En klasse bedre

Ustyrlige: Buldrede videre

Hjemmeholdet var en klasse bedre end gæsterne. Foto: Søren Møller
Hjemmeholdet var en klasse bedre end gæsterne. Foto: Søren Møller

Der var klasseforskel i kampen mellem Skovvangsskolen (Allerød) og Sjælsøskolen, som blev spillet på den forholdsvise nye kunststofbane i Allerød. Græstæppet som der skulle spilles på er smukt og grønt, og det passede fint til det smukke spil, som hjemmeholdet lagde for dagen.

Fra første fløjt var hjemmeholdet over udeholdet men et stort pres, og når de tabte bolden, ja, så var de over Sjælsø som en høg med et stort anlagt genpres, hvor de som oftest fik bolden tilbage på egne fødder.

Inden kampen sagde Sjælsøs anfører Frederik Holsted:

- Vi skal spille vores eget spil og ikke være for offensive i starten men få styr på spillet, og siden kan vi så presse det hele fremad.

Det fik Frederiks ret i med ikke at være for offensiv. Men det var nu mere, fordi hjemmeholdet var så dygtige at presse udeholdet i bund, og på den måde nåede Sjælsø aldrig at blive rigtig farlige i kampen.

Se kampfakta her.

TV: Dominerede i målfest

Hurtigt mål
Allerede efter seks minutters spil kom hjemmeholdet foran. Efter en afslutning fra Mikkel Fredsgaard røg returen hen til Nikolaj Esberg, der sikkert kunne sparke bolden i netmaskerne.

Et par minutter efter serverede samme Mikkel så bolden med en dyb stikning til Nikolaj, men hans skud fik målmand Christoffer Groes foden på, og inden bolden gik i mål, kom der en forsvars kollega og fik ekspederet bolden ud af kommunen.

Sjælsø havde deres første forsøg mod mål efter et kvarters spil, hvor Oliver Jørgensen skød forbi Skovvang-målet.

Herefter stod der igen Skovvangskolen på det hele, og efter 25 minutter fik Nikolaj fordoblet både sin egen og holdets scoring til 2-0. Det skete efter, at Carl Carlson trak sig fri på mållinjen og lagde bolden tilrette for Nikolaj. Et par minutter senere blev Sjælsøskolen så ramt af en advarsel. Ikke lige hvad holdet havde brug for i denne situation.

Gæsterne forsøgte og kæmpede, men de var oppe mod en bedre modstander. Foto: Søren Møller
Gæsterne forsøgte og kæmpede, men de var oppe mod en bedre modstander. Foto: Søren Møller

Udnyttede chancerne

Forsøgte uden held
I pausen lagde gæsterne en taktik om, at de ikke skulle yderligere bagud i starten af anden halvleg.

- Vi holder anfører Frederik Holsted på toppen, og så ser vi, når vi bliver fuldtallige igen, lød det fra gæsternes lejr.

Frederik holdt sig i højre angrebsside, og det var nok ikke det smarteste, for her huserede en af hjemmeholdets bedste, nemlig venstrebacken Valdemar Mejling som fuldstændig tog pynten af udeholdets anfører.

Det virkede som en fejlagtig beslutning at holde så stor en arbejdskraft som Frederik næsten helt arbejdsløs, for Frederik kom slet ikke i gang med sit spil og var slet ikke med i det defensive. Når tingene ikke var lykkedes med elleve mand i første halvleg, hvordan skulle det så lykkes med kun ti mand, som udeholdet var i starten af anden halvleg. Her kunne et arbejdsraseri fra anføreren have hjulpet på midtbanen.

Meget af spillet foregik foran gæsternes mål, og de havde rigeligt at gøre med at forsvare sig. Foto: Søren Møller
Meget af spillet foregik foran gæsternes mål, og de havde rigeligt at gøre med at forsvare sig. Foto: Søren Møller

Lukkede ballet før pausen

Lukkede og slukkede
Og inden at udeholdet blev fuldtallige igen i anden halvleg, brød Carl Carlson igennem Sjælsø-forsvaret og skød på mål. Her fik Christoffer reddet, men returen rød direkte ud til Carl, der sikkert bagte sit hold foran med 3–0. Nu virkede udeholdet noget modløse, og da Nikolaj Esberg med sin tredje scoring bragte Skovvangsskolen på 4–0, så var det slut med deltagelse i årets turnering for Sjælsø-drengene. Det skal siges, at Sjælsø-spillerne aldrig gav og blev ved med at kæmpe. De var blot oppe mod et bedre hold.

Det var Skovvangsskolens tredje sejr, og de har nu en målscorer på 17–0, hvilket beviser, at de har et meget dygtigt forsvar bag nogle dygtige angribere. Hvem skal score det første mål mod disse kæmpere? Bliver det Kratbjergskolen, som de skal møde i kredsens kvartfinale? Spændende bliver det at følge.

Bamsevinderne blev fra Skovvangsskolen den tredobbelte målscorer Nikolaj Esberg, og fra Sjælsøskolen blev det målmand Christoffer Groes, og fra samme skole vandt Oliver Jørgensen fairplay-håndklædet.