Betaler sig at øve frispark

Kedelig træning: Drengene var ikke tilfredse med træningen, men det gav pote i onsdagens opgør

Drengene fra Hareskov var godt trætte af træningen i frispark, men det var de ikke længere efter kampen. (Foto: Henrik Oksholm)
Drengene fra Hareskov var godt trætte af træningen i frispark, men det var de ikke længere efter kampen. (Foto: Henrik Oksholm)

Stor var skuffelsen for Hareskov Skoles drenge, da de blev kaldt til indledende træninger med holdet og fik besked på, at de kun skulle øve frispark. De havde hellere set, at der skulle spilles fodbold til to mål.

Det skulle dog vise sig, at det var det hele værd for Hareskov Skole.

Der var lagt op til en dyst imellem et fysisk stærkere hold fra Hareskov Skole mod dygtige, men lidt mindre og yngre spillere fra Solvangskolen.

Se kampfakta her.

Se også: Nordstjernerne glimtede

Der signaleres, at der skal ro på. (Foto: Henrik Oksholm)
Der signaleres, at der skal ro på. (Foto: Henrik Oksholm)
 

Fysikken i fokus
Hareskov Skole var fuldt bevidst om deres spilleres begrænsninger og valgte derfor en taktik, hvor det var vigtigt at bruge fysikken på en fair måde, men alligevel at sætte sig i respekt og så satse offensivt på standard-situationer samt at angriberne kunne overspurte deres direkte modstandere.

Omvendt måtte Solvangskolen udnytte deres dygtige teknikere, især personificeret i Lasse Lyby på midtbanen - til organiseret opspil og boldbesiddelse.

Der var således lagt op til et klassisk opgør mellem teknik og fysik.

Se også: Keeperen skulle i Tivoli

Rent faktisk må man konkludere, at begge hold lykkedes, og vi fik en flot og spændende fodboldkamp at se med to dobbelte målscorere i form af Mathias Andersen fra Solvangskolen og Magnus Bugge fra Hareskov Skole.

Et frisparksdrama
Mathias Andersen satte kampens første mål ind midt i første halvleg og herefter fulgte et drama, der holdt de mange tilskuere fra Hareskov Skole på pinebænken. Til langt inde i anden halvleg var stillingen 2-1 til Solvangskolen og kun en scoring efter frispark fra Magnus Bugge holdt Hareskov Skole inde i kampen. Kort før tid ville skæbnen dog, at Hareskov fik tildelt et frispark udenfor Solvangskolens felt – og endnu en gang gav frisparkstræningen pote. Magnus Bugge var igen på pletten og udlignede til 2-2.

Solvangskolens Lasse Lyby (tv.) og Lucas Anfeldt (th.) spillede begge en flot kamp. (Foto: Henrik Oksholm)
Solvangskolens Lasse Lyby (tv.) og Lucas Anfeldt (th.) spillede begge en flot kamp. (Foto: Henrik Oksholm)
 

Herefter var der straffe, men inden da, fangede vi to af Solvangskolens dygtige spillere Lucas Anfeldt og Lasse Lyby til en kommentar.

— Det var en vildt god kamp med masser af intensitet, og vi måtte kæmpe mod de lidt ældre spillere fra Hareskov. Men det var sjovt, lød det fra de to dygtige spillere.

Desværre for Lucas og Lasse var fru Fortuna ikke helt på Solvangskolens side og efter en virkelig spændende straffesparkskonkurrence trak Hareskov Skole det længste strå og kunne afgøre kampen til det endelige resultat 9-8 til Hareskov Skole.