ZOOM: Vedbæk Skole - Stavnsholtskolen

Drenge: En stærk offensiv mod et stærkt forsvar. Der er lagt op til en taktisk god sidste kamp i år

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Årets sidste kamp.

Onsdag den 17. november kl. 13:00 runder vi et flot skolefodbold-efterår af med årets sidste kredsfinale.

I Nordsjælland skal drengene fra Vedbæk Skole og Stavnsholtskolen kæmpe om den sidste plads i forårets slutspil. Der bliver kamp til det sidste. Her kan du læse alt om de to hold.

Se de to hold HER.

Tjek den lokale vejrudsigt HER.

Du kan finde kampen her på kortet, hvor alle kredsfinaler er at finde:Se billederne fra de to skolers tidligere kampe her:

Se også: Samlede fotos: Vedbæk Skole vs. Stavnsholtskolen (kredsfinale)

Vedbæk Skole: En god offensiv
Vedbæk Skole er et forholdsvis ubeskrevet blad i Ekstra Bladet Skolefodbold. Men drengene har i år fundet rytmen, i hvert fald når det kommer til at deres angreb.

Men som deres målscore på 26-10 også vidner om, så kniber det altså en smule i bagkæden i Vedæk.

Vedbæks topscorer er den 'franske stjerne' Axel Uzan. Axel har stået for ni af holdets mål, og kendetegnene for ham er da også, at han spiller med utrolig selvtillid. I sjette runde udtalte Axel, at han havde stor tro på holdet:Axel Uzan (hvid) udnytter sin fysik og kommer først på bolden. (Foto: Ekstra Bladet)
Axel Uzan (hvid) udnytter sin fysik og kommer først på bolden. (Foto: Ekstra Bladet)


- Det overrasker mig ikke, at vi er nået så langt, for det kører rigtig godt for os. Vi har et rigtig godt hold og gode spillere på alle pladser, lød det altså fra angriberen i sidste kamp.

Og vedbæk har også et godt hold, og er gode, i hvert fald på angrebspladserne. De bruger hele banen, spreder spillet godt ud og er ofte garant for store og giftige chancer. Og særligt Axel bidrager til dette, da han både kan lægge den perfekte aflevering og selv tage trækket.

Og med sig på den forreste halvdel af banen har Axel flere dygtige drenge. Blandt andre Nicky Hansen (5 mål) og Kristian Appelt (7 mål).

Sammenspillet mellem Axel og Nicky bliver oftest demonstreret ved flotte 1-2 kombinationer i høj fart og afslutninger. For Vedbæk-drengene spiller netop med så stor mængde selvtillid, at de ikke er bange for at tage afslutningerne. Også selvom det er langt udefra.

Nicky Hansen har flere gange vist, at han med et par hurtige træk let kan sætte to spillere af og score.

Også Kristian Appelt har stor tro på holdet og har tidligere udtalt:

- Jeg tror på, at vi går hele vejen. Vi skal bare kæmpe, og så er det vigtigt, at vi alle sammen tror på det.

Men så er der lige det med forsvaret. Vedbæk-holdet har været i to straffesparkskonkurrencer undervejs. Og at have lukket 10 mål ind vidner simpelthen om et forsvar, der har svært ved at følge med.

I holdets seneste kamp mødte de et Lillerød-hold med nogle hurtige kanter og angribere. Det skabte mildest talt problemer for Vedbæk-forsvaret, der gang på gang blev overløbet og truet gevaldigt. Heldigvis har de en dygtig målmand, der flere gange har reddet holdet, når det brændte på.Kristian Appelt. (Foto: Ekstra Bladet)
Kristian Appelt. (Foto: Ekstra Bladet)


Vedbæk skal i kredsfinalen tro på, at de endnu engang kan klare sig med deres gode fysik og dygtige angreb, eller også skal de tage nogle drastiske beslutninger med hensyn til forsvaret, hvis de skal spille sig videre fra kredsfinalen.

Stavnsholtskolen: Et stærkt forsvar
Stavnsholt-drengene møder ikke op til en kredsfinale med en vild bomber i front, eller en driblekonge på midten. Til gengæld møder de op til kredsfianalen med et stabilt og sikkert hold, der stille og roligt har spillet sig i kredsfinalen.

Stavnsholt-drengenes målscore på 13-4 vidner da også om et hold, der ikke buldrer frem og hamrer kasser ind. Til gengæld har de en rigtig stærk defensiv, perfekt dirigeret af holdets profil Frederik Andersen.Frederik Andersen. (Foto: Ekstra Bladet)
Frederik Andersen. (Foto: Ekstra Bladet)


Tidligere har Frederik da også givet sit bud på, hvorfor han har fået dirigent-stokken af sine holdkammerater:

- Jeg er nok udpeget, fordi jeg er sikker nede i forsvaret, en af de ældste, snakker meget og har mest erfaring, har Frederik tidligere fortalt.

En af Frederiks andre styrker er hans analytiske og taktiske overblik. Han har tidligere fortalt, at de gør meget ud af at læse op på deres modstandere, og dermed på forhånd ved, hvem de skal dække op. Indtil videre har de formået at løse dette perfekt.

Men Stavnsholt-drengene mangler en smule pondus i den anden ende af banen. Det er kun lykkedes dem at passere en målmand 13 gange, og de fleste kampe har været tætte, og er vundet med mindst mulig margin.

Andreas Kjældgaard og Thomas Jørgsholm deler holdets topscorer-titel med blot fire mål hver. De to, sammen med Lukas Knudsen, er umiddelbart holdets største offensive kræfter. Men oftest må de tre gøre det meste af arbejdet. Så til trods for, at deres sammenspil fungerer flot, så mangler der en smule bindeled fra Frederik i forsvaret og til tre-kløveret. Skal de fire spilllere gøre hele arbejdet, så bliver det en hård kamp, med stor risiko for, at de løber tør for kræfter før tid.Thomas Jørgsholm. (Foto: Ekstra Bladet)
Thomas Jørgsholm. (Foto: Ekstra Bladet)
Andreas Kjældgaard. (Foto: Ekstra Bladet)
Andreas Kjældgaard. (Foto: Ekstra Bladet)


Skal Stavnsholt-drengene spille sig i forårets slutspil, skal de holde fast i deres gode forsvar, men forsøge at sprede spillet en smule mere ud, så det hele ikke afhænger af de samme to-tre spillere.

Derfor skal du sætte dine penge på Vedbæk

1) Angriberne. Vedbæk Skole har en utrolig stærk offensiv med drenge som Axel Uzan, Nicky Hansen og Kristian Appelt.

2) Selvtilliden. Holdet har scoret 26 mål og spiller med en utrolig selvtillid på den forreste del af banen. Tre-kløveret tør spille de hurtige kombinationer og tage skuddene ude fra.

3) Ryggen mod muren. Holdet har to gange måtte i straffesparkskonkurrence og vundet dem begge. De ved, hvad det vil sige at være presset, og også hvordan man kommer tilbage igen.

Derfor skal du sætte dine penge på Stavnsholt

1) Forsvaret. Kun fire mål er lukket ind indtil videre. Det vidner om et solidt forsvar, stærkt dirigeret af Frederik Andersen.

2) Disciplinen. Holdet har spillet tætte kampe uden de store udsving. Det vidner om et hold, der spiller efter et koncept og overholder aftalerne uden de vilde udbrud.

3) Taktikken. Frederik Andersen har tidligere udtalt, at de undersøger deres modstandere grundigt, og sætter holdet efter det. Dette taktiske forspring sammen med disciplinen kan blive alt afgørende.

Se også: Sådan gik finalerne i 2014

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere