Finaleklar efter dramatisk målorgie

Spænding til det sidste: Victor Faaborg blev dobbelt målscorer i semifinalegyseren

Der var lagt op til noget af et brag i onsdagens semifinale, da hjemmeholdet fra Trørødskolen tog imod gæsterne fra Højdevangens Skole fra Amager.

Der var en del spænding i forhold til de to holdopstillinger inden kampstart.

Der var rygter om, at hjemmeholdets stærke midtbaneslider Noah Gottschalck ikke kunne deltage i kampen. Han var da heller ikke på holdkortet, da han er i Manchester for at se Champions League.

- Vi måtte jo forholde os til det. Vi rykkede Conrad Harder lidt tilbage på banen som erstatning for Noah, sagde Trørød-træner Christopher Kaas efter kampen om tabet af midtbaneprofilen.

- Han er med i finalen, forsikrede han dog efter opgøret.

Der var også stor interesse omkring gæsterne fra Amagers opstilling. I kvartfinalen sad turneringens topscorer, Mahdi Alawie, over med en lille skade.

- Han er med - og han starter inde. At han så ikke er 100 procent frisk, det må vi tage med, sagde gæsternes træner, Kenny Thorup, fortrøstningsfuldt inden kampen.

Se kampfakta her.

Anfører Magnus Vernon lukkede helt ned for modstandernes mange individualister. Foto: Henrik Schou Sjællandnord TV: - Aldrig oplevet noget lignende!

Chokstart
Kampen startede i et hæsblæsende tempo. Der var ikke spillet mere en 30 sekunder, før hjemmeholdet fik første afslutning i kampen. Det forkølede langskud var dog ikke noget, der for alvor var til fare for Højdevangens Skoles forsvar.

Efter lidt over to minutters spil var det så kampens bedste spiller, gæsternes Lavdrim Saini, der med en sukkerpasning fandt den farlige angriber Adam Ahmad.

Han tog et par træk og sendte bolden i mål via stolpen til en føring til udeholdet på 1-0. Selvfølgelig til stor glæde for alle omkring holdet fra Sundby.

Herefter var det lidt som om, at Højdevangens Skole trak sig lidt tilbage. De overlod i hvert fald spillet til hjemmeholdet fra Trørødskolen, der i denne fase dog ikke for alvor blev farlige.

Adam Ahmad scorede efter kun to minutter. Foto: Henrik Schou
Adam Ahmad scorede efter kun to minutter. Foto: Henrik Schou

Gallerier Galleri: Trørødskolen - Højdevangens Skole

Gigantchance afløst af udligning
Efter 22 minutters spil var det hjemmeholdet, der i et fantastisk angreb med flere gode førstegangsafleveringer fik splittet Højdevangens Skoles forsvar totalt ad.

På bagerste stolpe var det Conrad Harder, der ”bare” skulle sætte foden på bolden for at bringe hjemmeholdet på omgangshøjde. Men hvordan hjemmeholdets 10'er formåede at misse chancen, må guderne vide.

En gigantisk mulighed, der ville have givet Conrad Harder mareridt de næste mange nætter, hvis ikke hans hold i sidste ende havde vundet.

To minutter efter den store afbrænder var det så selv samme Conrad, der fra venstre side sparkede et hjørnespark ind midt i feltet. Her dukkede Jakob Svenningsen op, og med stor kraft udlignede han for hjemmeholdet.

- Ja, jeg ser bare bolden, og så tænker jeg, at den skal i mål. Jeg føler, at jeg kommer højt op. Så rammer jeg den meget godt. Det var fedt at se, at den gik i mål, sagde en af kampens bedste spillere i Jakob Svenningsen efter sejren.

Jakob Svenningsen kom højere end alle andre og kunne bringe Trørødskolen på 1-1. Foto: Henrik Schou
Jakob Svenningsen kom højere end alle andre og kunne bringe Trørødskolen på 1-1. Foto: Henrik Schou

Conrad Harder i ekstase efter at have scoret på sit straffespark. Foto: Henrik Schou Sjællandnord TV: Spirrevippen i hopla

Momentumskifte
Efter scoringen var det Trørødskolen, der totalt overtog dirigentstokken. De satte sig på de teknisk stærke gæster med deres fysik.

Der var flere chancer for, at værterne kunne gå til pause med en føring. Men Edvard Otto i gæsternes forsvar stod flere gange imod.

Det betød, at pausestillingen var 1-1.

- Vi skal sætte os noget mere igennem, var træner Kenny Thorups første reaktion i pausen.

Han ville simpelthen se noget mere fra sine spillere.

- Vi står og kigger på, at de spiller den rundt om os. De virker mere klar, end vi gør, sagde den frustrerede coach.

I hjemmeholdets lejr var der lidt mere optimisme at spore.

- Vi har momentum nu. Det skal vi bygge videre på, lød det fra Christopher Kaas.

Se målet til 1-1 her:

Der var kæmpe jubel efter Olivers redning på det sidste spark. Foto: Henrik Schou Sjællandnord Kæmpe gyser afgjort på straffe

Som lyn og torden
I starten af anden halvleg var det hjemmeholdets momentum, der fortsatte. Efter bare to minutters spil var det Frederik Petersen, der blev spillet fri i feltet. Men hans kæmpe mulighed blev sendt over mål.

Blot tre minutter senere, da stadionuret havde passeret 35 minutter, var det Victor Faaborg, der opsnappede bolden lidt uden for Højdevangens felt. Han tog chancen fra cirka 20 meters afstand.

Hans skud blev afrettet af en forsvarsspiller og gjorde, at målmand Adelis Puzo ikke havde den fjerneste mulighed for at stoppe skuddet. Dermed kunne de mange tilskuere glæde sig over en 2-1-føring til de rødklædte værter.

I denne fase af kampen sad Trørødskolen massivt på kampen.

Gæsternes topscorer, Mahdi Alawie, blev taget ud, da han ikke formåede at komme frem til noget i det offensive.

Anfører Magnus Vernon og Jakob Svenningsen styrede deres hold super fint. De stod flot i kæderne, og gæsterne havde svært ved at komme igennem den solide defensiv med Magnus i spidsen.

- Vi kender hinanden rigtig godt. Så vi ved, hvordan vi skal spille sammen, forklarede Jakob efter kampen.

Victor Faaborg lavede sin Fortnite-jubelscene efter målet til 2-1. Foto: Henrik Schou
Victor Faaborg lavede sin Fortnite-jubelscene efter målet til 2-1. Foto: Henrik Schou

Der blev gået til den i duellerne i det dramatiske opgør. Foto: Henrik Schou Sjællandnord Se karaktererne fra semifinalen

Smagte egen medicin i slutfasen
Trods det massive overtag lykkedes det ikke for hjemmeholdet at lukke kampen, hvilket de burde have gjort. Man stod med en fornemmelse af, at det kunne komme til at koste dyrt.

Med blot tre minutter tilbage af den ordinære spilletid, var det så Højdevangens Skole, der fik et frispark midt på Trørødskolens banehalvdel.

Jacub Humaidi sendte et indlæg ind over, og mellem venner og fjender var det banens mindste, men bedste spiller, Lavdrim Saini, der dukkede op og bragte balance i regnskabet til kæmpe jubel for gæsterne.

Man kan roligt tale om, at hjemmeholdet fik deres egen medicin at smage, da de kampen igennem havde været meget farlige på dødbolde.

Flot comeback af drengene fra Amager. Den ordinære spilletid endte 2-2, og dermed skulle kampen i to gange ti minutters forlænget spilletid.

Trørødskolens træner var med til kvartfinalen for læse op på den kommende modstander. Foto: Henrik Schou Sjællandnord Trørød-træner: 'Vi er favoritter'

Drømmemål på drømmemål
I den forlængede spilletid var det gæsterne, der havde momentum. Man kunne tydeligt se, at den sene udligning for alvor havde givet tro på tingene.

Flere gode optræk til scoring blev dog aldrig rigtig helt farligt.

- Jamen, jeg dribler jo over en halv bane, og så tænker jeg bare, at bolden skal i mål.

Sådan forklarede Victor Faaborg efter at have scoret et af turneringens absolut bedste mål. Hvis man kunne kåre et ”årets mål”, så var Victor Faaborgs kasse bestemt en kandidat.

Han løb fra midten og afdriblede seks mand og kom alene med keeperen. Her chippede han den over den fremadstormende sidste skanse og bragte Trørødskolen på finalekurs med stillingen 3-2.

Et vanvittigt imponerende mål af den lille Lyngby-spiller, der kun går i 8. klasse. Stillingen inden de sidste ti minutter var altså en etmålsføring til hjemmeholdet.

Tre minutter inde i anden halvleg af den forlængede spilletid var det så Lavdrim, der ikke ville stå tilbage for sin modstander. En løs på bold på midten fik han samlet op for gud ved hvilken gang. Med en fantastisk sparketeknik fik han udplaceret keeper Oliver Sinding.

3-3 i denne rutsjebanetur af en kamp.

I slutningen af den forlængede spilletid var det gæsterne, der var tættest på at snuppe finalepladsen. Ibrahim Ibrahim blev spillet helt fri foran mål, han trak udenom keeperen og skulle bare sparke bolden det sidste stykke over stregen. Hans forsøg blev dog heroisk stoppet på selve målstregen af et par hårdt kæmpende forsvarsspillere fra Trørødskolen.

Der var kæmpe jubel efter sidste spark. Foto: Henrik Schou
Der var kæmpe jubel efter sidste spark. Foto: Henrik Schou

Conrad Harder (tv.) scorede det afgørende mål i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou Sjællandnord TV: Videre med støj på linjen

Tre afbrændere blev afgørende
Efter 80 minutters spilletid havde begge hold nettet tre gange. Så kampen skulle afgøres fra 11-meter-pletten.

