ZOOM: Vemmelev Skole - Nordvangskolen

To stærke kollektiver: Kredsfinalen kan godt gå hen og blive lidt af et brag

Vemmelev Skole kom frem til kredsfinalen sidste sæson. Nu prøver de igen. Denne gang mod Nordvangskolen. (Foto: Henrik Schou)
Vemmelev Skole kom frem til kredsfinalen sidste sæson. Nu prøver de igen. Denne gang mod Nordvangskolen. (Foto: Henrik Schou)

Onsdag 18. november spiller drengene kredsfinale i Sjælland Midt. Vemmelev Skole tager imod Nordvangskolen i kampen om en plads i forårets kvartfinale.

Se de to hold HER.

Vi bager op til dysten og udstyrer dig bedst muligt. Hvem skal modstanderen passe på, og hvor kan man bedst ramme de to hold?

Vemmelev Skole: Allerbedst forrest og bagerst
Vemmelev Skole kom også til kredsfinalen i sidste udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold. De røg dog ud med et snævert nederlag til Borgerskolen. Faktisk tabte de først efter den forlængede spilletid med 1-0.

TV: Øv hvor 'Vemmeligt'

ZOOM: Borgerskolen - Vemmelev Skole

Hele 11 af drengene var også på holdet i sidste udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold. De er derfor meget sultne efter en sejr i kredsfinalen.

Gengangere fra sidste sæson fra Vemmelev

11 gengangere på holdet:
Mads Kümpel
Adam Jørgensen
Christian Fog
Rasmus Bagge
Christoffer Bergmann
Jonas Olesen
William Larsen
Philip Korndrup
Tobias Lundstedt
Emil Oxbøll
Nichlas Meyer

I denne udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold lagde Vemmelev ud imod Forlev Friskole. Der var fuld fart over feltet fra start. Forlev blev nedlagt med 12-2. Hele syv er holdets spillere kom på tavlen i det opgør. Det er tegn på det enorme sammenhold, der hersker på holdet. Drengene kender hinanden ud og ind og ved, hvordan de gør hinanden gode. Det er en kæmpe fordel i en kredsfinale, hvor der kan komme gevaldigt pres på.

I anden runde ventede Høng Skole. Inden kampen udtalte målmand Mads Kümpel:

— Det bliver en svær opgave. Mads spillede de første mange kampe med en maske for at beskytte sin nyligt brækkede næse.

Mads Kümpel har stået en fremragende turnering for Vemmelev. (Foto: Erik Elmelund)
Mads Kümpel har stået en fremragende turnering for Vemmelev. (Foto: Erik Elmelund)

Det blev dog ikke nogen svær opgave. Mads Kümpel holdt buret rent og leverede en fin præstation i målet. Han har stået en fantastisk turnering. Han har højden med sig og har et stort vingefang. Mads kan blive kampafgørende i kredsfinale. Holdets målkonge Christoffer Bergmann afgjorde det hele med fire mål, hvoraf det tre faldt, da han på blot fire minutter leverede et hattrick. Drengene vandt med 6-0.

Tredje kamp bød på et møde med Vinde Helsinge Skole. Endnu en gang stod der Bergmann på det hele. Han scorede intet mindre end fem mål i opgøret, som endte 8-0. Christoffer har været knivskarp og har hamret 15 mål ind i fem kampe. Han er lynhurtig og har et kæmpe overblik. Nordvangskolen skal holde mindst et vågent øje med Christoffer, hvis ikke at holdet skal komme bagud.

Christioffer Bergmann har haft lynhurtige fødder igennem turneringen. (Foto: Michael Nordkvist)
Christioffer Bergmann har haft lynhurtige fødder igennem turneringen. (Foto: Michael Nordkvist)

I fjerde runde ventede Marievangsskolen. Her kom Vemmelev-holdet for alvor under pres. Kampen blev dog vundet 2-0 ikke mindst takket være Vemmelevs stærke defensiv. Der er kun blevet lukket to mål ind i fem kampe, og de to mål faldt faktisk i den første kamp. Holdet har dermed holdet buret rent i fire opgør i træk.

