TV: 'Vil aldrig glemme kamp'

Stærk Chili: Var en stor mundfuld inden pausen

Chili Nielsen i midten af billedet jubler over scoringen til 1-0 i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Chili Nielsen i midten af billedet jubler over scoringen til 1-0 i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou

- Jeg tror aldrig, jeg vil glemme denne her kamp.

Sådan sagde Frederiksborg Skoles lille og vævre profil, Chili Nielsen, efter kampen. Og der er en god grund til, at Chili ikke lige foreløbig vil glemme kredsfinalen.

Se kampfakta her.

TV: Ægte kaptajn i smertehelvede

God kulisse
Der var ualmindelig godt besat på lægterne, da kredsfinalen for piger i Sjælland Midt skulle sparkes i gang. Det var Frederiksberg Skole, der tog imod Taastrup Realskole.

Taastrups tilskuere havde taget turen til Sorø og fået plads, så de kunne se kampen i fugleperspektiv, og de gjorde deres ypperste for, at deres piger skulle vinde. De havde medbragt bannere, romerlys og en masse stemmekraft, som gang på gang galede ud over banen.

Der var ingen tvivl om, hvem der vandt kampen på tilskuerne pladserne. På banen løb 28 nervøse piger og varmede kraftigt op.

De fremmødte tilskuere skabte en rigtig god kulisse. Specielt gæsternes publikum var mødt talstærkt op. Foto: Henrik Schou
De fremmødte tilskuere skabte en rigtig god kulisse. Specielt gæsternes publikum var mødt talstærkt op. Foto: Henrik Schou

TV: Super stærke Sigrid

Optimisme før kampstart
Amanda Møller, reservekeeper, hos Frederiksberg Skole var optimist før kampen:

- Jeg stod også i sidste kamp, fordi vores normale keeper Nanna var skadet, og der holdt jeg buret rent. Det tror jeg ikke, jeg kan gentage i dag. Vi skal spille mod et hold med nogle meget dygtige spillere, og selvom vi er forberedte, kan vi nok ikke forhindre, at de scorer. Men vi sparker jo også nogle stykker i kassen. Så mit gæt er, at begge hold scorer, og vi vinder, sluttede en glad og nervøs Amanda.

Mon ikke Amanda skulle begynde at oddse, for hun fik fuldstændig ret.

Hos Taastrup Realskole nåede vi lige at få en kort kommentar fra holdets farligste spiller Cajsa Hansen, som var tilbage i fodboldtrøjen efter en lille hjernerystelse.

- Vi er klar til kampen, og selvom de andre er gode, så er vi bedre, og jeg scorer i dag, lød det selvsikkert fra Taastrup-profilen.

TV: Frederiksberg får guldmedaljer

Forberedte værter
Cajsa fik kun ret i halvdelen af sine forudsigelser. Det stod hurtigt klart, at det var et velforberedt hjemmehold. Fra første sekund lå Ajla Idriz lige i rumpen eller så tæt på Cajsa Hansen, at vi et øjeblik troede, de var forbundet med en elastik. Alja forfulgte Cajsa, og havde det været uden for en fodboldbane, var hun blevet kaldt en stalker. Og da Taastrup som sædvanlig spillede mange bolde hen imod Cajsa, blev der alt for meget klumpspil ude på gæsternes venstrekant.

Ajla Idriz som har bosniske rødder fortalte, at hun havde fået opgaven, fordi hun ikke var bange for at gå tæt på en modstander, og fordi hun har god speed i benene.

- Jeg var bare så nervøs op til kampen i dag, at jeg kunne ikke spise noget morgenmad, og jeg har slet ikke fået noget siden i går aftes. Derfor mistede jeg også alt for hurtigt energi, og da jeg et sekund var uopmærksom, så løb Cajsa ind på midten og stak af. Og hun var helt umuligt at hente. Og det mål hun lavede til 2-1, var et flot mål. Det må jeg indrømme og lidt min skyld, sagde den ærlige Ajla.

Hjemmeholdet sad hele tiden tæt på gæsterne i duellerne. Foto: Henrik Schou
Hjemmeholdet sad hele tiden tæt på gæsterne i duellerne. Foto: Henrik Schou

Frederiksberg Skole i kvartfinalen

Fik drømmestart
Men inden Cajsa reducerede til 2-1 havde Taastrups forsvar snorket i hvert fald to gange og var blevet straffet begge gange. Først var det den lille og vævre Chili, der tryllede på venstrekanten. Hendes stakkels modstander så stort set kun ryggen og siden af Chili, men bolden røg både gennem hendes ben og udenom med smarte hælfinter og andre frække tricks.

Og efter kun fire minutter sendte hun et perfekt indlæg ind til en helt udækket anfører Laura Kristensen, der fik masser af tid til at tæmme bolden og sende et højt skud af sted. Josefine Schmidt stod vanen tro langt ude af sit mål og blev fanget af den høje bold, som hun ikke havde en chance for at nå. Dermed 1-0 til hjemmeholdet og en drømmestart på en kredsfinale var hermed lagt.

