Videre efter sand gyser

Heftig på alle parametre: Der var både straffesparkskonkurrence og ambulancekørsel i dramatisk dyst

Oliver Stype måtte hentes i ambulance med to brækkede knogler i skinnebenet. Foto: Mads Valther Jensen
Oliver Stype måtte hentes i ambulance med to brækkede knogler i skinnebenet. Foto: Mads Valther Jensen

På en lummer efterårsdag mødtes Valle-Hørve Friskole og Skolen på Fjorden endnu en gang. Senest var for to år siden, hvor Skolen på Fjorden vandt stort over Friskolen.

Se kampfakta her.

De to hold var klar til kamp. Foto: Mads Valther Jensen
De to hold var klar til kamp. Foto: Mads Valther Jensen

TV: Begge brødre bombede

Forskellige strategier
Dagens kamp var dog helt anderledes. Publikum blev vidner til en gyser af en kamp, som først fandt sin vinder efter en nervepirrende straffesparkskonkurrence. Publikum blev vidner til to forskellige spillestile. Hvor Friskolen prøvede at spille sig igennem, spillede Skolen på Fjorden meget direkte og med stor fysik. Begge spilstile var yderst effektive.

Friskolen startede som lyn og torden og lagde i det første kvarter et massivt pres på Skolen på Fjorden. Det gav hurtigt pote. På et korrekt dømt straffespark satte Frederik fra Friskolen sit sjette mål ind i to kampe – en imponerende statistik.

Men Skolen på Fjordens direkte og fysiske spil gjorde ondt på Friskolen, og langsomt fik Skolen på Fjorden flyttet spillet frem på banen. Med ét minut til pause eksekverede Skolen på Fjorden et perfekt hjørnespark. Bolden var perfekt slået, og Andreas fra Skolen på Fjorden headede flot bolden ind mod et chanceløst forsvar.

TV: Søstervanvid i spændende dyst

Straffe blev nødvendigt
Anden halvleg blev en kopi af første halvleg. Friskolen startede bedst, mens Skolen på Fjorden langsomt fik overtaget.

På en mulig kontra fik Oliver Stype en perfekt aflevering fra Friskolens bedste spiller, Bjarke. Skolen på Fjordens velspillende målmand kom flot ud og fik clearet bolden væk. Oliver og målmanden stødte efterfølgende hårdt sammen, og det var hurtigt tydeligt for publikum, at Oliver Stype var alvorligt skadet.

Det viste sig, at Oliver havde brækket begge knogler i skinnebenet, og Oliver var i voldsomme smerter. Oliver blev hentet af ambulance, og med 15 minutter tilbage af anden halvleg blev kampen midlertidigt fløjtet af. To tydeligt rystede mandskaber fortsatte kampen.

Friskolen var tydeligt trætte og manglede den friskhed, som Skolen på Fjorden fik via deres udskiftninger. Her satte Friskolens profil Bjarke sig i scene og lavede i slutminutterne to flotte oplæg til Rasmus Modin, som misbrugte begge.

Kampen endte uden vinder, og afgørelsen skulle findes ved straffesparkskonkurrence. Her viser Friskolen sig skarpest, da Skolen på Fjorden misbrugte to forsøg.

Skolen på Fjordens keeper var tæt på ved flere af forsøgene. Foto: Mads Valther Jensen
Skolen på Fjordens keeper var tæt på ved flere af forsøgene. Foto: Mads Valther Jensen

Friskolen er hermed videre til tredje runde, hvor skolen møder Grundtvigskolen fra Nykøbing. Her er der langt op til en revancekamp fra sidste års opgør, som Friskolen tabte.