Forsvaret bliver styret flot af Christian Fog og anfører Jonas Olesen. De står solidt og sørger for, at modstandernes angribere har det rigtig svært. De to spillere er frygtløse, så hvis der skal skabes chancer på dem, skal man spille rundt om de to dygtige spillere. 

I kredssemifinalen stod Vemmelev overfor Nr. Jernløse Skole. Kampen endte 0-0 og måtte afgøres på straffe. Det havde lykkes for Jernløse at holde styr på Christoffer Bergmann. Offensiven afhænger lidt for ofte af Christoffer. Så hvis han bliver lukket ned, bliver Vemmelevs offensiv lukket ned. I målet stod dog Mads Kümpel. Han sørgede med fantastiske redninger for, at kampen blev vundet efter straffespark.

Hør hvad Mads sagde efter kampen her:

Vemmelev Skole er et særdeles stærkt hold. Christoffer Bergmann går forrest i angrebet, mens Mads Kümpel, Christian Fog og Jonas Olesen styrer sagerne i defensiven. Det er dog ikke kun de nævnt spillere, der er vigtige. En spiller som Rasmus Bagge har også store kvaliteter. Når det kører for ham, er han en fornøjelse at se på en fodboldbane. 

Rasmus Bagge har vist imponerende driblinger frem. (Foto: Michael Nordkvist)
Rasmus Bagge har vist imponerende driblinger frem. (Foto: Michael Nordkvist)

Dog kan Vemmelev få problemer offensivt, hvis Nordvangskolen formår at sætte en stopper for Christoffer Bergmann. Der har i de tidligere kampe manglet nogle, der tog over, når han blev lukket ned. Samtidig er nogle af Vemmelevs spillere lynhutigere og snedige, men ikke fysisk stærke. De kan derfor få problemer, hvis der bliver gået hårdt til dem rent fysisk. 

Vemmelev Skoles vej til kredsfinalen

1. september: Vemmelev Skole - Forlev Friskole, 12-2

24. september: Høng Skole - Vemmelev Skole, 0-6

20. oktober: Vinde Helsinge Friskole - Vemmelev Skole, 0-8

29. oktober: Vemmelev Skole - Marievangsskolen, 2-0

9. november: Vemmelev Skole - Nr. Jernløse Skole, 0-0 (5-4 efter straffe)

Samlet målscore: 28-2

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Se vejret for kampen her.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Nordvangskolen: Stærkt sammenhold
I sidste udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold nåede Nordvangskolen til fjerde runde. De er derfor meget stolte af at være nået til kredsfinalen, men vil gerne endnu længere.

I første kamp mødte de Egelundskolen. De spillede sig flot til en 4-1 sejr. Saif Ahmed blev en kampens helt store profiler. Han har et imponerede teknik og har scoret fem mål for holdet. Saif spiller normalt defensiv midt, men i Ekstra Bladet Skolefodbold spiller han offensiv midt. Det gør han med stort overskud. Han har et fint blik for sine medspillere, men er også god til at øjne sin egen chance.

I anden runde var det tid til kampen imod Brøndbyøster Skole. Her kom sammenspillet imellem Saif Ahmed og Andreas Kanstup for alvor til syne. De skabte i fællesskab de tre mål, der gav en 3-1 sejr. Andreas Kanstrup har vist stor styrke i forsvaret. Samtidig har fine kvaliteter rent offensivt og er god til at gå med frem.

Andreas Kanstrup (th.) har stået solidt i defensiven. (Foto: Stig Sinius Nielsen)
Andreas Kanstrup (th.) har stået solidt i defensiven. (Foto: Stig Sinius Nielsen)

Tredje kamp bød på et møde med Herstedvester Skole. I denne kamp var holdet foran 2-0, men modstanderen fik udlignet til 2-2, så kampen blev afgjort efter straffe.

