Dagens helt

Fornem titel: Christina Damkvist fra Sjælsøskolen lyste op

Lykkelige Christina - dagens helt. (Foto: Henrik Schou)
Lykkelige Christina - dagens helt. (Foto: Henrik Schou)

Efter at være blevet passeret af Lynge Skoles lille og lynhurtige Ida Marie Gundersen i midten af 2.halvleg, gik det kun fremad for keeper Christina Damkvist.

- Det var mit første mål i turneringen. Jeg synes, det var så sejt, fortalte en glad Ida Marie trods nederlaget.

- Begge hold spillede meget lige op. Jeg synes, det var ret cool, at vi havde holdt total cleen sheet indtil videre, fortsatte hun.

Ingen afgørelse
Hen mod slutningen af 2.halvleg udlignede Sjælsøskolen efter et flot hjørne af Ida Nielsen, som Mathilde Andersen lavede et super hovedstød på. 1-1. Det blev også den ordinære spilletids resultat. Som altid i skolefodbold betød det straffesparkskonkurrence.

- Jeg frygter det ikke, tværtimod. Jeg synes, det er sjovt. Jeg har jo prøvet det før, sagde en spændt Christina inden straffesparkskonkurrencen.

Se årets STØRSTE galleri her

Sjælsøskolen trak det længste strå
Det var der heller ingen grund til. 14-årige Christina stod, som ejede hun det mål. Det første spark fra Lynge Skole gik dog ind. Det var så også det eneste. Gang på gang reddede hun bolden - tre i alt. Det gav Lynge Skoles Ida Marie hævn. Et mål fra hende var nok. Om den var langt ude i siden, højt oppe, eller lige på. Christina tog den.

Se fakta fra kampen her

LÆS OGSÅ: Idas dagbog

For anden gang
Da det kom til Sjælsøskolens fjerde spark stod det 3-2. Det spark skulle afgøre kampen. Lige præcis det spark, som Christina selv skulle skyde. I Sjælsøskolens forrige kamp var det også Christina, der skulle afgøre straffesparkskonkurrencen. Der var nerver på. Hele skolen stod ude på sidelinjen og holdte vejret. Velplaceret ude i venstre side. Keeperen havde gjort det igen.

- Jeg synes, det var fantastisk at score det afgørende mål. Nu for anden gang, sagde en overlykkelig Christina, mens hun endte nederst i bunken af jublende medspillere.

Bliv fan på Facebook