Var godt med trods alt

Tyede til langskud: Hjemmeholdet stod godt placeret i forsvaret

Jonas Rasmussen stod en stor kamp i Margretheskolens mål. Foto: Johnny Thorsen
Jonas Rasmussen stod en stor kamp i Margretheskolens mål. Foto: Johnny Thorsen

De to skoler fra Roskilde Kommune havde hver deres indgangsvinkel på dagens match på Gundsømagle Idrætsplads. Hjemmeholdet med kun årgange i de nederste syv årgange og med kun en streng og Himmelev Skole med en idrætslinje og elever til om med 10. klasse og tre strenge.

Se kampfakta her.

God opbakning på sidelinjen. Foto: Johnny Thorsen
God opbakning på sidelinjen. Foto: Johnny Thorsen

Smal sejr trods stor dominans
Kampens udfald var næsten givet
Før kampen imellem Margretheskolen og Himmelev Skole kunne man tydeligt mærke, hvad vej vinden kom til at blæse. Hjemmeholdet skulle bare ind til kampen og have det sjovt og undgå at blive ydmyget, imens gæsterne allerede var videre til runde to.

Noget der udbyggede hjemmeholdets indgangsvinkel til opgøret, var da anføreren samlede et par af sine kammerater inden kampe og sagde:

- Hør på mig drenge. Jeg har en del erfaring i dette spil, så lad være med at løbe om kap med Himmelev spillerne. Men selv om man havde forventet en ”massakre” på hjemmeholdet, så blev man hurtig klogere.

Margretheskolens fysisk underlegne spillere havde bestemt sig for at lege med, og det gjorde de i mange momenter af kampen rigtig fint med mange trekanter, hvor Himmelevs drenge kom til at ligne en hund i et spil kegler. 

Der blev gået til den. Foto: Johnny Thorsen
Der blev gået til den. Foto: Johnny Thorsen

Langskud et godt våben
Når man nu ikke lige kan komme igennem et tæt pakket forsvar, så er langskud et godt våben og så fat i andenboldene. Så skete der noget, i det Himmelev Skole som forventet kom foran ved Peter Hors. Så var der dømt ensrettet kørsel mod Margretheskolens mål, også selvom hjemmeholdets målmand Jonas Rasmussen forsøgte at opildne sine holdkammerater med:

- Kom nu gutter, det er jo kun for sjov. I øvrigt var Jonas Rasmussen skyld i, at øretæven på 0-10 ikke blev større, i det han stod i vejen for rigtig mange hundrede procents chancer fra gæsterne, som i øvrigt indbragte ham fidusbamsen efter kampen.

Ineffektiviteten blev ikke straffet

Kvindelig ynde blandt store muskler 
Frida Rasmusson var ene høne i kurven, og hun lod sig ikke skræmme af Himmelevs 'muskelbundter' og gik til den med krum hals uden hverken benskinner og fodboldstøvler. I det hele taget fortjener hele mandskabet fra hjemmeholdet stor ros, både for deres fight på banen samt deres positive syn på denne leg, som i deres øjne skulle være en god oplevelse. Det beviser også ånden i Ekstra Bladet Skolefodbold, at der skal være plads til alle.

Magnus Deling i Himmelevs mål er en fantastisk målmand, som faktisk agerer ekstra sweeper, i det han ligger meget langt fremme på banen, og han er rigtig god med fødderne også. Tak for en god oplevelse med udsigt til Roskilde fjord. 

Målmand Magnus Dilling sammen med fidusbamsevinder Mathias Overgaard. Foto: Johnny Thorsen
Målmand Magnus Dilling sammen med fidusbamsevinder Mathias Overgaard. Foto: Johnny Thorsen