I fjerde runde mødte drengene Brøndby Strand Skole. Nordvangskolen stod bundsolidt i forsvaret i denne kamp og vandt med 4-0. Oliver Fotel er holdets helt store forsvarsgeneral. Han viste stor styrke i opgøret og har været en stor profil på holdet igennem turneringen. Oliver sørger for, at der bliver lukket godt af bagude. Oliver havde været meget forberedt til opgøret mod Brøndby Strand:

— Til daglig spiller jeg i FC Roskilde, og der havde jeg hørt fra mine kammerater fra Hedehusene, at de der fra Brøndby Strand Skole var ret stærke.

— Så jeg kontaktede også nogle af mine venner fra min tid i Brøndby, og de sagde det samme. Så jeg var klar over, at jeg skulle træde i karakter i dag.

Karakter er netop, hvad Oliver har vist. Specielt i de sidste opgør er han i den grad gået forrest.

I femte kamp ventede Torstorp Skole. Her viste anfører Anders Nielsen, hvilket stof holdet er gjort af. Holdet var nemlig hårdt ramt af skader, og det var anføreren også selv. Det var han dog ligeglad med og endte med at spille hele kampen, som de vandt med 3-0.

Anders Nielsen har været en stærk anfører for holdet. (Foto: Stig Sinius Nielsen)
Anders Nielsen har været en stærk anfører for holdet. (Foto: Stig Sinius Nielsen)

Det er noget af det, der kendetegner Nordvangskolen. De kæmper enormt meget for hinanden, selv når de burde sidde ude med en skade. De spiller virkelig alle kampe for at vinde dem. Anders Nielsen er gået forrest på det område. Han udviser holdånd som en sand kaptajn.

Hør Anders fortælle, hvorfor han spillede hele kampen:

I kredssemifinalen var det tid til mødet med Sct. Jørgens Skole. De kom hurtigt bagud med 0-2, men så foretog træneren noget af en genistreg. Oliver Fotel blev rykket helt op på toppen og var med til at vende kampen, så den endte 5-2. Det er et meget farligt våben, som Nordvangskolen har der. Oliver kan nemlig skabe enormt meget plads i angrebet. Det er noget, som modstanderen skal være opmærksom på, hvis de kommer foran.

Oliver Fotel styrer normalt forsvaret. Men han kan også fungere helt på toppen. (Foto: Søren Møller)
Oliver Fotel styrer normalt forsvaret. Men han kan også fungere helt på toppen. (Foto: Søren Møller)

Nordvangskolen har et meget homogent hold. Deres bagerste kæde står meget solidt. Samtidig formår holdet altid at skabe chancer. De har mange farlige folk, der kan afgøre kampen.

Nordvangskolen har dog i nogle kampe været lang tid om at komme i gang. Det er der simpelthen ikke råd til i en kredsfinale, hvor det mindste fejltrin vil blive straffet. Det er dog noget drengene er opmærksomme på. Oliver Fotel gav derfor et løfte efter semifinalen:

— Jeg lover, at vi er klar fra start til kredsfinalen.
Om det løfte bliver holdt, finder vi svaret på på onsdag. Det kan i hvert fald gå hen og blive en heftig dyst.

Nordvangskolens vej til kredsfinalen

31. august: Nordvangskolen - Egelundskolen, 4-1

21. september: Brøndbyøster Skole - Nordvangskolen, 1-3

29. september: Nordvangskolen - Herstedvester Skole, 2-2 (Efter straffe 6-4)

2. oktober: Nordvangskolen - Brøndby Strand Skole, 3-0

29. oktober: Torstorp Skole - Nordvangskolen, 0-3

11. november: Nordvangskolen - Sct. Jørgens Skole, 5-2

Holdets samlede målscore: 20-6

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.