Hjemmeholdet jubler over den tidlige scoring og den gode start på kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Hjemmeholdet jubler over den tidlige scoring og den gode start på kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
 

Men det var kun forretten. Hovedretten blev serveret syv minutter efter, og den var velsmagende og lækker. Uden diskussion kampens bedste detalje. Chili sendte bolden til Olivia Olsen, der spillede bande med Carla Schougaard, før bolden igen endte hos Chili, som fortalte sådan om sit mål:

- Da jeg fik bolden igen, trak jeg lige lidt ind i banen. Jeg så, at bolden skulle over et par spillere, så i stedet for at klappe til den, sendte jeg bolden i en høj blød bue over forsvarsspillerne og dermed også over deres målmand, som stod langt ude.

- Hun havde ikke en chance for at nå den, smilede Chili ved tanken om sit mål.

Chili Nielsen i den lilla trøje var igen en af profilerne for Frederiksberg Skole i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Chili Nielsen i den lilla trøje var igen en af profilerne for Frederiksberg Skole i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou

TV: Greb chancen

Spændingen tilbage for en stund
Der var spillet 11 minutter, og hjemmeholdet førte 2-0, hvilket var fuldt fortjent. Men udeholdets tilskuere gav ikke op, og det gjorde Taastrup heller ikke. Da Ajla var uopmærksom et kort sekund, stak Cajsa af, fik bolden fra Laura Strandberg, og hun scorede sikkert og reducerede til 2-1.

Ajla Idriz i den lilla trøje på billedet dækkede Cajsa Hansen godt op i hele kampen bortset fra i en enkelt situation. Foto: Henrik Schou
Ajla Idriz i den lilla trøje på billedet dækkede Cajsa Hansen godt op i hele kampen bortset fra i en enkelt situation. Foto: Henrik Schou
 

Cajsa fik ret, da hun sagde, at der var mål i hendes støvler i denne kamp. Så troede vi alle, at kampen ville eksplodere for alvor. Der skete lige det modsatte. Spillet gik stort set i stå, og der var ingen chancer i resten af halvlegen. I slutningen af første halvleg skiftede Cajsa plads, og det opdagede hendes oppasser ikke. Hun var løbet helt tør for energi. Tilsyneladende opdagede Taastrup det heller ikke, for bolden kom slet ikke over i gæsternes højre side, og da dommeren fløjtede til pause, var stillingen 2-1 til Frederiksberg Skole.

Hos hjemmeholdet blev der talt med store bogstaver.

- Cajsa har skiftet plads, lød det fra alle sider, og der blev foretaget ændringer med det samme.

Se hele pausesnakken hos Frederiksberg Skole:

Pigerne gav håndslag på, at denne her kamp, den skulle de bare vinde. Der var ikke spillet mange minutter af anden halvleg, før Ajla forlod banen og løb i omklædningsrummet med et ansigt, der lyste af smerte og utilpashed.

- Jeg kunne simpelthen ikke mere. Mine ben rystede, og jeg kunne ingenting. Jeg prøvede at kaste op, men det kunne jeg ikke, fortalte Ajla.

Lidt vand og lidt ro hjalp dog så meget, at hun kom ind igen efter blot fem minutter, og denne gang var hun på plads i rumpen på Cajsa.

Taastrup Realskoles Cajsa Hansen måtte desværre udgå med en skade i anden halvleg. Foto: Henrik Schou
Taastrup Realskoles Cajsa Hansen måtte desværre udgå med en skade i anden halvleg. Foto: Henrik Schou

TV: Klasse til forskel

Afgørelsens time og skader
Men alt dette stoppede efter 40 minutter, hvor Cajsa faldt om på banen med store smerter. Hun blev båret ud og kom ikke på banen mere. Taastrup Realskole virkede nu lidt opgivende, og kun Freja Visti forsøgte at udfordre et stærkt spillende forsvar hos hjemmeholdet, der nu havde kampen i fuld kontrol. En suveræn styrmand i forsvaret i Sigrid Hjorth.

Sigrid Hjorth spillede igen en rigtig god kamp for Frederiksberg Skole. Hun er en sand styrmand i forsvaret. Foto: Henrik Schou
Sigrid Hjorth spillede igen en rigtig god kamp for Frederiksberg Skole. Hun er en sand styrmand i forsvaret. Foto: Henrik Schou
 

En solid midtbane med blandt andet Ida Skovbo og Caroline Staugaard og to gode kanter i Chili Nielsen samt Katrine Abrahamsen. Men Chili havde en svær anden halvleg. Hun var banens mest iøjnefaldende spiller før pausen med frække driblinger, hæl-afleveringer og snævre vendinger. Og det så vi ikke meget til i anden halvleg.

Chilis egen forklaring var, at hun blev træt og til sidst fik ondt i knæet:

- Men jeg sagde ikke noget, for jeg ville så gerne spille videre. Det var bare så sjovt at være til kampen i dag. Der var så mange tilskuere. De råbte mit navn og heppede på os. Det var en super oplevelse. Jeg tror aldrig, jeg vil glemme denne her kamp, lød det fra Chili Nielsen.

Der er mange i Danmark, der kender Chili Klaus. Nu er der også 14 fodboldspillere i Taastrup, der ved, hvem Chili Nielsen er. Og hvis ikke den kommende modstander bare forbereder sig en smule, så kommer de til at smage en stærk 'Chili'. Og det koster mål.

Sådan gik finalerne i Vejle

Hør Chili Nielsen fortælle om oplevelsen af at vinde en kredsfinale i verdens største skolefodbold-turnering: