TV: Kæmpede for slutspil med 10 piger

Svære odds: Melby Skole kunne ikke stille fuldt hold - men de kæmpede bagdelen ud af bukserne

Cecilie Madsen, Melby, to mål og en på stangen, hvor riposten gav mål. (Foto: Poul Gregersen)
Cecilie Madsen, Melby, to mål og en på stangen, hvor riposten gav mål. (Foto: Poul Gregersen)

- Det er svære betingelser, men vi er taget af sted for at vinde, sagde Melby-træner Simon Josephsen inden kampen mod Hornbæk, og fortsatte:

- Vi har kun 10 spillere med, 9. klassepigerne har praktikdag og vores målmand blev syg i nat. Desværre har vi ikke kunnet få flyttet kampen til i morgen. Vi skulle have spillet i sidste uge, men det satte stormen en stopper for. Og nu er vi her.

- Men vi går efter sejren.

Det er ingen underdrivelse at sige, at Melby-holdet var blevet svækket. Holdet har i de tre foregående kampe lavet 20 mål. Af disse er de 15 signeret to spillere, der ikke var med i dag, to andre mål er scoret af Sophie Sørensen, der i dag, i hvert fald i første halvleg, måtte trække i målmandsdragten.

Se også: Smed korn i maskineriet

Men som det er set før, rykker man tættere sammen, når der er modstand.

Startede trods alt godt
På en langhåret, våd og tung bane, lagde Melby bedst ud. Holdet er meget robust, spillerne bruger deres kroppe, og da de samtidig både er taktisk og teknisk velfunderet, bar det dem gennem kampen.

Spydspidsen Cecilie Madsen, der i de tidligere kampe har lavet tre mål, var et sandt energibundt, der hurtig på fødderne forfulgte alle bolde. En af disse, en friløber helt ude i højre side, blev fulgt til dørs til en scoring efter syv minutter. Lidt af en overraskelse og den blev kun større, da samme Cecilie i det 11.minut hamrede bolden på stangen med det resultat at bolden sprang ud til Mathilde Sørensen, der scorede sikkert.

Se også: Lebæk og Madsen fandt kassen

Hornbæk-holdet kunne slet ikke få deres flydende spil i gang. Jeg ved ikke, om det var nerver, men faktum var, at alt for meget blev opfanget af en stærk spillende bagkæde hos modstanderne. Og det forsvaret ikke fik fat i, det fik den utrolig levende "reservemålmand" Sophie Sørensen. Det er tydeligt, at hun normalt er en af holdets kreatører. Godt blik for spillet med kvalificerede indgreb. Det nærmeste Hornbæk kom var et knaldhårdt skud på overliggeren.

Melby havde flere gode angreb og det gav endnu et mål i halvlegen. Tre minutter før pausen scorede Cecilie Madsen med et relativt blød skud helt ude ved stolpen.

Se melbys pausesnak og taktik her:

</p><p><b>Talt om tingene</b><br /> Anden halvleg begyndte som forventet. Hornbækholdet havde fået sat skik på deres spil og Melbys 10 spillere var godt trætte og trak sig, eller nærmere blev presset, længere tilbage på banen og bortset fra nogle sporadiske angreb fra Melbys side, var det Hornbæk, der var spilstyrende med mange angreb, som Melby havde svært ved at spille sig ud af. <br />Men først i det 13. minut fik Hornbæk reduceret til 1 - 3 ved Yasmin Jung Svendsen, der skød på overliggeren og bolden faldt ned bag den nye Melby-målmand og i mål.</p><p>Hornbæk fortsatte deres pres og knapt 20 minutter inde i halvlegen blev det 2 - 3 efter klumpspil. Det var Katrine Engelund, der satte bolden ind.</p><a id="_5f28c442-40ea-46b6-81f3-bd9e2b739b94" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/nyheder/sjaellandnord/article4549208.ece">TV: Målfest stoppede Hellige Helene</a><br /><br /><p>Herefter blev det lange ti minutter for Melby. Sophie Sørensen var igen kommet på mål og var konstant i aktion, men Hornbæk kunne ikke få bolden over stregen. Slutresultatet blev, at Melbys 10 spillere og to trænere kunne tage hjem med en sejr på 3 - 2 efter en heroisk indsat. Flot kæmpet.</p><p>Hornbæks Emilie Koizumi fik fidusbamsen og Yasmin Jung Svendsen fairplayhåndklædet og hos Melby gik fidusbamsen til Cecilie Madsen.</p><p><b>Tilfreds med sejren</b><br /> Fidustroldmodtager og 1.målsskytten Cecilie Madsen fra Melby Skole var nervøs inden kampen:</p><p>- Da vi blev klar over, at vi ikke kunne stille normalt hold og kun ville være 10 spillere tænkte jeg: 'Nu taber vi'.</p><p>- Jeg troede ikke, vi havde en chance, men Simon gav os på hele turen herover selvtillid, lød det fra Cecilie.</p><p>- Vi kommer ikke over for at tabe, men vinde og komme videre.</p><p>- Han fik os til at forstå, at vi nu er i en kvartfinale i Sjælland Nord.</p><p>- Og nu glæder jeg mig rigtig meget til næste kamp, sagde Cecilie, inden hun gik i bad med resten af holdet.</p>

1 af 4 Hornbæk med skud på mål - Melby-målmand Sophie Sørensen følger bolden. (Foto: Poul gregersen)
2 af 4 Der bliver kæmpet fra begge sider. (Foto: Poul Gregersen)
3 af 4 Yasmin Jung Svendsen, Hornbæk, forsøger at komme forbi tre Melby-forsvarere. (Foto: Poul Gregersen)
4 af 4 Cecilie Madsen, Melby, to mål og en på stangen, hvor riposten gav mål. (Foto: Poul Gregersen)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere