ZOOM: Borgerskolen - Skovboskolen

Brag i vente: 'Den Flyvende Hollænder' og Skovboskolen skal undgå at ryge i 'Moussa-fælden'

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Den sidste kamp før finalerne i Odense 30. april er drengenes semifinale i øst, som står mellem Borgerskolen og Skovboskolen. Kampen spilles på Borgerskolens hjemmebane i Taastrup, som både i kredsfinalen og i kvartfinalen har udgjort en fantastisk kulisse. Hundredevis af tilskuere har bakket hjemmeholdet op på fantastisk vis, og må i den grad siges at fungere som Borgerskolens tolvte mand. På det her stadie af turneringen er der kun rigtige gode hold tilbage, og både Borgerskolen og Skovboskolen har set imponerende ud på deres vej til semifinalen.

Der er tale om to stærke kollektiver, men umiddelbart har hjemmeholdet måske de største profiler. Især Taastrup-skolens kaptajn, den centrale midtbanespiller Mohammed Moussa, og højrekanten Lukas 'Venstrepoten' Sylvester har set rigtig skarpe ud hele vejen gennem turneringen. Skovboskolens anfører, midtbanespilleren Emil 'Den Flyvende Hollænder' Friis er gæsternes mest markante profil, og han er spilleren, der skal tage kampen op med Mohammed Moussa på midten af banen.

BORGERSKOLEN
Vi starter optakten med at se nærmere på hjemmeholdet, Borgerskolen. De røde fra Taastrup har virkelig set skræmmende ud hidtil. De har et hold, der næsten har det hele. Kun oppe i angrebet ser det nogle gange lidt tyndt ud, når Mohammed 'Alka-Line' Alhalili ligger alene på toppen. Midtbanen med Moussa, Venstrepoten og David Chun er teknisk rigtig god og forsvaret anført af Nicolai Jensen er måske turneringens bedste. Borgerskolen har holdt nullet i seks ud af deres syv kampe, og har kun lukket et enkelt mål ind.

Både kreds-semifinalen og kredsfinalen endte med snævre 1-0-sejre efter meget sene scoringer. Kredsfinale-sejren over Vemmelev Skole blev endda først afgjort i den forlængede spilletid, da 'Alka-Line' fik sendt en retur fra 'Venstrepoten' i nettet. Borgerskolen har ikke lukket mål ind i deres sidste fire kampe. Skovboskolens offensiv har ikke set skræmmende ud, så der er ikke meget, der tyder på, at de får det let mod Borgerskolens forsvar.

'Venstrepoten' på pletten i kvartfinalen
I kvartfinalen mod Sjælsøskolen vandt Borgerskolens drenge for tredje gang i træk med 1-0, denne gang dog på en tidlig scoring. Et hovedstød fra Nuhan Khadkodaie sejlede igennem feltet til 'Venstrepoten', som trods sin beskedne højde kunne heade bolden i nettet, til vild jubel hos de hundredevis af elever, som støttede hjemmeholdet.

I anden halvleg blev Borgerskolen presset i bund af Sjælsøskolen, som også ramte træværket to gange undervejs i kampen, hvilket viser at Taastrup-skolen trods alt er til at tale med. Især led de under af, at de i angrebet havde svært ved at holde på bolden, hvilket gjorde at Sjælsøskolens pres i anden halvleg var relativt konstant.

Se også: TV: Nuhan fik en assist på kontoen
Se også: TV: 'Alka-Line' havde det svært
Se også: TV: Borgerskolens oversete kreatør

Profiler
I kvartfinalen var hjemmeholdets bedste spiller uden tvivl deres kaptajn, Mohammed Moussa. Anføreren er en meget komplet spiller. Han fighter stenhårdt, sætter hårde tacklinger ind og løber solen sort. Men samtidig er han en ganske habil fodboldspiller og er især stærk i pasningsspillet, hvor han ligger præcise afleveringer til holdkammeraterne. Især er han god til at finde Lukas Sylvester på højrekanten.

Moussa kommer højst sandsynligt til at kæmpe en kamp med Skovboskolens Emil Friis på midtbanen. Det er en kamp i kampen, der kan gå hen og blive meget afgørende for det samlede udfald. Den af de to anførere, der får overtaget, har rigtige gode odds for at føre sit hold i finalen.

Se også: TV: Lige i 'Moussa-fælden'

Mohammed Moussa er hundrede procent på fra start til slut, og leder sit hold på fænomenal vis (Foto: Henrik Schou)
Mohammed Moussa er hundrede procent på fra start til slut, og leder sit hold på fænomenal vis (Foto: Henrik Schou)

Alka-Line i Borgerskolens angreb er en stor fighter, men tekniker er han ikke ligefrem. Det er derimod højrekanten, Lukas 'Venstrepoten' Sylvester, der er holdets mest markante offensive trussel. Som øgenavnet antyder, har Lukas en rigtig kompetent omgang med bolden. Han er en rigtig dribler, som også har en rigtig førsteberøring. Hans sparketeknik er fremragende, og så har han vist målfarligheden i både kreds-semifinalen og kvartfinalen, hvor han blev matchvinder begge gange.

