Bedst fra pletten

Tæt duel: Trak det længste strå

Kratbjergskolen trak det længste strå fra pletten, og så kunne jublen bryde løs. Foto: Søren Møller
Kratbjergskolen trak det længste strå fra pletten, og så kunne jublen bryde løs. Foto: Søren Møller

Hvis ikke man kan blive landets bedste skole, så kan man i det mindste blive Allerøds bedste. Men da pigerne fra Kratbjergskolen vandt deres kamp over Skovvangskolen, så var de Allerøds bedste og stadig med i kapløbet om at blive Danmarks bedste skole, hvis deres drenge kunne gøre dem kunststykket efter ved også at vinde over Skovvangskolen.

Men det holdt hårdt i pigekampen, for udeholdet ydede en brav modstand og var ikke mange minutter fra at vinde, og kun et flot langskudsmål af Sofie Rytter fra 40 meter gav Kratbjergskolen fornyet håb, da kampen så endte 1–1 i den ordinære spilletid.

Men inden havde vi været vidne til en livlig pigekamp og en af de bedste til dags dato.

Se kampfakta her.

TV: Fik en røvfuld

Kendskab til hinanden
Holdene kendte til hinanden inden opgøret, og vi fik os en snak med blandt andet Ida Ellegaard fra Skovvangskolen.

- Vi kender hinanden fra vores klub fodbold, fortalte Ida Ellegaard.

- Vi er mellem et og fire år yngre end Kratbjerg-pigerne, for vi har ingen fra 9. klasser på vores hold.

Alligevel var det Skovvangskolen, der var toneangivende i selve spillet, men det var Kratbjergskolen der havde de største chancer. De havde et farligt skud fra Nikoline Nielsen, som målmand Julie Pedersen flot fik reddet, og så havde de et forsøg der ramte underkanten af overliggeren, hvor Julie Pedersen forsøgte at nå op til den. Alt dette i en første halvleg der dog endte målløs.

I pausen aftalte Ida Ellegaard med Julie Shødt, at hvis Julie bare skød på mål, så ville Ida følge op, hvis målmanden skulle give en retur.

Duellerne var mange, og intensiteten var høj i opgøret. Foto: Søren Møller
Duellerne var mange, og intensiteten var høj i opgøret. Foto: Søren Møller

TV: Trekløveren slog til

Åbnede scoringen
Men gæsternes føringsmål kom på en helt anden måde. En lang bold op i Kratbjergs felt blev for fulgt af Ida, og hun fik snydt sin modstander og løb mod mållinjen, hvor hun lagde den indover til Mille Pedersen, der med sit kolde venstreben fik sparket på mål. Og til kæmpestor jubel strøg bolden ind mellem benene på Sille Vestergaard i Kratbjerg-målet. 1-0 til Skovvangskolen.

Umiddelbart efter blev målscorer Mille skiftet ud, og hun fortalte følgende:

- Jeg blev glad, da den gik ind. Det var flot den måde Ida fik fat i bolden på og lagde den ind til mig, så det er Idas fortjeneste, at vi nu fører, mente målscoreren.

Nu skulle hjemmeholdet Kratbjerg frem på banen, og de fik da også lagt et pres på udeholdet. På gæsternes bænk talte man minutter til slutfløjtet, og tiden føltes lang.

Begge hold havde flere gode chancer i opgøret, men de formåede kun at score en gang hver, og så endte det hele i en straffekonkurrence. Foto: Søren Møller
Begge hold havde flere gode chancer i opgøret, men de formåede kun at score en gang hver, og så endte det hele i en straffekonkurrence. Foto: Søren Møller

TV: Mål på samlebånd

Måtte afgøres fra pletten
Og med ti minutter tilbage gik det galt for udeholdet. De fik begået et benspænd som udløste et direkte frispark ca. 40 meter fra eget mål. Her lagde en af Kratbjergs bedste Sofie Nørgaard bolden til rette, og efterfølgende bragede hun den afsted. Bolden fik den højde den skulle havde til at genere målmand Julie Pedersen i gæsternes mål. Så meget at hun kun lige fik spidsen af fingrene på, inden den strøg i mål til 1–1. Et forrygende mål. Begge hold kæmpede for at få den afgørende scoring sat ind, men opgøret endte 1-1.

I den efterfølgende straffesparkskonkurrence var Kratbjergskolen bedst og vandt med 4–3 og samlet 5–4.

- Nu har vi de sidste tre år tabt til dem og to af gangene på straffe. Det er trist, men næste år, når vi har samme hold, og de har mange der går ud, ja så napper vi dem, sagde de samstemmende i Skovvangskolens lejr.

Kratbjergskole skal nu møde vinderen af Stenløse Privat Skole og Hedegaardsskolen i semifinalen i kredsen.

Bamser gik til Kratbjergs Sofie Nørgaard og til Skovvangskolens Ida Ellegaard, og fra samme skole fik Victioria Fusager fairplay- håndklædet.