Ensidig affære

Klasseforskel: Var sin modstander overlegen

Gæsterne var en klasse bedre end hjemmeholdet gennem hele kampen. Foto: Søren Møller
Gæsterne var en klasse bedre end hjemmeholdet gennem hele kampen. Foto: Søren Møller

Der var lagt op til et brag af en kamp mellem Kratbjergskolen og Skovvangskolen på kunsten i Allerød i den dejlige efterårs lune middagsstund. Lad det være sagt med det samme. Braget udeblev. Det skulle vise sig, at drengene fra Skovvang var deres modstandere klart overlegne i de fleste af spillets faser.

Se kampfakta her.

Bedst fra pletten

Dominans fra start til slut
Det hjalp nok heller ikke hjemmeholdet, at deres anfører Frederik Nielsen startede småskadet, hvilket betød, at han inden for de første fem minutter blev overspurtet af først Nikolaj Esberg og siden af Carl Emil Carlson som begge scorede fladt ved den fjerneste stolpe, og dermed førte udeholdet med 2–0. Specielt målet til 2–0 var hårdt at sluge for oplægget til målet, det kom på et udspark fra målmand Oscar Harder, som dermed fik en assist.

Dette gav naturligvis udeholdet meget mere ro på spillet. De fik deres flotte kombinationer til at flyde. De havde max to-tre berøringer, når bolden var i egne rækker, og på den måde kunne de hurtigt føre bolden op ad banen, hvor de hele tiden satte hjemmeholdet under pres.

Omvendt var det mere enkelt-mands præstationer hos hjemmeholdet, og opspillet gik ikke nær så stærkt som hos Skovvang. Måske også fordi Kratbjerg-spillerne ikke rigtig fik flyttet sig nok for hinanden, så den enkelte måtte drible og have seks-syv berøringer, inden der kom en aflevering. Og på den måde fik gæsternes forsvar væsentligt bedre betingelser.

Derfor var det heller ikke overraskende, at et frispark helt ude ved sidelinjen førte til 3–0-målet. Anfører Oscar Tinager sparkede ind over, og helt umarkeret kom Mikkel Fredsgaard op og headede bolden i nettet til 3–0.

En af gæsternes mange chancer fra opgøret. Meget af spillet foregik på deres præmisser. Foto: Søren Møller
En af gæsternes mange chancer fra opgøret. Meget af spillet foregik på deres præmisser. Foto: Søren Møller

TV: Fik en røvfuld

Kunne intet stille op
Lige i starten af anden halvleg fik hjemmeholdet en stor chance, da et udspark fra Magnus Adler Holmstrup røg helt op til Rasmus Jensen, som blot manglede at sparke på mål. Han blev dog tacklet i sidste øjeblik af en Skovvang-forsvarer. Og det var nu et lidt blodfattigt hold fra Kratbjerg.

Blot et par minutter senere var der kamp om bolden mellem en Kratbjerg spiller og Carl Carlson fra Skovvang. Carl lagde bolden udenom forsvareren og løb så fra ham og ind i feltet, hvor han med et hårdt skud lagde den ind ved nærmeste stolpe. En meget flot solopræstation.

Midt i halvlegen kom så kampen sidste scoring, og den var også til gæsterne. Her fik Kristoffer Hansen sat sig godt igennem på højre kanten, og det så ud som om, han lagde et indlæg til en holdkammerat, men afleveringen blev til et skud på mål, hvor Magnus Holmstrup fik den ene hånd på bolden, inden den også gik ind.

Selvom hjemmeholdet i de gule trøjer var overmatchet af gæsterne, så skal de have ros for, at de aldrig gav op. Foto: Søren Møller
Selvom hjemmeholdet i de gule trøjer var overmatchet af gæsterne, så skal de have ros for, at de aldrig gav op. Foto: Søren Møller

TV: Trekløveren slog til

Gav alligevel ikke op
Kratbjerg gav dog ikke op og kom til enkelte chancer. En af disse syntes gæsternes Christian Huang, at han skulle stoppe med en hensynsløst benspænd som korrekt udløste en advarsel og afkøling i ti minutter.

Christian var nu bange for, om han kunne have karantæne i næste kamp og kom og spurgte den udsendte om reglerne.

- Puha det var godt jeg ikke får karantæne, og når jeg kommer ind igen, så skal jeg ikke lave flere unoder, sagde den solide forsvarsspiller.

Og da Christian kom ud i ti minutter, skiftede Skovvangskolens lærer, Martin, så en angriber ud, nemlig Nikolai Esberg og satte så en ekstra gardering ind i forsvaret, selvom de førte med 5–0, som også blev kampens resultat.

Skovvangskolen har nu en imponerende målscorer på 22-0 for de første fire kampe. Spændende når de skal møde vinderen af Hedegaardskolen og Lærkegaarden, som spilles i Ballerup på torsdag klokken 13.00.

Kampen fik en lidt trist udgang. Faktisk lige før dommeren fløjtede af, røg Lucas Brodersen uheldigt ned og blev skadet, så slemt at han måtte bæres væk. Flere af hans holdkammerater sagde, at han ikke kunne mærke sine ben. Dette skete helt udramatisk, at Lucas faldt efter en duel, da ingen var i nærheden af ham. Vi håber det bedste for Lucas og ønsker god bedring.