TV: Det defensive anker

Godt makkerpar: Frederik Andersen og Rasmus Schmidt rydder op i forsvaret

Frederik Andersen var flyvende. (Foto: Henrik Schou)
Frederik Andersen var flyvende. (Foto: Henrik Schou)

Frederik Andersen, eller Fred, som han kaldes, var sammen med sin makker, Rasmus Schmidt, et godt par i det centrale forsvar. De spillede med overblik og havde helt klart deres bedste kamp i årets turnering i semfifinalen.

Keeper hjalp
Han var dog hurtigt til ydmygt at pege æren et andet sted hen.

- Det betyder meget, også selvom vi ikke altid kan høre det, at få tilråb fra vores målmand, der guider os de rigtige steder hen.

Se også: TV: Emilio på kassen

- Vi prøvede hele tiden at spille safety-first med bolde langs jorden, men selvfølgelig sendte vi også høje bolde afsted, for at få et pusterum. Men først og fremmest handlede det om sikkerhed i dag, fortsatte Fred.

- Schmidt er et år yngre end mig, så derfor spiller vi ikke på samme hold i Farum Boldklub, men vi går meget over i hallen til en gang indendørs, hvor vi er sammen.

Hør Stavnsholts pausesnak:

</p><p>Til daglig er Fred på Farum Boldklubs U17-hold. Han har været til prøvetræning i FCN, men måtte takke nej.</p><p>- Jeg har måttet drosle ned, er altid skadet, både med hælspore og så et springerknæ, sagde Fred.</p><p>- Så derfor træner jeg nu kun tre gange om ugen.</p><p>- Det bliver en kæmpe oplevelse at spille finalen i Farum Park.</p><p><b>Har et ritual</b><br /> Det sker på onsdag 9. april.</p><p>- Bare jeg kan holde nerverne i ro, fortsatte Fred, der har nogle ritualer inden hver kamp: I bad aftenen inden kampen og høre musik om morgenen, mens han spiser sine havregryn med smoothies på.</p><p>- Det er et fedt arrangement med Ekstra Bladet Skolefodbold. Det betyder så meget for skolerne og selvfølgelig endnu mere, når vi nu er kommet så langt, sluttede han.</p><p>Han fik fairplay-prisen.</p><a id="_25da7180-cb05-49a8-bdb6-b2e02b4d33da" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/saadan-gik-finalerne-i-2014/4698445">Sådan gik finalerne i Farum</a><br /><br />