Skovboskolen skal kraftigt overveje, om de skal sætte en mandsopdækning på Lukas Sylvester. Hvis Bjæverskov leverer forsvarsspil i samme stil, som de gjorde i starten af kvartfinalen mod Husum Skole, går det helt galt mod en spiller som 'Venstrepoten'.

Se også: TV: 'Venstrepoten' headede semifinalen hjem

Lukas 'Sylvester' Sørensen jubler efter sin hovedstødsscoring i kvartfinalen mod Sjælsøskolen (Foto: Henrik Schou)
Lukas 'Sylvester' Sørensen jubler efter sin hovedstødsscoring i kvartfinalen mod Sjælsøskolen (Foto: Henrik Schou)

Det er faktisk ret imponerende at Borgerskolen kun har lukket et eneste mål ind, når man tænker på at deres keeper Hussain Mahmoud flere gange viste usikkerheder i kvartfinalen mod Sjælsøskolen. Især på gæsternes hjørnespark havde den lille målmand flere gange alvorlige vanskeligheder. Den vilde defensive statistik må altså i høj grad nok tilskrives Borgerskolens midterforsvar, et par høje herrer ført an af Nicolai Jensen. Forsvaret er især stærkt i hovedspillet, og formår i høj grad at beskytte deres keeper.

Se også: TV: Nicolai styrede defensiven igen

Nicolai Jensen jubler med tilskuere efter slutfløjtet i kvartfinalen (Foto: Henrik Schou)
Nicolai Jensen jubler med tilskuere efter slutfløjtet i kvartfinalen (Foto: Henrik Schou)
 

Borgerskolens vej til semifinalen (målscore: 16-1)

29/8: Borgerskolen - Mølleholmskolen 4-0
19/9: Hedehusene Skole - Borgerskolen 0-2
30/9: Borgerskolen - Vestegnens Privatskole 5-1
8/10: Borgerskolen - Herstedøster Skole 2-0
11/11: Himmelev Skole - Borgerskolen 0-1
20/11: Borgerskolen - Vemmelev Skole 1-0
17/4: Borgerskolen - Sjælsøskolen 1-0

 
Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Se interviewet med Borgerskolens anfører Mohammed Moussa efter kvartfinalen:

Se også: TV: Se karaktererne for Borgerskolen - Sjælsøskolen
Se også: Galleri: Borgerskolen - Sjælsøskolen
Se også: TV: Se ALT video fra Borgerskolen - Sjælsøskolen

SKOVBOSKOLEN
Vi retter nu blikket mod gæsterne fra Skovboskolen. Drengene fra Bjæverskov startede turneringen ud med tre forholdsvist sikre sejre. Men i de sidste fire opgør har det hver eneste gang været særdeles knebne sejre til Skovbo-drengene. I kreds-kvartfinalen mod Ellemarkskolen kom sejren først hjem efter en straffesparkskonkurrence. Kreds-semifinalen mod Pilehaveskolen blev også vundet med en snæver sejr, denne gang 1-0 på en scoring af Marcus Salomonsson. Kredsfinalen mod Gåsetårnskolen blev for tredje opgør i træk en gyser for de lillaklædte Bjæverskov-drenge. Efter 0-0 efter ordinær spilletid, trådte kaptajnen Emil 'Den Flyvende Hollænder' Friis i karakterer og scorede, og Skovboskolen bookede kvartfinalen med en 2-0-sejr, efter at også Daniel Andresen kom på tavlen.

Endnu en gyser i kvartfinalen
Skovbo-drengene tog i kvartfinalen imod Husum Skole på hjemmebane, og hjemmeholdet var tydeligvis ikke klar fra start. Forsvaret sejlede fuldstændigt, og Husum-drengene vadede i chancer. Efter 11 minutter udnyttede deres topscorer, Ahmad 'Lyntoget' Al Hardan dette til at bringe gæsterne i front.

'Den Flyvende Hollænder' sendte få minutter et straffespark i kassen til 1-1, og derefter gik han ned i forsvaret for at få styr på defensiven. Resten af kampen gik uden yderligere scoringer, og derfor måtte Skovbo-drengene endnu en gang ud i straffesparkskonkurrence. De første ni spark blev der på flotteste vis scoret på, men på allersidste forsøg ramte gæsterne overliggeren, og dermed var Skovboskolen i semifinalen.

