Forsvarsspiller: De var skarpere end os

Lige affære: Hjemmeholdet var bedst til at udnytte deres chancer

Der var fart over feltet. Foto: Peter Skov
Der var fart over feltet. Foto: Peter Skov

Frederiksværk Skole Enghave tog imod gæsterne og naboskolen fra Melby - Frederiksværk Skole Melby på en meget stormomsust bane. Værterne overlod til gæsterne at have den kraftige vind i ryggen i første halvleg. Det viste sig at være en rigtig god og fornuftig beslutning i en kamp, hvor favoritværdigheden før kampen lå på udeholdets skuldre.

Se kampfakta her.

Alle fik ret

Helt lige start
Fodboldmæssigt var første halvleg lige netop så lige, som også halvlegsstillingen 0-0 viste. Måske med et lille overtag til udeholdet, der vel nok havde bolden mest. Holdet kom dog aldrig til de store chancer i medvinden. Forsøg på skud langt ude fra var slet ikke i spil.

Der bliver lagt taktik i pausen. Foto: Peter Skov
Der bliver lagt taktik i pausen. Foto: Peter Skov

Det lå ligesom i luften, at vinden kunne blive meget afgørende for kampens resultat. Straks fra anden halvlegs start og resten af kampen var hjemmeholdet dominerende. De fik skubbet spillet op på gæsternes banehalvdel og fik dem sat under pres.

Tomålskytten fra hjemmeholdets første kamp i turneringen, Sara Dawall, gjorde det til 1-0 efter fire minutter ind i anden halvleg, hvor hun opsnappede bolden cirka midt mellem straffesparksfeltet og hjørneflaget helt nede ved baglinien, og derfra skød hun på mål fladt langs jorden. Bolden gik forbi udeholdets ellers fremragende målmand og anfører Sofie Bek. Svært at forstå at bolden overhovedet kunne gå i mål derfra.

Måltyv: Vi fik vores revanche

Lukkede og slukkede
Herefter var det meget op ad bakke for udeholdet, og det så ud som om, at der kun kunne komme en udligning, hvis Melby Skoles topscorer Silke Kronbak, skulle få held til at slippe fri fra sin oppasser, Frederiksværk Skole Enghaves anfører, Amalie Buch.

Den mulighed kom ikke, og i stedet slog hjemmeholdets femte klasse spiller, Sofie Gaddrup sejren fast få minutter før tid.

Det nærmeste udeholdet kom på et mål, var på et frispark godt uden for feltet, men forsøget gik udenom mål.

Hjemmeholdet var i øvrigt nærmere på 3-0, da Sia Mai et par minutter før målet til 2-0 havde et brag af et langskud på overliggeren. Bolden gik direkte ned bagom målmanden, men kampens fortrinlige dommer stod godt placeret og vinkede afværgende med hånden.

Udeholdet med stærke præstationer
Samlet set over hele kampen fuldt fortjent sejr til hjemmeholdet, der langt bedre end udeholdet forstod at udnytte den fordel vinden gav.

Asta Bastholm, der var ramt af halsbetændelse, spillede en fremragende første halvleg for Melby Skole, hvor hun var meget dominerende på midtbanen. Hun gik ud kort før pausen og skulle egentlig ikke have spillet mere i den kamp, men hun vendte heltemodigt tilbage og spillede også de sidste 15 minutter af kampen. Flot indsats. Hun blev belønnet med fairplay-håndklædet efter kampen.

Julie Kofoed spillede også en flot kamp, havde godt blik for spillet og var meget løbestærk kampen igennem. Også meget stærk indsats af Silke Kronbak, der med god fysik og energi hele tiden udfordrede hjemmeholdets forsvar og havde rigtig mange nærkampe med hjemmeholdets forsvar.

Melby Skoles midterforsvarer, Rosa Dræby, fik fidusbamsens bagefter kampen for en super indsats. Hun går ind i alt, kæmpede fortrinligt og erobrede rigtig mange bolde, som hun altid skilte sig fornuftigt af med.

Var ikke helt klar
Fidusbamsen til Frederiksværk Skole Enghave blev givet til holdets anfører, Amalie Buch, der klart var banens bedste spiller. Hun styrede forsvaret som en feltherre. Hovedstødsstærk, påpasselig og meget hurtig på bolden. Havde mange dueller med udeholdets pågående angriber Silke, og hun klarede alle udfordringer med bravour.

Også meget fine præstationer af hjemmeholdets venstre back, Emilija Jovanikic, og målscorer til 2-0, Sofie Gaddrup, der er meget hurtig på fødderne og meget driblestærk. Det bliver spændende at følge hende i resten af turneringen og i hendes fodbold liv i øvrigt, hvor hun pt. spiller U14 i Hillerød.

Lige efter kampen kunne fidusmodtager fra Melby Skole, Rosa Dræby, fortælle:

- Kampen blev lige så lige, som vi havde ventet. Jeg kender mange fra det andet hold, og vi har da også drillet hinanden meget om udfaldet af kampen.

- Jeg synes ikke, at vi var helt klar til kampen i dag. Men fortjent de vinder. De var noget skarpere end os.

De tre glade prisvindere. Foto: Peter Skov
De tre glade prisvindere. Foto: Peter Skov