Alberte alle vegne

Stjerne: Helsinge Realskoles piger vandt sikkert 5-0

Rikke Skafte, anfører for Nordstjerneskolen. (Foto: Poul Gregersen)
Rikke Skafte, anfører for Nordstjerneskolen. (Foto: Poul Gregersen)

- Øv. Det er sidste år for mange af os, der går i niende klasse, og vi ville gerne have været videre, sagde anfører Rikke Skafte, Nordstjerneskolen, efter 5 - 0 nederlaget til Helsinge Realskole.

Se kampfakta

Selvmål
Men det kommer de ikke. Helsinge Realskole vandt fortjent 5 - 0, godt nok sat i gang af et selvmål i det 24. minut. Det meste af spillet foregik på Nordstjernens banehalvdel med et konstant pres fra Realskolens side.

Se også: Hattrick efter seks minutter

De fleste spillere var også på den banehalvdel og det gav selvfølgelig nogle få chancer til Nordstjernen, der fik erobret bolden og sendt deres spidser af sted, men uden resultat, selvom et par måske burde være omsat i mål.

- I pausen talte vi om at prøve at lukke Alberte ned (Alberte Mørk fra Realskolen) og at vi måtte fokusere noget mere på spillet, sagde Rikke Skafte.

Se også: Smed handskerne og scorede hattrick

Det lykkedes ikke. Anden halvleg var 25 sekunder gammel da Alberte scorede til 2-0. Hun modtog bolden i venstre side uden for straffesparkfeltet, driblede, fintede og sendte bolden i nettet. Selvom Nordstjernen fik mere spil, var det Realskolen, der var farligst.

Alberte på spil
Efter et lille kvarter var Alberte på færde igen. Modtog bolden i højre side og med et kanonskud fra distancen scorede hun til 3-0.

- Jeg spiller ikke fodbold til daglig men tidligere har jeg i fem år spillet sammen med drengene. Nu spiller jeg håndbold og når jeg engang imellem beder om at blive taget ud skyldes det, at jeg kun er vant til de små eksplosive ryk på en lille bane, sagde Alberte, efter kampen.

Se også: Brændte straffespark i sidste minut og røg ud

Faldt sammen
Efter scoringen til 3 - 0 faldt Nordstjerneholdet noget sammen. Der var ikke den samme gejst, som i første halvleg, hvilket gav Realskolen endnu mere spil. Ulrikke Loft gjorde det til 4 - 0 i det 20. minut og Sofie Nybo det til 5 - 0 et par minutter senere.

- Jeg forventer at alle yder deres bedste. Er du ikke en god fodboldspiller, ja så kan du kæmpe. Desværre var det ikke alle der kæmpede til det sidste, sluttede anfører Rikke Skafte, idet hun samtidig udtrykte ærgrelse over ikke mere at skulle spille skolefodbold.

Se også: TV: Øboerne tog sejren

- Fedt at være videre, nu må vi se, hvem vi skal møde i næste kamp, var Albertes kommentar,

Målmand Sophie Busk Ørum Hansen, Nordstjerneskolen fik fairplay-håndklædet og Rebecca Nyberg fidustrolden.

Hos Helsinge Realskole gik fidustrolden til den kompetente målmand Amalie Bruun, der de få gange Nordstjernen var farlige, forhindrede scoringer.

1 af 3 Alberte Mørk, Helsinge Realskole. (Foto: Poul Gregersen)
2 af 3 Helsinge Realskole (rød) mod Nordstjerneskolen. (Foto: Poul Gregersen)
3 af 3 Rikke Skafte, anfører for Nordstjerneskolen. (Foto: Poul Gregersen)