Fem flotte basser

Vinderne: Vi spiller til daglig i klub sammen

Pigeopgøret mellem hjemmeholdet Lyngholmskolen fra Farum og udeholdet Birkerød Skole blev en seværdig fodboldkamp mellem to mandskaber, der havde det til fælles, at fodbold skal være for alle. Men dette betyder ikke, at der ikke skal ydes, tværtimod. Begge skoler kom ud til kampen med stor energi. De viste fra første fløjt, at man kæmpede for sin skole. Mere end 150 tilskuere havde fundet vej, og dette satte sit eget præg på opgøret med denne massive opbakning fra sidelinjen.

Se kampfakta her.

De to fidusbamsevindere Emma og Sevinc. Foto: John Froman
De to fidusbamsevindere Emma og Sevinc. Foto: John Froman

TV: Ydmyg sejr

Hurtige støvler
Der skulle blot gå 42 sekunder, før gæsternes Liv Smith viste sin hurtighed og farlighed. Men den velspillende Beatriz Sagna i hjemmeholdets mål reddede på fornem vis.

Blot 30 sekunder senere var den så gal igen. Denne gang viste Liv ingen nåde, og så stod det 0-1 på lystavlen. Herefter kunne man godt forvente et endnu større pres fra udeholdet, men i stedet for at lade tingene udvikle sig den vej, steppede værterne et trin op og sloges på fornem vis.

Det hårde arbejde satte sine spor. Der var flere kramper i første halvleg, og der blev ydet optimalt overalt på banen. Den tidlige scoring i første halvleg blev også den eneste inden pausen. Derfor var der stadig spænding om udfaldet.

Der var tæt trafik foran hjemmeholdets mål. Foto: John Froman
Der var tæt trafik foran hjemmeholdets mål. Foto: John Froman

Revanchen udeblev

Rotering i manechen
I halvlegen blev der rokeret rundt i begge lejre. Der blev sat nye mål for anden halvleg. Da dommeren fløjtede op, var der virkelig rykket rundt på alle pladser. Dette viste sig at falde ud til gæsterne, der virkelig fik sat gang i spillet.

En spiller tog i særdeleshed teten. Den blot 15-årige Emma Sander der i hele første halvleg havde været helt usynlig, blev rykket frem på banen. Hun skulle blot bruge blot syv minutter til at score to mål, og så stod det pludselig 0-3. Disse hurtige scoringer pumpede luften ud af hjemmeholdet, der dog aldrig gav op.

Men gæsterne fik pludselig lidt mere plads. I takt med at tiden gik, blev der scoret yderligere to gange. Først ved Naja Kalesh og sidst af Friia Jørgensen.

Kampen sluttede med en 5-0 sejr til gæsterne, men man kan kun have ros tilovers for hjemmeholdets tapre piger, der kæmpede hele vejen igennem kampen.

Der var god opbakning fra hjemmeholdets tilskuere. Foto: John Froman
Der var god opbakning fra hjemmeholdets tilskuere. Foto: John Froman

TV: 11 mål efter pausen

Spiller sammen i klub
Efter kampen fortalte Emma Sander fra Birkerød Skole, at hun spiller fodbold til daglig i den lokale klub på U16-holdet. Det gør hun sammen med tre andre piger fra skoleholdet. Hun er med til at tage ansvar på U16-holdet i klubben.

Emma har spillet fodbold i 4 år og startede, fordi hun syntes det var en skæg sport.

- Nu er det blevet lidt mere seriøst og kræver mere tid, men så længe det er sjovt, fortæller Emma Sander.

Hun fortsætter på spørgsmålet om, hvor langt de kan nå.

- Jeg tror, der er et par runder i os endnu. Kan vi fortsætte de fine takter, vi leverede i kampens sidste fase, kan det måske blive til yderligere et par runder.

Vi lader tiden arbejde og håber det forsat vil gå Birkerød Skole det godt.

Emma Sander fra Birkerød Skole fik en fidusbamse for hendes flotte præstation. Foto: John Froman
Emma Sander fra Birkerød Skole fik en fidusbamse for hendes flotte præstation. Foto: John Froman