FCK-talent ledte hold til sejr

Elegante Elias: Var en stor oplevelse på banen - spillede suverænt og lavede en kasse

Elias Fosgrau (blå nummer 11) var en evig trussel for Hillerød Vestskolen. (Foto: Henrik Oksholm)
Elias Fosgrau (blå nummer 11) var en evig trussel for Hillerød Vestskolen. (Foto: Henrik Oksholm)

Både Ny Fredensborg Skole og Hillerød Vestskolen havde inden denne kamp haft forholdsvis overkommelige modstandere, så det skulle blive spændende for begge hold at se, om de kunne stå distancen.

Se kampfakta her

Begge hold har en profil, der spiller i ligaklub. Ny Fredensborg Skole har Elias Fosgrau, der til dagligt spiller i FC København og Hillerød Vestskolen har Andreas Skov, der lavede otte mål i den første kamp og til dagligt spiller i FC Nordsjælland.

I dag var forskellen på de to profiler, at Elias fik lov til at spille af sin klub, mens Andreas ikke var med i dagens kamp.

Se også: Skov-Huggeren

Se også: Klare tenniscifre

Enorm profil
Det skal siges med det samme, at Elias var en stor oplevelse og ærgerligt, at vi ikke fik lov til at se Andreas i denne kamp, så vi kunne se begge profiler i samme kamp.

Elias gjorde  bestemt en forskel i denne kamp, men i dag var han godt bakket op af sine angrebskollegaer Tobias Christrup, der med sit suveræne venstre ben og hurtige antrit, dominerede på venstrekanten, og Mads Kragerup.

Elias og Tobias stod for Ny Fredensborgs scoringer i første halvleg med en scoring til Elias og to scoringer til Tobias.

Elias Fosgrau forsøger sig. (Foto: Henrik Oksholm)
Elias Fosgrau forsøger sig. (Foto: Henrik Oksholm)
 

Hillerød Vestskolen var længe med i første halvleg, og den store profil fra skolens første kamp, Frederik Lorentzen kunne efter godt forarbejde af Mikkel Kofoed reducere Ny Fredensborg Skoles føring til 2-1 midt i første halvleg. Udover Frederik havde blandt andre Marcus Albrechtsen et godt forsøg udefra, som Ny Fredensborg Skoles reservemålmand, Eske, dog afværgede.

Det var tydeligt, at Eske ikke var en rutineret målmand og oplægget i pausen fra Hillerød Vestskolens lærer var da også at øge presset forrest, så de kunne udfordre Eske og hans forsvar yderligere med boldjagt helt på top og med to angribere.

Ny Fredensborg var tilfredse med situationen i pausen og føringen på 3-1, så der var ikke store ændringer fra deres side i pausen.

Se også: - Skolefodbold fik mig til at starte i klub

Gameplan hurtigt ødelagt
Relativt tidligt i anden halvleg blev Mads Kragerup nedlagt lige uden for feltet. Mads omsatte selv frisparket til en scoring og 4-1 til Ny Fredensborg.

Herefter kom Hillerød Vestskolen mere og mere ind i kampen, blandt andet på grund af god fight af Lasse Ågaard og i de bagerste kæder arbejdede Anders Dobson forbilledligt.

Tobias Christrup forsøger sig med et hovedstød. (Foto: Henrik Oksholm)
Tobias Christrup forsøger sig med et hovedstød. (Foto: Henrik Oksholm)
 

Det øgede pres skabte dog bedre plads til suveræne Elias og hans angrebskollegaer. I sidste halvdel af anden halvleg kunne først Jakob Bro og herefter Oliver Lynge score til slutresultatet 6-1 til Ny Fredensborg Skole.

En af profilerne på Ny Fredensborg skole i denne kamp var den dygtige venstrekant, Tobias Christrup.

En glad Tobias og dobbelt målscorer efter kampen. (Foto: Henrik Oksholm)
En glad Tobias og dobbelt målscorer efter kampen. (Foto: Henrik Oksholm)

Tobias var efter den første kamp utilfreds med sin egen indsats, og med at holdet i den første kamp ikke brugte venstresiden.

— Jeg var ikke så god selv i den første kamp, og da det var nemmest for vores hold at komme igennem på højrefløjen i den kamp, så det var for så vidt OK, at jeg ikke var så meget med i spillet i den første kamp.

— I denne kamp er jeg selv bedre med, vi bruger nu begge fløje, og det bliver vi meget bedre af, og så er vi effektive i dag – det er derfor, vi vinder kampen i dag, selvom de andre presser os højt og giver os meget meget lidt ro til at spille.

— Det er dejligt, at jeg har kunnet krydre min indsats i dag med to scoringer.