ZOOM: Fløng Skole - Sorø Privatskole

Piger: Dette kan virkelig blive et brag af en kamp

Pigerne fra Fløng Skole tager imod Sorø Privatskole i kredsfinalen. Foto: Stig Sinius Nielsen
Pigerne fra Fløng Skole tager imod Sorø Privatskole i kredsfinalen. Foto: Stig Sinius Nielsen

Torsdag 23. november kl. 11 er det tid til pigernes kredsfinale i Sjælland Midt. Fløng Skole tager imod Sorø Privatskole i kampen om at blive klar til forårets kvartfinaler.

Se kampfakta her.

Fløng Skole: Den lige vej
Pigerne fra Fløng Skole har ikke haft de store bump på vejen imod kredsfinalen. Det var først i deres seneste kamp, at de for alvor var under pres.

Fløng Skoles vej til kredsfinalen

30. august: Fløng Skole - Høje-Taastrup Privatskole, 12-0

11. september: Søndervangskolen - Fløng Skole, 0-6

11. oktober: Fløng Skole - Brøndbyøster Skole, 4-0

13. november: Herstedlund Skole - Fløng Skole, 1-5

20. november: Fløng Skole - Himmelev Skole, 1-0

Holdets samlede målscore: 28-1

Ungt mandskab
Holdet har fra første kamp taget turneringen meget alvorligt. De går altid til den i opvarmningen, så de er helt klar fra start. Det var tydeligt fra første kamp, at pigerne gik efter at nå langt.

Det er særdeles imponerende, at holdet allerede er kommet til kredsfinalen i denne sæson. Der er nemlig ingen på holdet, der går i 9. klasse. Det er dermed et meget ungt mandskab, og det lover rigtig godt for næste sæson også. 

Forsvaret har stået stærkt. De har kun lukket et enkelt mål ind i fem kampe. I midterforsvaret huserer Laura Oddershede og Lærke Christensen. De har et fint overblik og kender hinanden godt.

Holdet har dog endnu ikke prøvet at være bagud. I kredsfinalen skal de op imod et meget stærkt hold, så her skal de være forberedt på modstand. Hvis de kommer bagud, skal holdet for alvor stå sin prøve.

Helin Kanbul (tv.) har haft stor betydning for holdet i denne sæson. Foto: Stig Sinius Nielsen
Helin Kanbul (tv.) har haft stor betydning for holdet i denne sæson. Foto: Stig Sinius Nielsen

Se også: Et mål var nok

Stråler i front
Holdet er meget homogent. Det er svært at udpege et svagt punkt. De er meget sammentømrede.

Igennem sæsonen har de været meget på bolden. Det har også betydet, at pigerne er kommet til mange chancer og har scoret mange mål. De har dog indimellem haft problemer med at omsætte deres chancer til mål. Det er der ikke plads til i dette opgør, hvor holdet står overfor et stærkt forsvar. Her skal bolden simpelthen i kassen.

Holdets ene topscorer Helin Kanbul er en sand stjerne på holdet. Hun har virkelig imponeret i denne sæson. Hun går blot i 5. klasse og har fået netmaskerne til at blafre hele 12 gange. Hun burde egentlig spille U12 i klubben, men i stedet spiller hun sammen med flere af pigerne fra skoleholdet på U15. Det er på ingen måde til at se, at hun er yngre end de fleste af både med- og modspillere.

Der er et rigtig fint samarbejde imellem Helin og holdets anfører Marie Bjergbakke, der er den anden topscorer. Hun har ligeledes scoret 12 mål og har et godt blik for spillet. Hvis udeholdet ikke får styr på den giftige duo, slår de helt sikkert til igen i kredsfinalen.  

Interaktivt element

Interaktivt element

Se vejret for kampen her.

Interaktivt element

Sorø Privatskole: Vælter ikke rundt i mål
Pigerne fra Sorø Privatskole har ikke vundet mange store sejre i denne sæson. Men de har imponeret ved at vinde selv de meget tætte opgør.

Sorø Privatskoles vej til kredsfinalen

1. september: Sorø Privatskole - Antvorskov Skole, 3-0

25. september: Eggeslevmagle Skole - Sorø Privatskole, 1-5

6. oktober: Sorø Privatskole - Marievangsskolen, 1-0

15. november: Sorø Privatskole - Nymarkskolen, 2-1

20. november: Sorø Privatskole - Hvalsø Skole, 1-0

Holdets samlede målscore: 12-2

Sammentømret enhed
Holdet har imponeret i denne sæson. Selvom de har været ude i mange tætte opgør, har de alligevel formået at hive sejren i land hver gang. Det er tydeligt, at der hersker en stor vindermentalitet på holdet. De har måske ikke de mest fremtrædende individualister, men de står sammen som et hold. De har virkelig haft som mål at nå langt. Det blev allermest tydeligt i deres seneste kamp, hvor de virkelig kæmpede for at få en plads i kredsfinalen.

Den form for gejst skal de tage med sig ind til dette opgør. For det kan gå hen og blive en svær opgave, som de står overfor i kredsfinalen.

Forsvaret har gjort det godt. Ida Goldstrand i målet har haft nogle fuldstændig afgørende redninger igennem sæsonen. Hun skal være klar til denne kamp.

Rosa-Marie Hemmingsen er en meget vigtig spiller på holdet. Hun har en stærk evne til at udføre den opgave, hun bliver givet. Udeholdet kan vælge at sætte Rosa-Marie til at mandsopdække hjemmeholdets Helin Kanbul, så hun ikke får så meget plads.

Ida Goldstrand har holdt buret rent i tre af holdets fem kampe. Foto: Michael Nordkvist
Ida Goldstrand har holdt buret rent i tre af holdets fem kampe. Foto: Michael Nordkvist

Se også: TV: Kollektivet besejrede individualisterne

Skal skabe flere chancer
Holdet har dog haft et gennemgående problem i alle deres kampe. De har simpelthen problemer med at skabe chancer. Selv når de har haft stor boldbesiddelse, har de haft svært ved det. Det er ikke godt imod et så stærkt forsvar som hjemmeholdets. For de kommer ikke til at give mange chancer væk.

Her kommer en spiller som Margherita Santi til at være vigtig. Hun har nemlig en suveræn speed i fødderne. Det kan være en mulighed at sende hende af sted i dybden, hvis holdet får svært ved at skabe chancer igen i kredsfinalen. Her er det dog meget vigtigt, at chancerne bliver udnyttet, for hjemmeholdet kommer ikke til at give meget plads væk.  

Interaktivt element

Interaktivt element

Se også: Sådan gik finalerne i Odense

Hvem vinder kampen?

Se resultat

Hvem vinder kampen?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen