Valle viste vejen

Bedst på dagen: Gjorde det onde ved modstanderen

Hjemmeholdet viste vejen i opgøret og gik videre. Foto: Gert Smistrup
Hjemmeholdet viste vejen i opgøret og gik videre. Foto: Gert Smistrup

Der var tro på, at hjemmeholdet fra Vallekilde-Hørve Friskole kunne slå et lidt svækket mandskab fra Nørre Asmindrup Friskole, da de to skolers drenge mødtes i første runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Gæsterne havde fået en mindre god optakt, da to af deres bedste spillere havde meldt afbud til kampen. De var derfor spændte på at se, hvordan kampen ville gå.

Se kampfakta her.

Se også: På pletten: Emil spillede stabilt

Hjemmeholdet i teten
Kampen startede i roligt tempo med spil begge veje. Men det viste sig hurtigt, at hjemmeholdet havde et lille overtag. Specielt Mads spillede godt sammen med Oliver, der i det 14. minut scorede et flot mål efter forarbejde af netop Mads. 1-0 til hjemmeholdet.

Gæsterne havde i Tobias en sikker og gennembruds stærk angriber, der skabte uro i hjemmeholdets forsvar gang på gang. Det hjalp dog lige lidt. Lige inden pausen scorede Mads til 2-0 for hjemmeholdet efter, at Lucas i målet havde halvklaret, og Ida prøvede at sparke væk. Minuttet efter scorede Nikolaj til 3-0 på en lusker der sneg sig ind i målet. Det var hjemmeholdet der havde overtaget det meste af tiden kun afbrudt af sporadiske angreb af Jonathan, Magnus og Ida fra udeholdet.

I pausen talte hjemmeholdet om, at det gik rigtig godt, men de ville lave et par udskiftninger, så alle kom til at spille. Udeholdet talte om, at de bagerste skulle komme med frem og støtte de forreste.

Se også: TV: Brugte hovedet

Billedet det samme
Anden halvleg var i gang, og billedet fra første halvleg gentog sig. Hjemmeholdet pressede på, mens Jonathan S, William, Casper og Sebastian forsvarede med stor iver for gæsterne.

I den følgende periode kom udeholdet mere ind i kampen. Det var som om, at hjemmeholdet var lidt mætte og sikre på, at de ville gå videre. Det gav således plads til gæsterne. Lidt stilstand i kampen med meget spil på midten af banen. Nørre Asmindrup prøvede hele tiden at komme i angreb, men Asger og Frederik lukkede godt af for hjemmeholdet.

Mads fra hjemmeholdet havde en friløber, men Lucas i målet klarede mesterligt. Christoffer fra udeholdet havde et lumsk skud ind foran mål, der gik forbi målmanden men desværre også forbi stolpen.

Seks minutter før tid fik hjemmeholdet en udvisning, og det gav udeholdet lidt luft, og lige inden slutfløjt fik Tobias scoret til 3-1. Glæden varede dog kort for gæsterne, for minuttet efter scorede Mads sit andet mål til 4-1.

Dermed er Vallekilde-Hørve Friskole videre til næste runde i Ekstra Bladet Skolefodbold.