Brede Nærum-smil

Forståelig glæde: Nærum-tøser vandt tæt kredsfinale over Sjælsø

Tre glade vindere. Yderst til højre ses kampen store stjerne: Nærum-anfører Sofie Qvist. (Foto: Henrik Schou)
Tre glade vindere. Yderst til højre ses kampen store stjerne: Nærum-anfører Sofie Qvist. (Foto: Henrik Schou)

Til kredsfinalen i Sjælland Nord mellem pigerne fra Sjælsøskolen og Nærum Skole var det også en kamp mellem mand og kone.

Læs fakta om kampen

Sjælsøskolens inspektør, Frank Munk-Olsen, er nemlig gift med Nærum Skoles inspektør, Kirsten Kryger. Der var altså både medajler, en slutspilsplads og ægteskabelig håneret på spil i kampen.

LÆS OGSÅ: ZOOM: Sjælsøskolen

LÆS OGSÅ: ZOOM: Nærum Skole

Fed stemning
Selvom der var nerve i kampen, var stemningen også aldeles fremragende på sidelinjerne. Sjælsø-inspektør Frank havde taget en håndholt højttaler med, så der kunne blive skabt en ordentlig stemningen. Det blev der. Sjælsø-eleverne heppede i takt hele kampen igennem.

Se de mange billeder fra kampen

Omvendt bruge Nærum-inspektøren Kirsten sin energi på at opmuntre spillerne, og det skulle vise sig at bære frugt.

Så var vi i gang
I første halvleg havde Sjælsøskolen et klart spilovertag. Det meste af spillet foregik på Nærum-halvdelen. Når Sjælsø-pigerne kom ind i feltet, løb det dog ud i sandet. Det sidste manglede. Og Nærum Skoles gode målmand, Victoria Lose, kunne samle bolden sikkert op gang på gang.

Der var ikke en eneste regulær målchance i første halvleg, så 0-0 ved pausen. Det kunne ingen af de to hold klage over, selvom Sjælsø havde haft mest spil.

LÆS OGSÅ: Hørsholm hægtet af

I anden halvleg kom Nærum Skole mere med. Spillet vekslede frem og tilbage, men ligesom i første halvleg kneb det med gennemspillede angreb fra begge sider. Der var stadig ikke nogle oplagte muligheder.

Sofie styrer
Nærum-anfører Sofie Qvist, som spiller på pige-landsholdet og var banens bedste spiller mod Sjælsø, tog så med ét sagen i egen hånd. Hun er den helt store stjerne hos Nærum, og det sås tydeligt. Hun sparkede pludselig bolden flot i mål 20 minutter inde i anden halvleg. Flot solopræstation af hende. 1-0 til Nærum.

Det frembragte naturligvis stor jubel hos Nærum-inspektøren - og omvendt tavshed på Sjælsø-siden. Det var en kold spand vand for Sjælsø-pigerne, som havde følt, at det var deres kamp. Med rette. De havde bolden meget, men ind ville den ikke.

LÆS OGSÅ: Idas dag

LÆS OGSÅ: Vi gjorde det igen

Det ville den til gengæld godt for Nærum Skole. Med ét minut igen af kampen øgede de til 2-0. Et hjørnespark blev skudt indover, og blandt venner og fjender hoppede bolden over stregen til slutresultatet 2-0.

Nærum Skoles piger er nu klar til foråret. Sidste år fik de blot to kampe i turneringen, men i år er de fantastisk kørende.

Bliv fan på Facebook

1 af 4 Der hilses på. (Foto: Henrik Schou)
2 af 4 Et mål fejres! (Foto: Henrik Schou)
3 af 4 Hvor er bolden? (Foto: Henrik Schou)
4 af 4 Tre glade vindere. Yderst til højre ses kampen store stjerne: Nærum-anfører Sofie Qvist. (Foto: Henrik Schou)