Anfører: Tænkte ikke over vi kom bagud

Chokstart: Gilbjergskolen kom bagud, men så vågnede de og startede comeback

Tobias Madvig - anfører for Gilbjergskolen. Foto: Poul Gregersen
Tobias Madvig - anfører for Gilbjergskolen. Foto: Poul Gregersen

- Vores strategi var at se modstanderne an, at se - og finde ud af, hvor deres styrker og svagheder var, sagde anfører Tobias Madvig fra Gilbjergskolen efter kampen mod Helsinge Realskole.

Se kampfakta her

Planen lykkedes
En kamp, de havde vundet 4-1 på udebane - og dermed havde de gjort deres pigehold kunsten efter.

Fra keeper til angriber: Holm med hattrick

- Vi skulle finde ud af, hvor vi skulle lægge presset, forklarede Tobias.

De første 10 minutter var nogenlunde jævnbyrdige. Begge hold havde angreb, hvor Gilbjergholdet var tættes på i det syvende minut, men Oscar Annesens skud blev sendt til hjørnespark.

Frisparksperle og rutinerede øjne

Mål i 13. minut
Et frispark til Helsingeholdet, midt på egen banehalvdel, blev i det 13. minut omsat til mål.

Den solidt spillende Frederik Bruun i det centrale forsvar tog sparket. Det var et hårdt spark, som også fik hjælp af den kraftige medvind. Bolden kom helt op i Gilbjergs straffesparkfelt, hvor Mathias Jeppesen straks sendte den videre i mål. 1-0 til Helsinge Realskole.

- Vi tænkte ikke over, at vi kom bagud, huskede Tobias Madvig.

Hattrick-helt: Husker ikke hvordan jeg gjorde

- Vi gik ikke i panik, men fortsatte med at spille det spil, vi havde aftalt, fortsatte han.

Skal fodre angriberne
Tobias Madvig er en central spiller på midtbanen, de andre kan lægge bolden af på, og som kan forsyne angriberne med bolde.

Og der var da heller ikke gået mere end et par minutter fra scoringen, før det blev lige. En bold blev spillet hen over Helsinge-forsvaret og lige hen til Kristoffer Poulsen, der skød med det samme. Nu stod det 1-1.

Mia målmager med syv mål

Det vekslende spil fortsatte, men med mere og mere overvægt til Gilbjerg-holdet - takket være deres hurtige angribere og gode sammenspil. Fem minutter før pausen gav det resultat. Den utroligt arbejdsomme Nicolas Willumsen kom afsted på højre kant, spillede bolden ind mod midten mod mål, hvor en Helsinge-spiller blev ramt, og bolden fortsatte ind i mål. Gilbjerg foran 2-1.

- Efter vi kom foran, tog vi det mere stille og roligt, var Tobias Madvigs kommentar.

Nervepirrende afslutning

Op i gear
Et angrib lige før pausen burde have givet mål til Helsinge, men et indlæg fra Mathias Jeppesen fik på utrolig vis lov til at passere målfeltet og gå ud af spil i modsatte side.

- Vi skal op i gear. Vi får medvind nu, var træner Allan Christiansens kommentar i pausen.

- Vi skal spille bredere. Spil Willumsen fri ude på kanten, så han kan spille den indover. Og så skal vi fortsætte med at styre midtbanen, sluttede han.

TV: Snedige Simon scorede sejrsmålet

Det var nu ikke det, der var udpræget i starten af anden halvleg. Helsinge Realskole lagde et kolossalt pres på Gilbjerg-holdet og havde flere rigtig gode angreb indenfor de første 10 minutter. Et par store chancer burde have givet mål, men blev misbrugt.

- Ja, vi var presset og begyndte at spille noget panikbold, var Tobias Madvigs kommentar.

TV: Tabte 21-1: Målet var en sejr for os

Satsede offensivt
Helsinge Realskole havde i pausen taget en forsvarsspiller ud og erstattet med en angriber. Det gav flere angreb, men deres forsvar blev også mere sårbart. Og da de ikke havde fået bonus af denne ændring, skiftede kampen karakter.

- Vi fik strammet op, så vi holdt tempoet i spillet. Det hjalp også meget, at Helsinge-holdet havde foretaget deres ændring. Det gav os mere spillerum, fortalte Tobias Madvig.

Kendte vejen til mål

Gilbjerg-holdet rullede det ene mere gennemspillet angreb frem efter det andet. Det gav to mål. Det første halvvejs i halvlegen. Magnus Kjøller fik fra venstrekanten bolden fra Mads Emil Andersen. Kjøller scorede, og nu stod der 3-1 til gæsterne.

- Vi skulle have et mål mere, sagde Tobias Madvig.

- Derfor gik jeg med frem.

TV: Endnu et clean sheet i skoven

Helt frem i angrebet
Tobias var faktisk forreste Gilbjerg-spiller da et frispark midt for Helsinge-målet blev taget, men bolden kom for langt i medvinden og keeper Gustav Sønderlund fik fat i den.

Målet til slutresultatet 4-1 til Gilbjergskolen var lige efter bogen. Kjøller blev spillet på venstre kant og sendte den indover til Willumsen, der sendte den videre til Victor Kold Knudsen, der havde let ved at score.

- Vi skulle ikke fedte os til et smalt nederlag, fortalte træner Lasse Løkken fra Helsinge Realskole efter kampen.

- Selvfølgelig skulle vi forsøge at vinde, og så kan det godt være, vi tabte større, men det var der ikke noget at gøre ved.

TV: Profil: Vores positioner gik i ged