

- Langt henne i første halvleg dirigerede jeg forsvaret lidt længere frem, men det var i pausen, vi ændrede, fortalte anfører Liv Jakobsen efter kampen.

- Vi satte kanterne længere ud og frem, og det betød selvfølgelig, at vi kom længere frem, men også, at modstanderne havde lettere ved at komme forbi os og derved fik flere chancer. 

- Vi fik udnyttet denne ændring bedst - to mål til os i halvlegen.

- Vi spillede fint med vilje og kampgejst, og så er det fantastisk med den opbakning, vi har fået med alle de folk på lægterne.

- Det er ligesom en 12. mand, sluttede Liv.

Hør fra Marika efter kampen:

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen