ZOOM: Frederiksberg Skole - Taastrup Realskole

Piger: Et spændende opgør er i vente

Frederiksberg Skole tager på onsdag på hjemmebane imod Taastrup Realskole i Sjælland Midts kredsfinale. Foto: Ekstra Bladet
Frederiksberg Skole tager på onsdag på hjemmebane imod Taastrup Realskole i Sjælland Midts kredsfinale. Foto: Ekstra Bladet

Onsdag 21. november spilles der endnu en kredsfinale på Sjælland, når pigerne fra Frederiksberg Skole i Sorø brager sammen med Taastrup Realskole i kredsfinalen i Sjælland Midt.

Frederiksberg Skole: Giver ikke mange chancer væk
Pigerne fra Frederiksberg Skole står stærkt på banen, og indtil videre i årets udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold har holdet blot lukket to mål ind. De giver dermed ikke mange chancer væk til modstanderne.

Kender hinanden ud og ind
En anden af Frederiksberg Skoles styrker er, at pigerne kender hinanden ud og ind på holdet. Mange af pigerne spiller til daglig fodbold sammen i klubben Lynge-Broby, og derfor kender alle sine pladser på holdet.

Frederiksberg Skole har desuden et meget homogent hold, hvor man er stærkt besat i alle kæder. Målscoreren på 18-2 vidner da også om, at holdet er gode til at tage greb om kampene, selvom det ikke altid ender helt målrigt. Netop dette kan blive en afgørende faktor i kredsfinalen mod pigerne fra Taastrup Realskole.

Frederiksberg Skole i Sorø har flere gange gjort det onde ved modstanderen. Foto: Jens Jørgen Jørgensen
Frederiksberg Skole i Sorø har flere gange gjort det onde ved modstanderen. Foto: Jens Jørgen Jørgensen
 

Frederiksberg Skoles vej til kredsfinalen:

14. september: Frederiksberg Skole - Marievangsskolen 3-0

5. oktober: Sorø Privatskole - Frederiksberg Skole 0-2

24. oktober: Nymarkskolen - Frederiksberg Skole 1-5

9. november: Frederiksberg Skole - Antvorskov Skole 3-1

16. november: Frederiksberg Skole - Tølløse Privat- og Efterskole 5-0

Frederiksberg Skoles målscore: 18-2

Har individualister på holdet
Det kan godt være, at Frederiksberg Skole har et meget homogent hold, men det er ikke deres eneste styrke. Holdet har nemlig også et par individualister, der kan afgøre kampene på egen hånd.

En af dem er lynhurtige Chili Nielsen. Hun florerer på den ene kant, hvor hun med sin fart er farlig for ethvert forsvar. Hun har indtil videre scoret tre mål i år, men hun kommer til mange chancer og er generelt en spiller, der alene kan gøre forskellen.

Generelt er kanterne et meget farligt våben for Frederiksberg Skole. På den anden kant har holdet nemlig Katrine Abrahamsen. Også hun er med til at skabe et hav af chancer.

Husk, at du kan følge kredsfinalen live på vores Facebook-profil.

Se vejret for kampen her.

Taastrup Realskole: Går offensivt til værks
Pigerne fra Taastrup Realskole går ind til kredsfinalen i målform, da de har fundet vej til netmaskerne hele 34 gange i år. Holdets største sejr kom allerede i første runde, da holdet besejrede Høje-Taastrup Privatskole med hele 18-0.

Siden da har holdet lavet mål på stribe, og samtidig har man ikke lukket specielt mange mål ind. Der er derfor tale om et hold, som går offensivt til værks.

Taastrup Realskoles vej til kredsfinalen:

6. september: Taastrup Realskole - Høje-Taastrup Privatskole 18-0

1. oktober: Vestervangskolen - Taastrup Realskole 0-5

10. oktober: Taastrup Realskole - Brøndbyøster Skole 4-0

8. november: Fløng Skole - Taastrup Realskole 5-6

14. november: Taastrup realskole - Baunehøjskolen 1-0

Taastrup Realskoles målscore: 34-5

Cajsa Hansen og Taastrup Realskole har haft meget at juble over indtil videre. Foto: Henrik Schou
Cajsa Hansen og Taastrup Realskole har haft meget at juble over indtil videre. Foto: Henrik Schou
 

Lever på genpres:
Taastrup Realskole har mange kvaliteter. En af holdets styrker er presspillet, og derfor står holdet også langt oppe på banen, og det har indtil videre givet pote.

Holdet har en stor profil i form af Cajsa Hansen, som vi tidligere har opkaldt 'Cajsa-rinden.' Hun er en evig trussel ude på venstre kanten, og hun kan meget på egen hånd. Hun er desuden rigtig god til at forlade sin position for at deltage i presspillet og hjælpe til andre steder på banen.

Når Taastrup Realskole så bliver fanget grundet deres høje position på banen, har holdet en sikker sidste skanse i Josefine Schmidt i målet. Josefine er god til at læse spillet, og derfor er hun ikke bange for at gå ud af sit mål for at erobre bolden tilbage og selv deltage en smule i det opbyggende spil.

Taastrup Realskole har dog også et rigtig godt forsvar, hvor der hele tiden bliver sørget for, at holdet ikke er i ubalance. Så selvom holdet står højt på banen, kan de også finde ud af at lukke ned for modstanderen.

Husk du kan følge kredsfinalen live på vores Facebook-profil.

Sådan gik finalerne i Vejle