Kirsebær med de store

Svært at sluge: Mange spillere er større talenter i hovedet end i fødderne

Frederik Byberg (hvid trøje) kom gang på gang til kort hos de store fra Ramløse Skole. (Foto: Henrik Schou)
Frederik Byberg (hvid trøje) kom gang på gang til kort hos de store fra Ramløse Skole. (Foto: Henrik Schou)

RAMLØSE (Ekstra Bladet): Det lokale stadion på Kirsebærvej i Ramløse kaldes ’Cherry Road’.

Her tog Ramløse Skole imod Helsinge Realskole i et derby, hvor mange af spillerne kender hinanden på kryds og tværs. Hjemmeholdet vandt fortjent –  de var et bedre hold. Og hold er netop det spændende ord.

Se alle fotos fra kampen HER

Slikker linjerne
For fodbold er et holdspil, en for alle og alle for en. Man skal kende sin plads og kæmpe for fællesskabet. På udeholdet var det ifølge træneren netop en del af årsagen til nederlaget.

– De var bedre end os i dag, de spillede som et hold, forklarede Brian Clemmensen, der også er træner for BK Skjolds damehold.

Han ved således en del om fodbold, men alligevel kan trænerens beslutninger være svære at sluge.

Især hvis man selv har en anderledes opfattelse af sit talent. Banens mindste spiller var et godt eksempel på netop det. Som kantspiller løb 13-årige Frederik Byberg med kridt på venstre fod, når han tog hurtige løb op ad linjen og tilbød sig, men det blev bare aldrig rigtig til noget.

Bolden blev aldrig ført frem, det var kun tilbage og ind mod midten. Lidt som at se Christian Poulsen på landsholdet. Det blev skåret ud i pausen:

– Bolden skal spilles hurtigere. Og så snart I bygger spillet op, slikker I linjerne.

Træneren ville have mere bredde på spillet. Det fik han aldrig. Og slet ikke fra Frederik, der blev skiftet ud sidste i første halvleg. Surmulende og uden at ville hilse på sin træner.

– Jeg har aldrig prøvet at spille derude før, jeg spiller altid inde på midten, sagde den skuffede U13 FCN-spiller på 145 centimeter efter kampen og var hård i dommen over træneren:

– Jeg tror ikke, han havde sat en eneste spiller rigtigt i dag, ud over målmanden.

LÆS OGSÅ: Den røde pølse

Følg med på Twitter HER

Kræver fysik
Den meget livlige træner forklarede efter kampen, at hans assistenttræner har set drengene spille før, så de var godt forberedt. Og at de bevidst gik efter at sidde på midten mod Ramløses store drenge, det kræver fysik.

– Men nogle gange er det svært for de unge at forstå, de ikke bare kan vælge og vrage. Hvis man vil noget med sin fodbold, så nytter det ikke noget kun at kunne og ville spille en plads på banen. Man skal som minimum spille to.

Frederik fik efter at have siddet for sig selv lov at komme ind igen, hvor der skulle satses. Men Ramløses drenge var alt for store, det blev ikke til noget.

– Vi spillede ikke godt, de andre havde også mere gejst. Jeg er da selvfølgelig ikke tilfreds, slutter den unge knægt fra 8. klasse.

Bliv fan på Facebook

FÅ SVAR PÅ ALT HER

LÆS OGSÅ: Ramaskrig i Ramløse