På den grønne Qvist

Nærums stjerne: Sofie sendte Nærum Skole videre til kvartfinalen

Bundsolide Sofie Qvist (grøn) er Nærum Skoles klart største aktiv. (Foto: Henrik Schou)
Bundsolide Sofie Qvist (grøn) er Nærum Skoles klart største aktiv. (Foto: Henrik Schou)

BIRKERØD (Ekstra Bladet): Knap tre centimeter er der fra sokkerne slutter, til hendes hvide shorts starter. Mere af de korte ben ser man ikke, når 15-årige Sofie Qvist står stille. Men det sker kun meget sjældent, hun er over det hele. Nærum Skoles 2-0 sejr i kredsfinalen ude på Sjælsøskolen skyldes lille Sofie på 160 centimeter. Den grønne kaptajn er en af de bedste pigespillere i forårets kvartfinaler.

Læs fakta om kampen

Kan hoppe højt
Begge hold ville bare så gerne overvintre med drømmen om de sidste to kampe før finalen i Parken. Den drøm har nu kun Nærum-tøserne, det kan de alle takke Sofie for. Efter en jævn første halvleg, hvor hjemmeholdet ellers sad på det meste, kom der for alvor gang i sagerne efter sidebyttet.

– Første halvleg var skidt, men i 2. halvleg viste vi viljen til sejr ved at kæmpe mere og give alt i tacklingerne, forklarer Sofie, der var skyld i begge mål.

Den første kasse kom efter et hjørnespark, som den korte profil satte hovedet på efter at have lusket sig helt uopdækket ind i feltet. Sjælsø havde ellers sat overfrakke på hende hele første halvleg, selv når bolden ikke var i nærheden, men den blev uforståeligt lagt væk.

– Det er noget, vi har trænet i klubben. Jeg spiller i BSF, hvor jeg faktisk også scorer med hovedet, selv om man ikke lige skulle tro det. Jeg kan faktisk hoppe ret højt, storsmiler Qvist.

Se de mange billeder fra kampen

Ikke størrelsen
Til trods for at stort set alt spil går gennem Sofie frem ad banen, får hun alligevel i lov til at gentage sit lusketrick ved 2-0 målet. Der skal sparkes hjørne, Sofie går en lille omvej ind i feltet, så hun slipper ind uden at forsvaret ser hende. Da sparket tages, løber hun indstuderet ind mod mål og presser en forsvarer til selvmål. Ingen tvivl om, at Sjælsø her begik sin anden store fejl på kort tid. Hun er nu oppe på 12 mål, det stopper næppe her.

– Ja, de var lidt for uopmærksomme, det må man sige. Det er farligt at give mig så meget plads. Nu kan vi så gå hele vinteren og vente på at spille igen, siger Sofie, der selv peger på sine evner som dirigent for tøserne som en stor styrke:

– Jeg er god til som playmaker at holde de andre på niveau og dirigere dem. Hvis de ikke lige ved, hvad de skal.

Nærum Skole gør klogt i at høre efter, når kaptajnen taler. Sofie passer på perfekt på udsagnet om, at det ikke kommer an på størrelsen.

SE HELE HISTORIEN I EKSTRA BLADET LØRDAG (forsiden af tillægget om skolefodbold....)

Bliv fan på Facebook