Drabelig dyst

Spænding til det sidste: Skulle afgøres fra straffe-pletten

Emil Vrang i hvid forsøgte sig flere gange i kampen. (Foto: Henrik Oksholm)
Emil Vrang i hvid forsøgte sig flere gange i kampen. (Foto: Henrik Oksholm)

Man kommer rigtigt langt på stor vilje og fight – det måtte Sjælsøskolen sande i dagens opgør mod Engholmskolen.

Se kampfakta her

Sjælsøskolen har et rigtigt godt og homogent hold, men deres akilleshæl er deres forsvar, som er sårbart over for hurtige angribere. Omvendt har Engholskolen i form af deres hurtige kant, Jacob Jensen, et giftigt våben i omstillingsspillet.

Der var rettet store forventninger til begge hold. Sjælsøskolen kom langt sidste år, og kom også denne gang med et homogent hold og en god bænk. Især anfører Emil Vrang og angriberen Rasmus Martinussen satte sig tungt på kampen.

Emil Vrang i et af sine mange raids. (Foto: Henrik Oksholm)
Emil Vrang i et af sine mange raids. (Foto: Henrik Oksholm)

Se også: Super-Sofie og co. stormer videre

Tog kampen op på midtbanen
Hos Engholmskolen var der god grund til at holde øje med et af årgang 2001's  efter sigende allerstørste talenter, Hans Vang, som til dagligt spiller i FC Nordsjælland Elite. Kunne han sammen med hårdt arbejdende Rasmus Foldager fra Engholmskolen bryde ud af Sjælskolens dominans og skabe et godt resultat for sit hold?

Da det for alvor gjaldt var Hans med i afgørende situationer og det var ikke til at se, at han var et eller to år yngre end de andre på banen. Han er bestemt et spændende talent at følge fremover og med arbejdsivrige chefindpisker Rasmus Foldager ved siden af sig, så tog Engholmskolen bestemt kampen op på midtbanen med Sjælsøskolen.

Men efter ni minutters spil ville hurtige Jacob Jensen ændre på tingene og han scorede på en lang aflevering fra målmand Rasmus Bührmann til 1-0. Rasmus Bürmann havde i det hele taget en god dag i målet for Engholmskolen og havde en væsentlig andel i kampens udfald.

Kort efter kom der balance i regnskabet efter en scoring af Sebastian Tullberg, der spilledes fri af Emil Vrang.

Der trykkes af. (Foto: Henrik Oksholm)
Der trykkes af. (Foto: Henrik Oksholm)
 

Første halvleg bød på flere muligheder til Sjælsøskolen. Blandt andet til Rasmus Martinussen efter et godt indgreb af August Toft.

Jacob Jensen havde også en stor mulighed for at udbygge Engholmskolens føring i første halvleg.

Se også: Detaljernes dyst

Luk ned for Emil
I pausen valgte Sjælsøskolen, at der skulle lukkes ned for Emil Vrang fra Engholmskolen.

— Der skal siddes endnu mere på spillet og bolden skal spilles langs jorden, lød det.

Engholmskolen ville tilbageerobre midtbanen i anden halvleg ved fight og ved at sætte sig i respekt.

Se også: Legende let

Se også: Holdet først: Spillede på skade

Justeringerne ændrede imidlertid ikke det store ved kampbilledet, hvor Sjælsøskolen fortsatte sit spillemæssige overtag.

Hans With viste i anden halvleg glimt af sit store talent og han udnyttede en nedfaldsbold efter et hjørne til en scoring, hvor han elegant og rutineret løftede bolden over en sagesløs Emil Larsen i målet hos Sjælsøskolen midt i anden halvleg.

Herefter øgede Sjælsøskolen trykket på Engholmskolens mål og fortjent udlignede Sebastian Tullberg på et hovedstød efter et hjørne med ganske kort tid tilbage af kampen.

Stillingen holdt sig kampen ud og den efterfølgende straffesparkskonkurrence vandt Engholmskolen 4-3 efter stort spil af Rasmus Bührmann på mål.

Hans er et stort talent, som til daglig spiller i FC Nordsjælland. (Foto: Henrik Oksholm)
Hans er et stort talent, som til daglig spiller i FC Nordsjælland. (Foto: Henrik Oksholm)
 

Efter kampen fangede Ekstra Bladet Skolefodbold Hans Wieth fra FC Nordsjælland:

— Sjælsøskolen var bedre end os i dag, men vi fighter og holder os hele tiden inde i kampen.

— Min egen indsats var Ok, men jeg var nok for forsigtig i perioder af kampen, så da det spidsede til skruede jeg op for blusset.

— Vi har gode muligheder i den næste kamp, som er et lokalopgør mod Ravnsholtskolen – nu må vi se, hvor langt det holder.