Ægte hattrick lukkede og slukkede

Første halvleg var tæt: Efter pausen fandt Caroline Yding stærke takter frem og fik netmaskerne til at blafre tre gange

Caroline Yding fik pludselig fart i støvlerne til sidst og hamrede tre basser i kassen. (Foto: Henrik Oksholm)
Caroline Yding fik pludselig fart i støvlerne til sidst og hamrede tre basser i kassen. (Foto: Henrik Oksholm)

Kampen mellem Hummeltofteskolen og Trørødskolen var den første i begge holds vej til fjerde runde, hvor de for alvor fik modstand. Der er tale om to hold med meget forskellige spillekoncepter. Hummeltofteskolen bygger sit spil op med hurtige bolde ud til deres to dygtige fløje Alberte Pindstrup og Caroline Jørgensen, mens Trørødskolen distribuerer sine bolde via en meget stærk midtbane med Emlie Thomsen og Sarah Skovgaard med dybe bolde i midten til blandt andre Caroline Yding og deres nye hurtigløber Laura Schjønning.

Det var spændende, hvilket koncept, der kunne holde hele vejen. Længe virkede det som om,  at det hold, der scorede først ville være i stand til at vinde kampen.

I de første 10 minutter af kampen så det ud til, at Hummeltofteskolens koncept skulle få størst succes. På den centrale midtbane på Hummeltofteskolen var Clara Christiansen her, der og alle vegne. Samtidig valgte hun at krydre en rigtigt god dag med mange fremragende afleveringer til fløjene. Det førte til en del gode indlæg, men desværre for Hummeltofteskolen var der ikke nok folk inde i feltet til at få det fulde udbytte af de gode opspil.

Se også: Smuk vand-pantomime

Se kampfakta her.

Der var mange gode dueller i opgøret. (Foto: Henrik Oksholm)
Der var mange gode dueller i opgøret. (Foto: Henrik Oksholm)

Fik bedre fat
Langsomt arbejdede Trørødskolen sig ind i kampen, som var meget jævnbyrdig. Caroline Yding kom i den periode til et godt forsøg, som blev afværget af Julie Mikkelsen i Hummeltofteskolens mål. Bagerst i Hummetofteskolens forsvar spillede Karla Matthiesen en flot kamp og ryddede det meste op. Men hun var dog chanceløs i kampens 24. minut, hvor Trørødskolen var kommet i overtal i modstandernes straffesparksfelt. De spillede rutineret spillede chancen stor, indtil Caroline Yding elegant kunne score efter 24 minutters spil til stillingen 1-0 til Trørødskolen.

Føringen holdt halvlegen ud. I pausen fastholdt Hummeltofteskolen sin taktik med at komme over fløjene og understregede, at der var god plads bag Trørødskolens backs til de dybe løb. Planen var, at få boldene endnu hurtigere ud til fløjene.

I pausen udtalte Clara Christiansen fra Hummeltofteskolen:

— Jeg tror stadig, at vi kan vinde. Vi skal nok få scoret et par mål, og vi spiller ok.

— Vi har ikke været vant til at få så stor modstand, så vi skal vænne os til det, men det er jeg sikker på, at vi nok skal gøre i anden halvleg.

Clara Christiansen var optimistisk i pausen. (Foto: Henrik Oksholm)
Clara Christiansen var optimistisk i pausen. (Foto: Henrik Oksholm)

Det så ud til at både Clara og trænerens opskrift skulle give pote, da Humeltofteskolens piger valgte at følge trænerens oplæg, hvor blandt andet Linea Andersen i begyndelsen af anden halvleg sendte Alberte Pindstrup afsted over kanten med en perfekt aflevering, som dog ikke ledte til scoring.

Trørødskolen havde indskiftet lille, hurtige Laura Schjønning, som blev sendt afsted med en dyb aflevering på midten efter 10 minutter i anden halvleg. Hendes afslutning blev i første omgang halvklaret, men Laura scorede sikkert på returen i et tomt mål til 2-0.

Se også: - Skolefodbold fik mig til at starte i klub

Skød med skarpt til slut
Herefter skulle Hummeltofteskolen længere frem på banen, hvilket gav plads til, at Trørødskolens to midtbanestjerner kunne strø om sig med endnu flere dybe og afgørende afleveringer frem i banen. Caroline Yding havde indtil de sidste 10 minutter i kampen ført en relativt anonym tilværelse, men pludselig tog pokker ved hende, da Hummeltofteskolen gav bedre plads i deres forsvar.

Caroline kunne med tre flotte scoringer krone dagens indsats med et ægte hattrick med tre meget flotte mål til slutstillingen 5-0 til Trørødskolen.

Caroline Yding havde taget støvlerne rigtigt på i anden halvleg. (Foto: Henrik Oksholm)
Caroline Yding havde taget støvlerne rigtigt på i anden halvleg. (Foto: Henrik Oksholm)

Efter kampen udtalte topscorer Caroline Yding fra Trørødskolen:

— Det var en sjov kamp og fedt med god modstand. De andre spillede godt, og de kom meget stærkt over fløjene.

— Vi slår dem, fordi vi er gode til at kommunikere med hinanden, så vi kan hjælpe hinanden, der hvor vi sættes under pres, og vi kan råbe efter dybe bolde fra vores midtbane. Når vi beder om bolden oppe foran, så får vi den som regel.

— Det bliver en stor udfordring videre i turneringen, men vi tror på, at vi kan gå videre, sluttede fire-måls skytten.