Tre brændte spark fra henholdsvis Lavdrim Saini, Mohammad Rebh og Adam Ahmad blev skæbnesvangert for Højdevangens Skole. De to første spark blev skudt forbi og over mål, mens Adams forsøg på at chippe bolden i mål lykkedes ikke, og Oliver i målet kunne nemt gribe bolden.

Og da hjemmeholdet scorede på tre ud af tre ved Jakob Svenningsen, Conrad Harder og Frederik Petersen, så var sagen klar.

Trørødskolen er dermed klar til spille i finalen på Vejle Stadion mod Nymarkskolen efter en sejr, der blev hevet hjem på yderste mandat.

En sejr, der set over de første 60 minutter var fuldt fortjent. I de 20 minutters forlængede spilletid var det gæsterne, der var bedst - og set i det lys, så kunne de sagtens have løbet med sejren. Men samlet set et fair resultat af semifinalen.

Se hele straffesparkskonkurrencen her:

KAMPFAKTA:

Resultat:
Trørødskolen - Højdevangens Skole, 6-4 (efter forlænget spilletid og straffe, 2-2 i ordinær kamp og 3-3 i forlænget spilletid)

Målscorere:
Ordinær spilletid:
0-1: Adam Ahmad (2.)
1-1: Jakob Svenningsen (24.)
2-1: Victor Faaborg (35.)
2-2: Lavdrim Saini (57.)

Forlænget spilletid:
3-2: Victor Faaborg (69.)
3-3: Lavdrim Saini (73.)

Straffe:
4-3: Jakob Svenningsen
5-3: Conrad Harder
5-4: Mahdi Alawie
6-4: Frederik Petersen
 

Victor Faaborg fejrede sit mål i bedste Fortnite-stil. Foto: Henrik Schou Sjællandnord TV: Victors vinkel vandt

”Jeg skal på ferie, når der er finale”
- Jeg skal egentlig på ferie, når der er finale. Men mon ikke, at jeg kan købe en billet hjem, lød det fra den glade midtbanegeneral Jakob Svenningsen efter kampen.

- Jeg synes, at det bliver afgørende, at vi spiller som et hold, lød hans saglige analyse.

Han blev suppleret af den dobbelte målskytte Victor Faaborg:

- Vi spiller en god kamp i dag. Det er fedt, at der er så mange mennesker, der hepper på os, sagde Victor.

Hør fra Victor efter kampen her:

På spørgsmålet om, hvordan det så kommer til at gå i finalen, var begge drenge enige.

- Vi vinder en tæt kamp. Måske 1-0, sagde to af de lykkeligste drenge på Rundforbi Stadion denne onsdag eftermiddag.

Efter kampen talte hjemmeholdets anfører, Magnus Vernon, med midtbane-styrmanden Noah Gottschalck, der jo var fraværende i kampen, men gennem turneringen har været en meget vigtig brik for hjemmeholdet.

Han var stolt over sine holdkammerater, selvom han ifølge Magnus nok ikke havde turde håbe for meget på en sejr. Og mon ikke, at alle drengene er klar til finalen i Vejle.

Under alle omstændigheder, så fortjener hele holdet ros. Trørødskolen spiller som et hold, de kender hinanden rigtig godt, og så har de individualisterne, der skal til for at afgøre kampene.

Hør fra Jakob efter kampen her:

Som krydderi har de en særdeles seriøs og kompetent træner i Christopher Kaas. Hans oplæg, taktik og evne til at læse modstanderne skal man bestemt ikke underkende.

Han havde i hvert fald lagt den rigtige plan imod gæsternes skræmmende offensiv, der trods tre mål blev lukket flot.

Ingen tvivl om, at der de næste par uger er fodboldfeber på Trørødskolen nord for København. De møder Nymarksskolen fra Svendborg i finalen på Vejle Stadion torsdag 25. april. Der venter noget af et brag i det østjyske om et par uger. 

Trørødskolens vej til finalen

10. september: Trørødskolen - Rungsted Skole, 4-0

25. september: Vallerødskolen - Trørødskolen, 0-8

10. oktober: Trørødskolen - Hørsholm Skole, 2-0

24. oktober: Trørødskolen - Stengård Skole, 5-1

1. november: Trongårdsskolen - Trørødskolen, 1-2

15. november: Ny Fredensborg Skole/Vilhelmsro - Trørødskolen, 2-3

27. november: Trørødskolen - Hedegårdsskolen, 4-1

1. april: Marievangsskolen - Trørødskolen, 0-2

10. april: Trørødskolen - Højdevangens Skole, 2-2 (Efter forlænget spilletid og straffe: 6-4)

Holdets samlede målscore: 32-7