TV: Vild, vildere, sidste kredsfinale

Smæk på: Masser af mål, kort, drama til sidst - skøn afslutning på efteråret

Jubel hos Stavnsholt. (Foto: Henrik Schou)
Jubel hos Stavnsholt. (Foto: Henrik Schou)

Der var på forhånd lagt i ovnen til en underholdende fodboldkamp i Vedbæk, hvor den våde bane og de medrejsende fans lagde rammerne for en herrefight af dimensioner.

Se også: SLUT: Sindssyg slutspurt i Stavnsholt-sejr

Stærke offensiver
Kredsfinalen mellem Vedbæk Skole og Stavnsholtskolen fra Farum ville ikke komme til at gå stille og sig. Med højdramatiske situationer og spænding til det sidste. Kampen lagde ud med to hold, der begge ville frem på banen. Med chancer i begge ender var det blot et spørgsmål om tid, før vi ville få kampens første scoring.

Gæsterne fra Ravnsholts keeper Patrick Benche blev da også hurtigt spillet varm og fik dermed også lejlighed ti, at vise hans kompetencer mellem stængerne. Det var dog i den anden ende, det første mål blev sat ind. Det skete efter seks minutter

Den kreative Thomas Jørgsholm slog et milimetermeter præcist indlæg ind til Andreas Kjældgaard, der uden tøven kunne sparke gæsterne i front. Til stor glæde for de medrejsende tilskuere. Det rystede dog ikke Vedbæk, der fortsat ville være med i dysten. To minutter senere var de da også ved at komme på tavlen, men uheldigvis for dem ramte bolden overliggeren via en Stavnholt-spiller.

Se også: Shhh! Om lidt bli'r her stille

Kunne både lægge op og score
Stillingen 1-0 til Ravnsholt skulle kun holde til det 15. minut, hvor den stærke tekniker Thomas Jørgsholm selv ville på tavlen. Efter en erobring midt på banen vælgte han på egen hånd at drible igennem tre forsvarsspillere, og med et fremragende lop over en chanceløs målmand kunne han kalde sig for målscorer. 2-0.

Dette skulle man tro ville få luften til at gå ud af Vedbæk-ballonen, men den hårdtarbejdende Kristian Appelt ville det anderledes. På rigtig angriber-manér fik han reduceret minuttet efter til 2-1.

Hvis der var forventet spænding og dramatik inden dagens kredsfinale, var de ønsker for længst indfriede. Med et Vedbæk-hold, der havde indstillingen til at komme tilbage i kampen, og gæsterne der allerede på dette tidspunkt troede, de havde vundet. Det var virkelig intenst.

Især den defensive Stavnholt-spiller Øshan Vurucu fik lavet nogle tacklinger, der kunne høres i hele Vedbæk. Uheldigvis for ham måtte han lade sig udskifte grundet smerter i foden efter en voldsom tackling. Stillingen 2-1 holdt til pausen.

Se også: TV: Båthorn og trommer på sidelinjen

Der var ingen tvivl om, udeholdet for alvor skulle tilbage på sporet fra starten af anden halvleg. Også selvom de var foran. De fik da også en drømmestart, da Vedbæks Carl-Emil Bleeg efter blot to minutter fik en advarsel og dermed 10 minutter på sidelinjen.

Se de mange fotos fra kampen:

Se også: Galleri: Vedbæk Skole - Stavnsholtskolen

Klarede den i undertal
Med en mand i undertal overraskede Vedbæk-drengene efter 36 minutter. I en umiddelbart ufarlig situation valgte Karl Appelt at prøve lykken udefra, og på flotteste vis sejlede bolden over hovedet på Patrick Benche og i netmaskerne til 2-2.

Spændingen var helt tilbage, men med 11 mod 11 igen formåede den snu angriber Andreas Kjældgaard at hæl-aflevere til anfører Thomas Jørgsholm, der stensikkert kunne scorer sit andet mål. Stavnsholt foran igen.

Kampen var dog på ingen måde slut, og de to brødre fra Vedbæk, Kristian og Karl Appelt, forsøgte ihærdigt at få udligningen i nettet, men den lille målmand i buret hos Stavnsholt, Patrick Benche, stod forrygende. Gode redninger fra hans side af.

Se også: Se det: Farum-drenge fejrer sejr

De sidste 10 minutter bød på optimistiske og hårdt arbejde, hvor Vedbæk satsede det hele. Det bød ikke på mange chancer til gæsterne, men et enkelt hjørnespark blev det til. Som et tro kopi af første halvleg slog anfører Thomas bolden ind til bagerste stang, hvor Andreas Kjældgaard endnu engang kom først på den. Denne gang med hovedet, og så var der lukket og slukket. 4-2 til Stavnsholt. Eller hvad?

Spænding til det sidste
Alle forventede, at denne kamp var afgjort, men med blot tre minutter igen ville Vedbæk-drengene igen skabe spænding. Peter Dam fik reduceret til 4-3, hvilket gav en intens afslutning, hvor Vedbæk troede på det til det sidste. En stærk Patrick Benche fik dog afvist nogle forsøg.

Se jublen bryde løs til sidst:

</p><p>I dommerens tillægstid fik Vedbæk en kampe chance efter et hjørnespark, men symbolsk nok på denne kamp sparkede anfører Thomas bolden ud af kommunen. Til stor glæde og begejstring for udeholdet fløjtede dommeren kampen af, og Stavnholskolen gik på fornemmeste vis videre til kvartfinalen.</p><a id="_911d39bc-42ca-4f2a-81a3-76716fb51336" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/saadan-gik-finalerne-i-2014/4698445">Sådan gik finalerne i Farum</a><br /><br />

1 af 4 Også grund til jubel hos hjemmeholdet. (Foto: Henrik Schou)
2 af 4 Andreas med et forsøg på mål med ryggen til. (Foto: Henrik Schou)
3 af 4 Tilskuerne levede sig godt ind i kampen. (Foto: Henrik Schou)
4 af 4 Jubel hos Stavnsholt. (Foto: Henrik Schou)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere