ZOOM: Stavnsholtskolen - Herstedvester Skole

Drenge: Sidste semifinale bliver noget af en gyser i Farum

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Så er det tid til sidste kamp inden finalerne. Det er semifinalen mellem Farum-drengene fra Stavnsholtskolen, som tager imod Herstedvester Skole fra Albertslund. Det kan godt gå hen og blive forbudt for børn. Virkelig spændende.

Se også: Sådan gik finalerne i 2014

Kampen spilles torsdag 3. april kl. 11.00.

Se de to hold

Se vejret for kampen

Spørgsmålet er, hvem der smutter i finalen, hvor Nordstjerneskolen venter.

Her kigger vi lidt nærmere på Stavnsholt og Herstedvester og vurderer, hvem der har de bedste kort på hånden inden deres møde. Hjemmeholdet først.

Stavnsholtskolen

De har været ude i nogle tætte, tætte kampe. De har ikke imponeret helt vildt og smadret modstandere. Til gengæld har de imponeret helt vildt og vundet de intense opgør. Senest med 3-0 over Sjølund i kvartfinalen. Der var de virkelig i hopla på hjemmebanen, som de også har mod Herstedvester.

Angriber Andy
En af de allerbedste for dem i kvartfinalen var selvfølgelig deres mand oppe foran - Andreas Kjældgaard. Eller 'Dåseåbneren' Eller Andy, som han også kaldes. Kært barn har mange navne. Det har måltyve også.

Se også: Drømmer om finale på 'hjemmebane'

Han har lavet otte af holdets 20 mål og er altså en vigtig brik. Han har en ganske særlig evne til at åbne selv de stærkeste forsvarskæder op. Så finder han lige rummet og løber i position, så anfører Jørgsholm eller andre kan sende ham afsted.Andy lukker munden på forsvaret. (Foto: Henrik Schou)
Andy lukker munden på forsvaret. (Foto: Henrik Schou)


Andy kan modstanderne ikke lade gå frit omkring, selvom han tilsyneladende ikke laver så meget tilbage på banen i løbet af en kamp. Lige pludselig slår han til. I kvartfinalen var han ofte helt væk - for så lige at lave to mål i slutfasen. Det gør kun en klasseangriber. Også selvom han har været skadet i fire måneder.

Se også: TV: Ude i fire måneder - målhelt igen

Deres anfører Thomas Jørgsholm viste ikke det format, han tidligere har vist, i kvarfinalen. Men han har trods alt lavet seks mål, men det er Andy, der først og fremmest skal lukkes ned.

Thomas er stærk med assists fremad banen. Det er generelt i det offensive spil, Stavnsholt har noget at komme med. De kan skabe chancer ud af ingenting nogen gange, men defensivt lader de en del tilbage at ønske.

Der skal ryddes op igen
På midten er der dog Daniel Gal on, der er en fremragende skraldemand. Men kommer Herstedvester forbi ham, kan der godt komme problemer for Farum-drengene.

- Måske var det ikke så flot spil, vi præsterede, men vi fik et godt resultat med hjem, slog Daniel fast efter sejren over Sjølund.

De har nemlig lukket syv mål ind - i snit ét per kamp. Ikke overvældende flot. Både på udebane og på deres kunstgræs i Farum kan de godt svaje lidt i forsvaret, hvis de bliver sat under et ordentligt pres. Og det kan Herstedvester i hvert fald finde ud af, så de skal være klar fra allerførste fløjt i organisationen.

Se også: TV: En kunst at komme i semifinalen

Hvis det ikke klares, kan det også få en anden uheldig følgevirkning: gule kort. Der skal især Mohamed Abukar være påpasselig. Mod Sjølund fik han gult for at tænde lidt af med sit temperament. Han giver sig altid fuldt ud, men mod Herstedvester vil der uden tvivl komme mange tætte nærkampe, og så er der ikke råd til at få kort.

Men hvis det kan blive en fighter-semifinale, er det nu heller ikke så skidt for Stavnsholt:

Vores styrke er vores fight

Anfører Jørgsholm efter kvartfinalen
De skal ind og give 110% mod Herstedvester på hjemmebanen.Støtten til holdet er ge-ni-al. (Foto: Henrik Schou)
Støtten til holdet er ge-ni-al. (Foto: Henrik Schou)


Herstedvester Skole

Ellers slår Albertslund-drengene til med det samme. Ingen tvivl om det. De har mange klassespillere, som vil være over hver eneste fejl, Stavnsholt måtte begå.

Herstedvester er kommet en del lettere frem til semifinalen end deres kommende modstandere. Målscoren lyder på 39-4. Rigtig flot.

De har mange profiler.

Brøndby-drenge
Et par af dem er Joel Kabongo og Magnus Hauser. De er begge på kontrakt i Brøndby. Store talenter. De har været fremtrædende i især efteråret, men i kvartfinalen haltede det lidt mod Kildegård Privatskole.Hauser kæmper flot - men skal have mindre lim på støvlerne. (Foto: Henrik Schou)
Hauser kæmper flot - men skal have mindre lim på støvlerne. (Foto: Henrik Schou)


Hvis Herstedvester skal vinde semifinalen, så skal Magnus ikke holde så meget bolden, som han gjorde sidst. Bevares, det gav et straffespark, men ikke så meget mere end det.

Se også: Hauser tættere på toppen

Han er meget farligere, når han indgår i et sammenspil og kombinerer sig igennem. Så er han virkelig giftig. Får han tid og plads, kan han meget med bolden - så kan modstanderen blive til snurretoppe. På midten kan Timur Nalfie også lidt af det samme. Han ligger og fordeler og kombinerer flot - både op centralt og ud på kanten. Som han selv sagde efter kvartfinalen:

- Jeg fylder meget på midtbanen, for der kan jeg også bruge både min hurtighed og styrke.

Han kan overtage midten, så han kan sende blandt andre Emilio Rodriguez og Waqar Ahmed afsted.

Se også: TV: Bestemmer over bolden

Eksperter på dødbolde
Det kan Stavnsholt også, hvis de giver mange hjørnespark og frispark væk. Det skal de passe meget på med. Der kan ingen matche Herstedvester. Og da slet ikke Joel Kabongo, der tidligere har været inde over U16-landsholdet. Han stiger bare til vejrs og får fat i bolden. Den høje midterforsvarer kan ingen stoppe.Held og lykke med at vinde en hovedstødsduel med Joel. (Foto: Henrik Schou)
Held og lykke med at vinde en hovedstødsduel med Joel. (Foto: Henrik Schou)


Herstedvester har nogle helt klare aftaler på de indøvede dødbolde. Det gav to flotte mål mod Kildegård.

Der har de manden, der kan smække bolden helt præcist ind over:

- Det har altid været mig, der skal lægge de bolde ind i feltet til vores angribere, forklarede Laust Larsen efter kvartfinalen.

Se også: TV: Lækre indlæg fra Laust

Defensivt skal Stavnsholt nok heller ikke satse på at få kasser på standard-situationer. Der er de bare overmatchet.

Omvendt har de muligheder, hvis de kan få Joel på mellemhånd. Nogle gange placerer han sig forkert i forhold til bolden, og så bliver det hverken eller for ham. Det skal Andy og co. forsøge at udnytte. Men Joel er klar over det:

- Jeg synes selv, jeg skal arbejde mere med min placeringsevne. Jeg vil helst ikke på mellemhånd, så det arbejder jeg på at undgå, slog han fast med et smil i sidste kamp.

Sådan finder vi fjerde finalist

Som det kan læses, bliver det altså et brag. Især når man også lige husker den superopbakning, drengene får i Farum. Anført af Hooligan-Magnus kan tilskuerne få Stavnsholt-drengene til at give den gas. Også en fordel.

Det bliver en fightende hjemmehold med enorm kampgejst mod et teknisk og nok bedre spillende udehold, der før har vist, at der i modgang kan komme uro i truppen med skænderier og gule kort som resultat. Ligesom Stavnsholt også har oplevet det.

Her er fotos fra de to holds kvartfinaler:

-

Se også: Galleri: Stavnsholtskolen - Sjølundsskolen
- Se også: Galleri: Kildegård Privatskole - Herstedvester Skolenada

Du kan følge kampen direkte her på sitet med updates fra kick-off af.

Bliv fan på Facebook