Forsvarsklippe: 'Frygter dem ikke'

Trørødskolen: Magnus Vernon tror på guld til Trørødskolen

Anfører Magnus Vernon går altid forrest i forsvaret. Foto: Henrik Schou
Anfører Magnus Vernon går altid forrest i forsvaret. Foto: Henrik Schou

Onsdag 10. april klokken 11 sparker Trørødskolen og Højdevangens Skole gang i drengenes sidste semifinale i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Højdevangens Skole spiller på udebane mod Trørødskolen i drengenes sidste semifinale. Foto: Henrik Schou Sjællandnord ZOOM: Trørødskolen - Højdevangens Skole

På hjemmeholdet har anfører Magnus Vernon været en af de bærende kræfter på holdet. Her har han været en sand klippe, og han forstår at dirigere sine medspillere på banen.

- Det er mig, der styrer forsvaret, siger Magnus og fortsætter:

- Det vigtigste er, at vi ved, hvordan vi spiller. Hvis der er nogen, der ikke står, som de skal, så råber jeg det til dem. Det er min opgave. Men vi har øvet det til træning, og jeg synes egentlig, at det fungerer godt.

Magnus Vernon fik en ordentlig blodtud i kredsfinalen, men det stoppede ham ikke. Foto: Henrik Schou
Magnus Vernon fik en ordentlig blodtud i kredsfinalen, men det stoppede ham ikke. Foto: Henrik Schou

Magnus Vernon spillede det meste af kampen med papir i næsen efter en heftig omgang næseblod i starten af kampen. Foto: Henrik Schou Sjællandnord TV: Kaptajn blodtud

Plads til forbedringer
I kvartfinalen stod Trørødskolen over for sin hidtil sværeste modstander. Her fik de aldrig rigtig spillet til at fungere, og det er Magnus godt klar over.

- I kvartfinalen så vi, at der er plads til forbedringer. Men i forhold til, at vi senest spillede i november, så er det fint nok, synes jeg. Sejren var trods alt det vigtigste, fortæller anføreren.

- Vi havde lidt svært ved at få det til at hænge sammen i det offensive spil især. Vi skal lige finde hinanden igen. Men vi dominerede kampen alligevel.

Ifølge forsvarsklippen er der da også en særlig grund til, at han har kunne styre forsvaret på den måde, som han har gjort indtil videre.

- Jeg er en af de største på banen, så jeg får udnyttet min fysik rigtig godt. Jeg spiller på ret højt plan til dalig, så modstanden er ikke så hård, som jeg er vandt til.

Magnus Vernon giver aldrig op på en fodboldbane. Foto: Henrik Schou
Magnus Vernon giver aldrig op på en fodboldbane. Foto: Henrik Schou

Lille Næstved Skole kunne juble efter sidste fløjt i pigernes finale. Foto: Anders Brohus Skolefodbold Sådan gik finalerne i Vejle

Frygter ikke Højdevangen
I semifinalen skal Magnus og resten af Trørødskolen spille mod et hold, der indtil videre har scoret 42 mål i ordinær tid. Det er dog ikke noget, der skræmmer forsvarsspilleren.

- Jeg har spillet mod Adam Ahmad og deres anfører før, men ellers kender jeg dem ikke.

- Men jeg frygter dem ikke. Jeg synes ikke, at vi har stået over for nogle særligt skarpe angribere indtil videre, men det gør jeg normalt i min klub. Så jeg frygter det ikke.

Han er dog klar over, at de kan komme på en svær opgave mod modstandernes mange målskytter.

- Vi skal selvfølgelig være lidt påpasselige og ikke bare storme frem i dem, siger Magnus.

Magnus er også klar over, at det bliver en lidt anden kamp end de tidligere. Trørødskolens midtbaneprofil Noah Gottschalck kommer nemlig ikke til at spille med i kampen.

- Det bliver selvfølgelig noget andet uden Noah. Men vi har gode spillere, så jeg tror nok, at det kommer til at gå. Men det er selvfølgelig et stort tab, fortæller anføreren, der dog stadig tror på, at han og resten af holdet kvalificerer sig til finalen på Vejle Stadion.