Se også: TV: Husum manglede skarpheden foran mål
Se også: TV: Fisher stod i vejen til sidst

Profiler
Skovboskolens største profiler er deres kaptajn og Salomonsson-tvillingerne. Anfører Emil Friis er en rigtig leder, der går forrest, råber højt og tackler, så det synger. Emils store idol er Liverpool-ikonet Steven Gerrard, og hans spillestil lægger heller ikke langt fra englænderens. Emil Friis vil formentlig starte  på midtbanen, hvor han skal udkæmpe et større slag med Mohammed Moussa og resten af Borgerskolen-midtbanen. Et slag, der som tidligere nævnt, vil have stor indflydelse på kampens endelige resultat. Der er dog en chance for, at anføreren endnu en gang må rykkes ned i forsvaret, hvis defensiven sejler. Umiddelbart kan man godt forestille sig at Borgerskolen vil lægge et tungt pres fra start for at få tilskuerne helt op at køre, og dermed lægge gæsterne under maksimalt pres. Emil Friis er en af de spillere hos gæsterne, der er bedst til at holde hovedet koldt, og der ligger således et stort ansvar på anførerens skuldre. Det tegner nemlig til at blive en vanskelig semifinale for gæsterne.

Se også: TV: 'Den flyvende hollænder' blev på jorden

Emil Friis (anden fra højre) jubler efter sin udligning i kvartfinalen (Foto: Henrik Schou)
Emil Friis (anden fra højre) jubler efter sin udligning i kvartfinalen (Foto: Henrik Schou)

Lucas Salomonsson ligger i forsvaret og styrer defensiven. I kvartfinalen var Lucas kampens store oplevelse for hjemmeholdet. Han blev bare ved og ved med at løbe. Forsvarsspilleren havde tilyneladende uanede mængder energi. I semifinalen kommer Lucas formentligt til at skulle holde styr på hjemmeholdets Alka-Line, en duel som Skovbo-spilleren bør vinde. Borgerskolen har dog også flere trusler i form af offensive midtbanespillere som 'Venstrepoten' og David Chun, som Lucas også skal forsøge at stoppe. Skovboskolen har i hvert fald i den grad brug for endnu en superpræstation af spilleren, der i klubregi spiller for Brøndbys U17-hold.

Se også: TV: Lucas var banens bedste

Lucas Salomonsson viste vanvittigt meget vilje til at ofre sig i kvartfinalen, og var klart sit holds bedste (Foto: Henrik Schou)
Lucas Salomonsson viste vanvittigt meget vilje til at ofre sig i kvartfinalen, og var klart sit holds bedste (Foto: Henrik Schou)

På midtbanen ligger Lucas' tvillingbror, Marcus Salomonsson. Midtbanespilleren spillede også en solid kamp i midtbanen, hvor han fysisk dominerede Husums stjerne og kaptajn, Adel Guendouri. Sammen med Emil Friis var Marcus generelt blandt de vigtigste Skovbo-spillere, når det kom til at lukke af for gæsternes profiler. En rolle, som Marcus uden tvivl kommer til at skulle gentage i semifinalen.

Se også: TV: Marcus brugte fysikken

Skovboskolens Marcus Salomonsson (tv) var med til at lukke ned for Husums profiler, som fx topscoreren Ahmad Al Hardan (Foto: Henrik Schou)
Skovboskolens Marcus Salomonsson (tv) var med til at lukke ned for Husums profiler, som fx topscoreren Ahmad Al Hardan (Foto: Henrik Schou)
 

Skovboskolens vej til semifinalen (målscore: 18-5)

10/9: Skovboskolen - Vemmedrupskolen 5-0
24/9: Susålandets Skole - Skovboskolen 2-5
2/10: Skovboskolen - Byskovskolen 3-1
31/10: Ellemarkskolen - Skovboskolen 1-1 (3-5 efter straffesparkskonkurrence)
10/11: Skovboskolen - Pilehaveskolen 1-0
18/11: Gåsetårnskolen - Skovboskolen 0-0 (0-2 efter forlænget spilletid)
13/4: Skovboskolen - Husum Skole 1-1 (6-5 efter straffesparkskonkurrence)

 
Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Se interviewet med Skovboskolens anfører Emil Friis efter kvartfinalen:

Se også: Galleri: Skovboskolen - Husum Skole
Se også: TV: Se ALT video fra Skovboskolen - Husum Skole
Se også: TV: Se hele straffesparkskonkurrencen
Se også: TV: Se karaktererne fra Skovboskolen - Husum Skole

Hvem tror DU snupper sejren i den spændende semifinale mellem Borgerskolen og Skovboskolen?

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Fakta

Kampen mellem Borgerskolen og Skovboskolen spilles torsdag 23. april kl. 10.00 på Borgerskolens baner i Taastrup, omkring 20 minutters kørsel vest for København.

Adressen er Sydskellet 1, 2630 Høje Taastrup.

Klik her for ruteplan og her for vejrudsigt.

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere